LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia

Florin Oancea (PNL), primarul Devei, intervine la Guvern pentru debloca situaţia critică în care se află Termocentrala Mintia, firmă aflată la un pas de faliment. Nu este prima dată când Oancea pune umărul la redresarea Termocentralei

 

 

Pe parcursul zilei de miercuri, 13 noiembrie 2019, primarul Devei s-a întâlnit cu o delegaţie de la Termocentrala Mintia pentru a discuta despre asigurarea agentului termic pentru cetăţenii Devei.

Discuţii cu ministrul Transporturlor

Termocentrala Mintia furnizează apă caldă şi agent termic pentru aproximativ 4.500 de apartamente din Deva, pentru școlile și grădinițele din municipiu, pentru Spitalul Județean de Urgență și pentru aproximativ 300 de agenți economici din oraș. „Termocentrala Mintia traversează o perioadă financiară dificilă, fiind puși în situația de a nu mai putea transporta cărbune din Valea Jiului din cauza datoriilor pe care le-au acumulat la CFR Marfă. I-am prezentat telefonic ministrului Transporturilor, domnul Lucian Bode, această situație și încercăm împreună, pe toate căile posibile legal, să eșalonăm datoria Termocentralei Mintia față de CFR Marfă, astfel încât devenii să nu aibă de suferit”, declara Florin Oancea, imediat după întrevedere.

O mână de ajutor pentru Mintia şi anul trecut

În urmă cu un an, Primăria Deva a contractat un împrumut de la Ministerul Finanţelor în sumă de 1.200.000 lei pentru a plăti anticipat Termocentralei Mintia subvenţia la căldură pe perioada de iarnă. „Am considerat că este absolut necesar să facem acest lucru, ţinând cont de faptul că mulţi dintre deveni lucrează la Mintia şi vrem să sprijinim cât de mult putem ca Mintia să nu se închidă pentru că aproape jumătate din populaţia Devei se încălzeşte pe sistemul centralizat”, a explicat primarul Florin Oancea, la vremea respectivă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare