Marius Surgent, deputat PNL: Camera Deputaților a dat undă verde legii care normalizează situația paramedicilor SMURD

Camera Deputaților a dat undă verde programului-pilot care propune preluarea paramedicilor SMURD de către ISU. După ce va fi dezbătut în Senat, cameră decizională în acest caz, proiectul de lege ar putea ajunge din nou pe masa președintelui pentru promulgare.

“Sper ca acest proiect de lege să aibă un parcurs cât mai rapid în Parlament, pentru a fi retrimis la promulgare”
Camera Deputaţilor a adoptat, proiectul de lege care prevede preluarea personalului angajat, cu pregătire paramedicală, din cadrul echipajelor SMURD de pe raza judeţelor Arad, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu de către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă(ISU). Deputatul liberal Marius Surgent, unul din inițiatorii acestui proiect de lege, speră ca Senatul, care este Cameră decizională în acest caz, să-l supună votului cu celeritate, astfel încât situația paramedicilor SMURD să poată fi normalizată. “ Din păcate, această lege la care am lucrat împreună cu unul dintre colegi a avut un parcurs care a întârziat punerea ei în aplicare. Retrimis de președinte pentru reexaminare în Parlament, proiectul de lege a primit din nou undă verde din partea deputaților. Urmează ca senatorii să își exprime votul pe această propunere legislativă, după care legea să ajungă din nou pe masa președintelui pentru promulgare. Sunt convins că nici de această dată nu va fi niciun impediment în ceea ce privește votul în Senat și sper ca legea să fie supusă dezbaterii de către senatori cât mai repede. Mai ales acum când paramedicii SMURD au demostrat cât sunt de necesari în situații de criză ”, a declarat liberalul, Marius Surgent.

Un pas legislativ important pentru preluarea paramendicilor SMURD de către ISU
” Despre situația paramedicilor SMURD din cele cinci județe printre care și județul nostru s-a discutat foarte mult în această perioadă. Fiind unul din parlamentarii care au inițiat acest proiect de lege îmi exprim speranța ca de această dată parcursul legii să fie unul cât mai rapid astfel încât să rezolvăm această problemă care din păcate a trenat de foarte mult timp. Aștept votul în Senat după care promulgarea legii va fi doar o simplă formalitate, ea fiind pentru a doua oară pe masa președintelui”, a concluzionat deputatul.
Programul-pilot se desfăşoară pe o durată de cel mult un an de la data intrării în vigoare a prezentei legi. Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare legea considerând că o serie de dispoziţii sunt neclare. Deputaţii au respins însă obiecţiile preşedintelui. Camera Deputaţilor este prima Cameră parlamentară sesizată, iar Senatul este for decizional.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!