ANALIZĂ POLITICĂ “SWOT”. Laurențiu Nistor, de la Șoimuș în fruntea PSD

nistor_laurentiu

Ziarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

A fost 18 ani primarul comunei Șoimuș. A intrat în PDSR, unde a făcut jocurile din postura de număr 2 sau 3. A candidat la șefia PSD și a pierdut. Apoi l-a susținut pe Victor Vaida și tot el a fost cel care l-a determinat pe acesta să plece din fruntea social democraților hunedoreni. L-a sprijinit pe Florin Cazacu să câștige șefia PSD și după aceea și-a dat seama că ar trebui să fie și el președinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara. Și a ajuns în septembrie 2010, după o foarte lungă așteptare. În 2013 și-a reînnoit mandatul. Este la al doilea mandat de deputat. De când USL se află la guvernare, nu poate spune că, din postura de președinte al PSD Hunedoara ar fi reușit să ajute concret județul cu vreun proiect important, unul din motive fiind resursele financiare limitate în această perioadă.

Puncte tari – Conduce Organizația Județeană a PSD și, din această postură, poate decide pe cine să promoveze, atât în posturile din partid, cât și pe cele ocupate politic în administrație. Este un bun organizator și, de asemenea, stăpâneşte foarte bine arta combinaţiilor în politică.

Puncte slabe – Nu este foarte cunoscut în mediul urban, dealtfel, nici PSD nu reușește să se impună în cele trei municipii importante al județului, Deva, Hunedoara și Petroșani.

Oportunități – Poate ține în frâu încă vreo 2 – 3 ani toate aripile din PSD Hunedoara. Poate promova oameni tineri în partid. Poate face lobby pentru județ la premierul Victor Ponta, promovând localitățile în care primarii provin de la PSD.

Amenințări – Dacă va pierde șefia Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara, şansele de a mai candida pentru încă un mandat de deputat sunt minime. De regulă, în politică, cei pe care i-ai susținut obișnuiesc să fie primii care te trădează. În plus, lupii tineri din partid încep să arate că își doresc să pună mâna pe putere.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu