LUDOVIC ORBAN, DESPRE „EXECUŢIILE” DIN PNL HUNEDOARA: „Domnilor, nu sunt de acord cu ce faceţi dumneavoastră aici”

Liberalii hunedoreni se mănâncă între ei cu atâta pasiune, încât ai zice că fuziunea cu PDL s-a făcut tocmai în scopul de a satisface lăcomia şi pornirile canibalice ale activiştilor. Ludovic Orban, candidatul pentru şefia Partidului Naţional Liberal, a asistat la „execuţia” în direct a unui viceprimar, exclus în lipsă cu o unanimitate tovărăşească. La finalul linşajului, Orban s-a adresat călăilor, avertizându-i că sunt în afara statului şi a principiilor liberale

Declaraţiile au apărut la câteva ore după conferinţa de presă în care liderii liberalilor hunedoreni încercau să-l convingă pe Ludovic Orban că în PNL Hunedoara nu există unanimităţi absolute şi aplaudaci ca la PSD.

 „Candidez pentru a garanta unitatea PNL”

Ludovic Orban a fost vineri în judeţul Hunedoara pentru a-i convinge pe liberali că merită şefia partidului. „Candidez pentru a garanta unitatea PNL. Echipa mea este partidul. Sunt doi ani în care, la toate nivelurile, au fost conduceri numite de sus în jos, care nu au beneficiat de legitimitatea unor alegeri. Trebuia să facem mult mai repede alegeri, pentru ca leadership-ul să fie un garant al unităţii. (…) Vreau să confer caracter şi identitate, forţă şi credibilitate partidului. Intenţionez să trec de cel puţin două ori prin judeţe. În prima trecere obiectivul e să-i ascult pe liderii locali, pe aleşii locali, pentru că nu vreau ca moţiunea să fie doar rezultatul gândirii mele, ci rezultatul consultării bazei PNL. A doua deplasare va fi când voi participa la conferinţele judeţene de alegeri, îmi voi prezenta programul şi echipa. Dacă e nevoie, voi face şi a treia tură pentru a mă întâlni cu delegaţii”, a declarat Ludovic Orban la conferinţa de presă susţinută, oarecum strategic, la fostul sediu PDL din Deva.

Lovitură grea pentru „aplaudaci”

„Începe o sărbătoare a democraţiei. De sâmbătă, cuvântul le va aparţine membrilor PNL, pe care îi chem să participe la deciziile importante ale partidului, să recredibilizeze partidul şi să-l aducă în postura de reprezentant al dreptei autentice”, era mesajul liderului PNL înainte de conferinţa judeţeană a partidului. La întrunire, Orban avea să constate că „sărbătoarea democraţiei” e încălecată de cumetriile locale. Candidatul  PNL a asistat la execuţia publică a viceprimarului de la Băniţa. Omul a fost acuzat în lipsă că nu cedează postul de vice unui alt liberal. S-a cerut excluderea sa pentru a face loc celui rămas pe dinafară, iar adunarea s-a executat prompt, aproape unanim şi tovărăşeşte prin ridicare de mână. Reacţia lui Ludovic Orban i-a pus în încurcătură pe „aplaudaci”. „Domnilor, nu sunt de acord cu ceea ce aţi făcut dumneavoastră aici. Mai întâi, aş vrea să întreb dacă este în sală cel exclus… (Nu era, evident!) Cum rămâne cu „Audiatur et altera pars”, să se asculte şi cealaltă parte? Şi doi, potrivit statutului acestui partid, când e vorba de votul acordat pentru o persoană se votează cu vot secret”, a spus Ludovic Orban.

„Să nu ne transformăm într-un PSD”

Cu câteva ore înainte de acest episod, candidatul PNL asistase la pledoaria lui Florin Roman – preşedintele interimar al PNL Hunedoara – care încerca să explice cum e cu excluderile din partid. Erau în discuţie ultimele două cazuri: Francisc Kovacs, care a fost exclus pentru o presupusă trădare, şi Călin Laza, care a fost iertat, deşi este agăţat cu acelaşi gen de „suspiciuni rezonabile” ale trădării. „Nu am intervenit peste decizia organizaţiilor locale, chiar dacă în multe situaţii nu am fost de acord. În cazul de la Deva (a lui Kovacs, n.red.), eu am fost singurul care m-am abţinut şi am spus că mi se pare o chestiune nefirească atâta timp cât am văzut o poză de la o întâlnirea CAR-ului – înţeleg că toate partidele s-au dus pe acolo – şi am spus că nu aş vrea să ne transformăm într-un PSD în care judecăm oamenii după lucruri de genul acesta”, a spus Roman., care a comentat şi „cazul Călin Laza”, cel care a prins postul de director comercial la CEH. „Nu mă pot împotrivi ca omul să-şi caute un loc de muncă, dar sunt convins că acel post l-a ocupat cu sprijin politic. Lucrurile astea le reglăm foarte curând şi sunt convins că vor fi sancţionate”, a declarat Roman. Asta se va întâmpla doar în cazul în care Roman mai apucă să decidă ceva pentru că…

Bucuria unor oameni de bine

La Consiliul Naţional de Coordonare al PNL s-a modificat statutul partidului şi Florin Roman nu mai poate candida pentru şefia PNL Hunedoara. „Stimaţi colegi. Astăzi s-a modificat statutul PNL la propunerea lui Mişu Voicu. Conform celor aprobate nu mai pot candida la funcţia de preşedinte al PNL Hunedoara. Voi continua să vă reprezint până la alegerea noului preşedinte. A fost pentru mine o onoare să lucrăm împreună! Voi fi întotdeauna alături de voi iar HUNEDOARA rămâne a doua mea casă. Va mulţumesc din suflet!”, a scris Roman într-un mesaj privat transmis la un cerc restrâns de liberali. După nici două minute, mesajul a devenit public. O parte dintre cei care l-au linguşit şi l-au aplaudat frenetic pe Roman n-au putut să trăiască discret bucuria că scapă de el. Sunt cam aceiaşi liberali care au servit la mesele lui Mircea Moloţ, Petru Mărginean şi (cu întreruperi dictate de oportunitate) lui Mircia Muntean.

Va fi opoziţia predată la cheie noii puteri?

Excluderile din PNL Hunedoara se ţin lanţ după înfrângerile electorale de anul trecut, dar curăţenia se face, în mod bizar, de-a-ndoaselea. Fripturiştii care au prins o sinecură în regimul PSD nu părăsesc partidul cum se întâmplă de obicei, ci s-au instalat la cârma PNL şi exclud pe oricine le tulbură interesul. Execuţiile în PNL Hunedoara au fost multe şi îndelung mediatizate. La Şoimuş, primarul Mihai Irimie a dat afară consilierii incomozi care au îndrăznit să ridice glasul în consiliul local. În municipiul Hunedoara a fost vânturat Arion cu aproape toţi cei ce veneau din vechiul PDL. La Deva, acelaşi Irimie (susţinut de trei-patru bugetari pricopsiţi cu slujbe la noua Împărăţie) trage sfori şi exclude după cum îi şopteşte primarul PSRo al Devei. În prag de alegeri interne, organizaţia judeţeană a PNL Hunedoara arată ca un partid sechestrat de sinecurişti, de oameni dispuşi să predea partidul la cheie adversarilor politici pentru a rămâne ei pe funcţii.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu