Lista proiectelor strategice din domeniul transportului a ajuns pe masa ministerului de resort

Consiliul Judeţean Hunedoara  a transmis către Ministerul Transporturilor lista proiectelor strategice în domeniul transporturilor din judeţul Hunedoara. Cele mai multe sunt proiecte despre care se vorbeşte de ani de zile şi pe care CJ Hunedoara speră să le implementeze în cel mai scurt timp posibil.

PICT0074Lista de proiecte cuprinde 15 puncte şi a fost întocmită în urma consultărilor dintre preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, şi cei doi vicepreşedinţi, respectiv Tiberiu Balint şi Ioan Rus. „În urma discuţiilor pe care le-am avut cu doamna ministru al Transporturilor, Ramona  Mănescu, în cursul zilei de ieri ne-a venit o solicitare pentru proiectele strategice în domeniul transportului în judeţul Hunedoara. Prin urmare, azi dimineaţă am şi comunicat Ministerului aceste proiecte pe care noi le considerăm strategice şi pentru care solicităm sprijinul pentru finanţare. Nu sunt doar proiecte judeţene, ci şi proiecte care depind de finanţare guvernamentală” a declarat vicepreşedintele CJ Hunedoara. Lista proiectelor considerate strategice de oficialii CJ Hunedoara cuprinde Aeroportul Deva – Săuleşti, legătura la Autostrada A1 a municipiilor Deva şi Hunedoara, modernizarea DJ 687 Sântuhalm – Hunedoara – Călan, continuarea lucrărilor de modernizare a DN 66A Uricani – Herculane, continuarea lucrărilor de modernizare a DN 7A Petroşani – Voineasa – Rm. Vâlcea, modernizarea DN 76 E79 Şoimuş – Brad – Oradea, construire linie troleibuz între Deva şi Hunedpara, construire linie troleibuz între petroşani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani, construire linie troleibuz între petroşani şi Petrila, construire pasaj traversare cale ferată Culoarul 4 paneuropean în zona Deva, reabilitare Gară Deva, reabilitare Gară Petroşani, reabilitare Gară Simeria, reabilitare pod rutier traversare Râul Mureş la Şoimuş şi reabilitare pod rutier traversare Râul Mureş la Simeria.

Speranţa moarte ultima…

Sunt proiecte despre care se vorbeşte de ani de zile, dar pentru care până acum nu s-a găsit finanţare, însă oficialii CJ Hunedoara speră că vor obţine sprijin pentru implementarea lor. „noi avem speranţe că se  ,aterializează aceste proiecte. La solicitarea doamnei ministru am şi transmis această listă de proiecte. Noi sperăm ca cel puţin o parte dintre ele, şi asta înseamnă drumurile către Voineasa şi către Herculane să aibă finanţare anul viitor. Reabilitarea gărilor la fel este posibil să fie inclusă pe o listă de investiţii şi măcar să înceapă finanţarea, chiar dacă se derulează pe parcursul mai multor ani. Pentru liniile de troleibuz vom vedea dacă este posibil să ne sprijine cu ceva ministerul”, a explicat Tiberiu Balint.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Lista proiectelor strategice din domeniul transportului a ajuns pe masa ministerului de resort

  1. Simerianu

    Ar fi cazul sa se realizeze aceste lucruri,Hunedoara are nevoie de asa ceva.
    Trebuie sa ne tinem tinerii in judet ca imbatraneste pe zi ce trece,aduceti firme straine.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei