LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia

Florin Oancea (PNL), primarul Devei, intervine la Guvern pentru debloca situaţia critică în care se află Termocentrala Mintia, firmă aflată la un pas de faliment. Nu este prima dată când Oancea pune umărul la redresarea Termocentralei

 

 

Pe parcursul zilei de miercuri, 13 noiembrie 2019, primarul Devei s-a întâlnit cu o delegaţie de la Termocentrala Mintia pentru a discuta despre asigurarea agentului termic pentru cetăţenii Devei.

Discuţii cu ministrul Transporturlor

Termocentrala Mintia furnizează apă caldă şi agent termic pentru aproximativ 4.500 de apartamente din Deva, pentru școlile și grădinițele din municipiu, pentru Spitalul Județean de Urgență și pentru aproximativ 300 de agenți economici din oraș. „Termocentrala Mintia traversează o perioadă financiară dificilă, fiind puși în situația de a nu mai putea transporta cărbune din Valea Jiului din cauza datoriilor pe care le-au acumulat la CFR Marfă. I-am prezentat telefonic ministrului Transporturilor, domnul Lucian Bode, această situație și încercăm împreună, pe toate căile posibile legal, să eșalonăm datoria Termocentralei Mintia față de CFR Marfă, astfel încât devenii să nu aibă de suferit”, declara Florin Oancea, imediat după întrevedere.

O mână de ajutor pentru Mintia şi anul trecut

În urmă cu un an, Primăria Deva a contractat un împrumut de la Ministerul Finanţelor în sumă de 1.200.000 lei pentru a plăti anticipat Termocentralei Mintia subvenţia la căldură pe perioada de iarnă. „Am considerat că este absolut necesar să facem acest lucru, ţinând cont de faptul că mulţi dintre deveni lucrează la Mintia şi vrem să sprijinim cât de mult putem ca Mintia să nu se închidă pentru că aproape jumătate din populaţia Devei se încălzeşte pe sistemul centralizat”, a explicat primarul Florin Oancea, la vremea respectivă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată