Marius Surgent, deputat PNL: Măsurile de sprijin în economie luate de Guvernul PNL au dat rezultate

Criza globală generată de pandemia COVID-19 care a impus, într-o primă fază, instituirea stării de urgență a necesitat soluții concrete de sprijin atât pentru angajați cât și pentru angajatori. În acest context, Guvernul PNL și-a asumat protejarea fiecărui loc de muncă prin susținerea financiară a plății șomajului tehnic pentru angajații cărora le-au fost suspendate temporar contractele de muncă. De asemenea firmele mici și mijlocii au avut la dispoziție programe de susținere financiară garantate sau finanțate de stat.

Surgent: Intervenția guvernului a vizat economia, sistemul sanitar precum și sprijn concret pentru diverse categorii sociale

Deputatul liberal, Marius Surgent subliniază faptul că situația generată de această pandemie a fost atât de complexă încât intervenția guvernului a vizat mai multe paliere: economia, sistemul sanitar dar și măsuri de sprijin pentru diverse categorii sociale. “ Această situație generată de pandemia COVID-19 a avut un impact major în societate. Au fost necesare decizii ce au vizat restrîngerea unor drepturi civile care au impus soluții imediate în sprijinul cetățenilor. În acest context, Guvernul PNL și-a asumat decizii importante iar măsurile luate s-au dovedit a fi benefice atât pentru societate cât și pentru economie.

Măsuri pentru relansarea economiei

“Odată cu ridicarea unor restricții impuse de starea de urgență, pot spune că suntem într-o nouă etapă în care guvernul liberal a pregătit măsuri care să permită mediului de afaceri o redresare cât mai facilă spre normalitate. În acest context, Guvernul PNL a propus o serie de măsuri active pentru mediul economic. Astfel, de la 1 iunie firmele care își reiau activitatea vor primi sprijin financiar direct din partea guvernului prin plata, către angajații întorși la muncă din șomajul tehnic, a 41,5 la sută din valoarea salariului de bază.

Mai mult, Guvernul PNL propune mediului de afaceri un parteneriat care are ca obiectiv sprijin concret pentru unele categorii sociale aflate în căutarea unui loc de muncă: tinerii cu vârsta până în 29 de ani și persoanele care au peste 50 de ani. Astfel, firmele care angajează persoane care fac parte din această categorie vor primi sprijin financiar din partea statului, reprezentând plata a jumătate din salariu în cuantum de maxim 2.500 de lei. Această măsură are ca scop atât stimularea angajărilor în mediul privat cât și sprijinul acestor categorii sociale. Acestea sunt doar câteva dintre deciziile luate de guvern în ultima perioadă și ca o concluzie, având în vedere datele statistice privind economia, pot spune că măsurile care au venit în sprijinul mediului de afaceri au avut rezultate benefice”, a subliniat deputatul.

“Împreună vom face ca lucrurile să revină la normal în cel mai scurt timp și sigur posibil”

“Cu siguranță nu puteam trece printr-o astfel de situație fără sprijinul și sacrificiul cetățenilor. Este, din punctul meu de vedere, cel mai important aspect care trebuie subliniat de fiecare dată atunci când vorbim de această pandemie. Cu sprijinul și înțelegerea de care au dat dovadă majoritatea românilor, Guvernul PNL a trecut România cu bine prin cea mai grea perioadă a crizei generate de această pandemie. Așa va fi și în viitor. Suntem parteneri cu românii iar autoritățile se bazează pe acest lucru, pe responsabilitatea individuală și sprijinul celor care au răspunderi pentru alții în societate: părinți, profesori, vânzători, transportator, angajați în administrațiile publice sau alimentație publică, etc. Tocmai de aceea sunt convins că alături de români, împreună vom face ca lucrurile să revină la normal în cel mai scurt timp și sigur posibil”, a concluzionat, Marius Surgent, deputat PNL.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată