Laurenţiu Nistor (PSD): Termocentrala Mintia va fi preluată de Consiliul Judeţean

192

Preşedintele PSD Hunedoara spune că a urmărit personal traseul actului normativ în Parlament pentru a se asigura că Mintia va ajunge în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara. Nistor îi asigură pe devenii branşaţi la sistemul centralizat de termoficare că nu vor avea probleme cu agentul termic la iarnă

 

Potrivit declaraţiilor făcute de Nistor, Ordonanţa 60, cea care va reglementa situaţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH), a trecut de Senat şi urmează să intre în dezbaterile Comisiei de Industrii a Camerei Deputaţilor, după care va intra la vot în plen.

 

Demersurile legale

 

Prin această Ordonanţă CEH se rupe în două firme, una în care se vor regăsi minele viabile şi Termocentrala Paroşeni, iar în cea de a doua va figura Termocentrala Mintia. „Am depus amendamente la Ordonanţa 60, care a trecut de Senat. Urmează ca săptămâna viitoare să intre în Comisia (de industrii, n.red.) de la Camera Deputaţilor şi, pe urmă, sper să fie aprobată şi aici. Sunt convins că dacă şi parlamentarii din opoziţie ai judeţului Hunedoara o vor susţine, vom avea un succes”, a spus deputatul Laurenţiu Nistor într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Deva. Şeful PSD Hunedoara estimează că ar fi posibil ca actul normativ să fie adoptat în două săptămâni, după care vor începe procedurile între Guvern şi Consiliul Judeţean Hunedoara pentru preluarea termocentralei.

 

Ce şanse are Mintia cu CJH pe piaţă

 

Ca să supravieţuiască pe piaţă, termocentrala ar trebui să ajungă la administraţia judeţeană fără datoriile istorice şi să treacă pe import de cărbune scăzut în concentraţie de sulf, pentru a stinge problemele de mediu fără investiţii în instalaţia de desulfurare. Pe de altă parte, deputatul PSD spune că Mintia are avantajul că deveni sunt buni platnici, gradul de încasare al facturilor pentru agentul termic fiind de peste 96%, spre deosebire de Valea Jiului unde s-au înregistrat datorii enorme din cauza unor firme intermediare de distribuţie a agentului termic care au pus afacerea pe butuci. Indiferent de durata procedurilor birocratice, Nistor promite devenilor branşaţi la sistemul centralizat de termoficare că nu vor avea probleme cu încălzirea locuinţei la iarnă. „Foarte multe apartamente din Deva folosesc agentul termic furnizat de termocentrala Mintia, dar îi asigur pe cetăţenii Devei că nu vor rămâne fără agent termic la iarnă”, a declarat preşedintele PSD Hunedoara.

 

EXTRA 1

 

Ludovic Orban, acuzat de şmenuri cu asfalt

 

Drumul care leagă Hunedoara de Vâlcea (DN7A), de la Petrila la Voineasa, a primit o finanţare de două milioane lei şi va fi modernizat, după ani în care tronsonul de la intrarea în judeţul nostru a fost lăsat de izbelişte. Preşedintele PSD Hunedoara spune că lucrările au fost sistate de un şmen comis de Ludovic Orban, şeful PNL, pe vremea când era ministrul Transporturilor. „Este cea mai mare realizare a acestui an. Fiindcă ştiţi bine, şi cetăţenii trebuie să afle, un fost ministru al Transporturilor pe numele lui Ludovic Orban, ca să-şi poată face afacerile lui, în momentul în care a dat lucrările la o firmă de casă, a transferat partea de drum din Hunedoara de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara la DRDP Craiova. Acum două săptămâni am reuşit, prin eforturi destul de mari, să readucem drumul la DRDP Timişoara şi să alocăm două milioane de lei pentru repararea lui”, a spus Nistor.

 

EXTRA 2

„Moţiunea de cenzură, o abureală”

 

Laurenţiu Nistor a vorbit şi despre moţiunea de cenzură. „Moţiunea de cenzură e o abureală cu care PNL ne-a învăţat de atâta timp. Cum zice biblia  – „mulţi chemaţi, puţini aleşi”, aşa şi la ei. Mulţi au semnat, dar puţini au să voteze şi ne trezim că n-o să aibă nici voturile celor care au semnat moţiunea. Iar se fac de ruşine”, a firmat preşedintele PSD Hunedoara.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.