Liberalii hunedoreni au dat lovitura. Primarul Devei, Petru Mărginean, a intrat în PNL

120

Primarul municipiului Deva, reședința județului Hunedoara, a părăsit Partidul Conservator și s-a înscris astăzi, 8 octombrie 2014, în Partidul Național Liberal. Odată cu această trecere importantă în opoziție a lui Petru Mărginean, alianța coordonată de PSD, cea care a lansat ordonanța migrației politice temporare, cuantifică, prin efect de bumerang, una din cele mai cumplite înfrângeri, în județul Hunedoara

semnarea adeziunii

Liderii liberalilor hunedoreni consideră decizia lui Petru Mărginean un câștig important pentru PNL, pentru opoziția de dreapta din județ și din țară.

„Bucuria este pe măsură, întrucât noi doi am colaborat și în urmă cu zece ani împreună, când domnul Mărginean a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara și am avut o colaborare bună, excelentă chiar, în perioada 2004-2008, motiv pentru care am avut discuții despre poziția politică pe care o va avea dânsul în următoarea etapă.”, a declarat și Mircea Ioan Moloț, președintele organizației județene Hunedoara a PNL.

„Salut această venire în rândul organizației Deva a PNL a domnului primar și consider că este un câștig, atât pentru partid, cât mai ales pentru cetățenii orașului, fiind un pas în plus pentru îndeplinirea promisiunilor pe care PNL le-a făcut în campania electorală din 2012 și pe care sunt convins că le vom îndeplini până la alegerile din 2016”, a declarat Tiberiu Balint, președintele organizației municipale Deva a PNL.

DSC_0280

O zi importantă

Trecerea lui Petru Mărginean la PNL nu este chiar o surpriză, în condițiile în care colaborarea sa cu PSD a fost mai mult decât firavă. Mărginean a explicat, însă, și rațiuni punctuale ale deciziei sale.

„Anul viitor s-ar fi împlinit douăzeci de ani de când am deținut funcția de președinte și membru fondator al PC, PUR-ul la vremea aceea. În viață, întotdeauna trebuie să iei decizii nu cu sufletul, ci cu rațiunea. Mai mult, dau șansa unei echipe tinere care rămâne în Partidul Conservator, o echipă chiar foarte tânără și care, după ultimele discuții avute, vor să crească și nu și-au manifestat plecarea în alte partide. (…) Astăzi (8 octombrie 2014, n.r.) este o zi foarte importantă pentru mine. În primul rând, este ziua soției mele. În al doilea rând, pentru că am fost invitat și am intrat în Partidul Național Liberal care, din punctul meu de vedere, este cel mai titrat partid politic la ora aceasta. (…) În toți acești ani, de când sunt primar, Guvernul României nu ne-a sprijinit și nu ne-a ajutat cu absolut nimic. Nu pe mine ca primar, ci comunitatea. (…) Puteam să rămân în PC, să mimez că susțin PSD-ul… dar nu pot”, a declarat primarul Devei.

 

Reședința județului e condusă de liberali

Mărginean a mai spus că nu își dorește nicio funcție politică în PNL (cu toate acestea, conform statutului PNL el face parte automat din structuri locale și naționale de conducere, ca membru, n.r.). „Vin doar ca simplu membru de partid și primar al municipiului Deva, urmând ca după sondajele care se vor face, vom hotărî candidatura la Primăria municipiului Deva și la alte funcții administrative”, a mai spus Petru Mărginean.

Primarul Devei consideră că un alt mare câștig va fi pentru Deva, care va avea primar liberal și Consiliu Local majoritar de dreapta. „Majoritatea din Consiliul Local îmi va susține proiectele și propunerile mele. Astăzi sunt 10 membri PNL, trei membri PDL, trei membri PSD, doi independenți, unul UDMR, unul PP-DD, și unul UNPR. Deci 21 de consilieri locali. Până la finalul acestui mercato politic cred că se vor mai cerne lucrurile”, a precizat Mărginean.

 

[box style=”rounded”]

DSC_0231În județul Hunedoara, PSD a pierdut pe propria mână „În această perioadă (de când funcționează ordonanța migrației politice temporare), în Partidul Național Liberal au venit 55 de noi membri de la diferite partide, respectiv patru viceprimari (din comunele Șoimuș, Cerbăl, Vața și Hărău), șase consilieri județeni, 41 de consilieri locali, trei supleanți, și doi primari, domnul Mărginean și domnul Irimie de la Șoimuș. Am avut și pierderi. Ne-au plecat doi viceprimari (Burjuc și Densuș) și cinci consilieri locali. Acesta e bilanțul până la această dată, bilanț care vă asigur că în zilele următoare se va îmbunătăți către PNL”, a declarat liderul liberalilor hunedoreni Mircea Moloț.

[/box]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.