ANALIZĂ POLITICĂ “SWOT”. Laurențiu Nistor, de la Șoimuș în fruntea PSD

nistor_laurentiu

Ziarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

A fost 18 ani primarul comunei Șoimuș. A intrat în PDSR, unde a făcut jocurile din postura de număr 2 sau 3. A candidat la șefia PSD și a pierdut. Apoi l-a susținut pe Victor Vaida și tot el a fost cel care l-a determinat pe acesta să plece din fruntea social democraților hunedoreni. L-a sprijinit pe Florin Cazacu să câștige șefia PSD și după aceea și-a dat seama că ar trebui să fie și el președinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara. Și a ajuns în septembrie 2010, după o foarte lungă așteptare. În 2013 și-a reînnoit mandatul. Este la al doilea mandat de deputat. De când USL se află la guvernare, nu poate spune că, din postura de președinte al PSD Hunedoara ar fi reușit să ajute concret județul cu vreun proiect important, unul din motive fiind resursele financiare limitate în această perioadă.

Puncte tari – Conduce Organizația Județeană a PSD și, din această postură, poate decide pe cine să promoveze, atât în posturile din partid, cât și pe cele ocupate politic în administrație. Este un bun organizator și, de asemenea, stăpâneşte foarte bine arta combinaţiilor în politică.

Puncte slabe – Nu este foarte cunoscut în mediul urban, dealtfel, nici PSD nu reușește să se impună în cele trei municipii importante al județului, Deva, Hunedoara și Petroșani.

Oportunități – Poate ține în frâu încă vreo 2 – 3 ani toate aripile din PSD Hunedoara. Poate promova oameni tineri în partid. Poate face lobby pentru județ la premierul Victor Ponta, promovând localitățile în care primarii provin de la PSD.

Amenințări – Dacă va pierde șefia Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara, şansele de a mai candida pentru încă un mandat de deputat sunt minime. De regulă, în politică, cei pe care i-ai susținut obișnuiesc să fie primii care te trădează. În plus, lupii tineri din partid încep să arate că își doresc să pună mâna pe putere.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
„HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg