Lista proiectelor strategice din domeniul transportului a ajuns pe masa ministerului de resort

Consiliul Judeţean Hunedoara  a transmis către Ministerul Transporturilor lista proiectelor strategice în domeniul transporturilor din judeţul Hunedoara. Cele mai multe sunt proiecte despre care se vorbeşte de ani de zile şi pe care CJ Hunedoara speră să le implementeze în cel mai scurt timp posibil.

PICT0074Lista de proiecte cuprinde 15 puncte şi a fost întocmită în urma consultărilor dintre preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, şi cei doi vicepreşedinţi, respectiv Tiberiu Balint şi Ioan Rus. „În urma discuţiilor pe care le-am avut cu doamna ministru al Transporturilor, Ramona  Mănescu, în cursul zilei de ieri ne-a venit o solicitare pentru proiectele strategice în domeniul transportului în judeţul Hunedoara. Prin urmare, azi dimineaţă am şi comunicat Ministerului aceste proiecte pe care noi le considerăm strategice şi pentru care solicităm sprijinul pentru finanţare. Nu sunt doar proiecte judeţene, ci şi proiecte care depind de finanţare guvernamentală” a declarat vicepreşedintele CJ Hunedoara. Lista proiectelor considerate strategice de oficialii CJ Hunedoara cuprinde Aeroportul Deva – Săuleşti, legătura la Autostrada A1 a municipiilor Deva şi Hunedoara, modernizarea DJ 687 Sântuhalm – Hunedoara – Călan, continuarea lucrărilor de modernizare a DN 66A Uricani – Herculane, continuarea lucrărilor de modernizare a DN 7A Petroşani – Voineasa – Rm. Vâlcea, modernizarea DN 76 E79 Şoimuş – Brad – Oradea, construire linie troleibuz între Deva şi Hunedpara, construire linie troleibuz între petroşani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani, construire linie troleibuz între petroşani şi Petrila, construire pasaj traversare cale ferată Culoarul 4 paneuropean în zona Deva, reabilitare Gară Deva, reabilitare Gară Petroşani, reabilitare Gară Simeria, reabilitare pod rutier traversare Râul Mureş la Şoimuş şi reabilitare pod rutier traversare Râul Mureş la Simeria.

Speranţa moarte ultima…

Sunt proiecte despre care se vorbeşte de ani de zile, dar pentru care până acum nu s-a găsit finanţare, însă oficialii CJ Hunedoara speră că vor obţine sprijin pentru implementarea lor. „noi avem speranţe că se  ,aterializează aceste proiecte. La solicitarea doamnei ministru am şi transmis această listă de proiecte. Noi sperăm ca cel puţin o parte dintre ele, şi asta înseamnă drumurile către Voineasa şi către Herculane să aibă finanţare anul viitor. Reabilitarea gărilor la fel este posibil să fie inclusă pe o listă de investiţii şi măcar să înceapă finanţarea, chiar dacă se derulează pe parcursul mai multor ani. Pentru liniile de troleibuz vom vedea dacă este posibil să ne sprijine cu ceva ministerul”, a explicat Tiberiu Balint.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Lista proiectelor strategice din domeniul transportului a ajuns pe masa ministerului de resort

  1. Simerianu

    Ar fi cazul sa se realizeze aceste lucruri,Hunedoara are nevoie de asa ceva.
    Trebuie sa ne tinem tinerii in judet ca imbatraneste pe zi ce trece,aduceti firme straine.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată         ÎN SPATELE VITRINEI         Ultima zi de plată a impozitelor locale, cu bonificație         Un șofer băut a distrus două mașini         Experiment eșuat sau accident extrem de stupid. Ce le-a spus jandarmilor tânărul găsit după trei zile, legat de un copac, în Parâng         Complexul turistic Cheile Buții a ars într-un incendiu         Modernizarea Casei de Cultură din Orăștie – o poveste fără sfârșit