LUDOVIC ORBAN, DESPRE „EXECUŢIILE” DIN PNL HUNEDOARA: „Domnilor, nu sunt de acord cu ce faceţi dumneavoastră aici”

Liberalii hunedoreni se mănâncă între ei cu atâta pasiune, încât ai zice că fuziunea cu PDL s-a făcut tocmai în scopul de a satisface lăcomia şi pornirile canibalice ale activiştilor. Ludovic Orban, candidatul pentru şefia Partidului Naţional Liberal, a asistat la „execuţia” în direct a unui viceprimar, exclus în lipsă cu o unanimitate tovărăşească. La finalul linşajului, Orban s-a adresat călăilor, avertizându-i că sunt în afara statului şi a principiilor liberale

Declaraţiile au apărut la câteva ore după conferinţa de presă în care liderii liberalilor hunedoreni încercau să-l convingă pe Ludovic Orban că în PNL Hunedoara nu există unanimităţi absolute şi aplaudaci ca la PSD.

 „Candidez pentru a garanta unitatea PNL”

Ludovic Orban a fost vineri în judeţul Hunedoara pentru a-i convinge pe liberali că merită şefia partidului. „Candidez pentru a garanta unitatea PNL. Echipa mea este partidul. Sunt doi ani în care, la toate nivelurile, au fost conduceri numite de sus în jos, care nu au beneficiat de legitimitatea unor alegeri. Trebuia să facem mult mai repede alegeri, pentru ca leadership-ul să fie un garant al unităţii. (…) Vreau să confer caracter şi identitate, forţă şi credibilitate partidului. Intenţionez să trec de cel puţin două ori prin judeţe. În prima trecere obiectivul e să-i ascult pe liderii locali, pe aleşii locali, pentru că nu vreau ca moţiunea să fie doar rezultatul gândirii mele, ci rezultatul consultării bazei PNL. A doua deplasare va fi când voi participa la conferinţele judeţene de alegeri, îmi voi prezenta programul şi echipa. Dacă e nevoie, voi face şi a treia tură pentru a mă întâlni cu delegaţii”, a declarat Ludovic Orban la conferinţa de presă susţinută, oarecum strategic, la fostul sediu PDL din Deva.

Lovitură grea pentru „aplaudaci”

„Începe o sărbătoare a democraţiei. De sâmbătă, cuvântul le va aparţine membrilor PNL, pe care îi chem să participe la deciziile importante ale partidului, să recredibilizeze partidul şi să-l aducă în postura de reprezentant al dreptei autentice”, era mesajul liderului PNL înainte de conferinţa judeţeană a partidului. La întrunire, Orban avea să constate că „sărbătoarea democraţiei” e încălecată de cumetriile locale. Candidatul  PNL a asistat la execuţia publică a viceprimarului de la Băniţa. Omul a fost acuzat în lipsă că nu cedează postul de vice unui alt liberal. S-a cerut excluderea sa pentru a face loc celui rămas pe dinafară, iar adunarea s-a executat prompt, aproape unanim şi tovărăşeşte prin ridicare de mână. Reacţia lui Ludovic Orban i-a pus în încurcătură pe „aplaudaci”. „Domnilor, nu sunt de acord cu ceea ce aţi făcut dumneavoastră aici. Mai întâi, aş vrea să întreb dacă este în sală cel exclus… (Nu era, evident!) Cum rămâne cu „Audiatur et altera pars”, să se asculte şi cealaltă parte? Şi doi, potrivit statutului acestui partid, când e vorba de votul acordat pentru o persoană se votează cu vot secret”, a spus Ludovic Orban.

„Să nu ne transformăm într-un PSD”

Cu câteva ore înainte de acest episod, candidatul PNL asistase la pledoaria lui Florin Roman – preşedintele interimar al PNL Hunedoara – care încerca să explice cum e cu excluderile din partid. Erau în discuţie ultimele două cazuri: Francisc Kovacs, care a fost exclus pentru o presupusă trădare, şi Călin Laza, care a fost iertat, deşi este agăţat cu acelaşi gen de „suspiciuni rezonabile” ale trădării. „Nu am intervenit peste decizia organizaţiilor locale, chiar dacă în multe situaţii nu am fost de acord. În cazul de la Deva (a lui Kovacs, n.red.), eu am fost singurul care m-am abţinut şi am spus că mi se pare o chestiune nefirească atâta timp cât am văzut o poză de la o întâlnirea CAR-ului – înţeleg că toate partidele s-au dus pe acolo – şi am spus că nu aş vrea să ne transformăm într-un PSD în care judecăm oamenii după lucruri de genul acesta”, a spus Roman., care a comentat şi „cazul Călin Laza”, cel care a prins postul de director comercial la CEH. „Nu mă pot împotrivi ca omul să-şi caute un loc de muncă, dar sunt convins că acel post l-a ocupat cu sprijin politic. Lucrurile astea le reglăm foarte curând şi sunt convins că vor fi sancţionate”, a declarat Roman. Asta se va întâmpla doar în cazul în care Roman mai apucă să decidă ceva pentru că…

Bucuria unor oameni de bine

La Consiliul Naţional de Coordonare al PNL s-a modificat statutul partidului şi Florin Roman nu mai poate candida pentru şefia PNL Hunedoara. „Stimaţi colegi. Astăzi s-a modificat statutul PNL la propunerea lui Mişu Voicu. Conform celor aprobate nu mai pot candida la funcţia de preşedinte al PNL Hunedoara. Voi continua să vă reprezint până la alegerea noului preşedinte. A fost pentru mine o onoare să lucrăm împreună! Voi fi întotdeauna alături de voi iar HUNEDOARA rămâne a doua mea casă. Va mulţumesc din suflet!”, a scris Roman într-un mesaj privat transmis la un cerc restrâns de liberali. După nici două minute, mesajul a devenit public. O parte dintre cei care l-au linguşit şi l-au aplaudat frenetic pe Roman n-au putut să trăiască discret bucuria că scapă de el. Sunt cam aceiaşi liberali care au servit la mesele lui Mircea Moloţ, Petru Mărginean şi (cu întreruperi dictate de oportunitate) lui Mircia Muntean.

Va fi opoziţia predată la cheie noii puteri?

Excluderile din PNL Hunedoara se ţin lanţ după înfrângerile electorale de anul trecut, dar curăţenia se face, în mod bizar, de-a-ndoaselea. Fripturiştii care au prins o sinecură în regimul PSD nu părăsesc partidul cum se întâmplă de obicei, ci s-au instalat la cârma PNL şi exclud pe oricine le tulbură interesul. Execuţiile în PNL Hunedoara au fost multe şi îndelung mediatizate. La Şoimuş, primarul Mihai Irimie a dat afară consilierii incomozi care au îndrăznit să ridice glasul în consiliul local. În municipiul Hunedoara a fost vânturat Arion cu aproape toţi cei ce veneau din vechiul PDL. La Deva, acelaşi Irimie (susţinut de trei-patru bugetari pricopsiţi cu slujbe la noua Împărăţie) trage sfori şi exclude după cum îi şopteşte primarul PSRo al Devei. În prag de alegeri interne, organizaţia judeţeană a PNL Hunedoara arată ca un partid sechestrat de sinecurişti, de oameni dispuşi să predea partidul la cheie adversarilor politici pentru a rămâne ei pe funcţii.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara