Lucian Heiuș, propus ministru al Finanțelor în Cabinetul Cîțu

Președintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș, a fost propus de premierul desemnat Florin Cîțu pentru funcția de ministru al Finanțelor

Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri lista şi programul de guvernare ale Cabinetului Cîţu. Singura modificare în componenţa noului Executiv este la Ministerul Finanţelor Publice, unde actualul premier desemnat l-a propus ca succesor pe liderul liberalilor hunedoreni, Lucian Heiuş.

„Pentru mine înseamnă o mare onoare și, în același timp, o mare răspundere. La propunerea primului ministru desemnat, Florin Cîțu, Biroul Politic Executiv m-a votat ca și ministru desemnat pentru portofoliul Finanțelor. Sunt multe lucruri pe care în perioada următoare, dacă vom obține votul de investitură, trebuie să le rezolvăm, dar în primul și în primul rând trebuie să continuăm politicile bugetare, fiscale și financiare care au fost inițiate de Guvernul Ludovic Orban și care au stat la baza întocmirii bugetului de stat al României, care trebuie să fie implementat așa cum este el și să atingem ținta de deficit bugetar pe care ne-am prognozat-o pe anul 2020”, a declarat ministrul desemnat al Finanțelor.

Lucian Heiuș consideră că este prioritar să existe o stabilitate politică. „O să vedem în perioada următoare dacă, într-adevăr, PSD-ul va înțelege că mai presus de interesele politicianiste de moment este un guvern stabil care să aibă o susținere în Parlament sau, dacă nu, să mergem la anticipate ca românii să decidă noua structură a Parlamentului și noul Parlament ales să poată constitui o majoritate care să dea un guvern stabil pe termen lung”, susține Heiuș.

Experiență în finanțele publice

Lucian Heiuș are 54 de ani și s-a născut în Orăștie. A absolvit Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic Cluj- Napoca (1990), Facultatea de Științe Economice a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca (1999), Facultatea de Management Turistic și Comercial din Cluj-Napoca – Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București (1999) și un masterat la Facultatea de Științe Juridice a Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad.

Potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților, Lucian Heiuș a fost director executiv (2005-2009), trezorier şef (2009), director executiv (2009-2012), consilier superior (2012) în cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Hunedoara, director adjunct la Ministerul Finanțelor Publice (2013), director general la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Timişoara (2013-2014), director executiv – servicii interne (mutare temporară – 2014-2015), director general (2016) la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Timişoara.

Din 2016 este deputat PNL de Hunedoara, fiind membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaților.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Lucian Heiuș, propus ministru al Finanțelor în Cabinetul Cîțu

  1. Vasile

    Cred ca daca nu va ajuta judetul Hunedoara in special Valea Jiului din postura de ministru al finantelor atunci PNL va avea o cadere mare in judet la alegerile de anul acesta . Ex, asfaltarea drumului DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa sau spre Transalpina ori sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca , asfaltarea DN 66A spre Herculane unde sunt toate avizele aprobate , investitii in Domeniul Schiabil Parang , investitii la Minele viabile Livezeni si Vulcan .

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani         Turnul Alb al Castelului Corvinilor își recapătă strălucirea         Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități