LA DNA SE BAGĂ MARFĂ. Elena Udrea are de dat „cu subsemnatul” şi pentru telegondola din Vulcan

Acuzaţiile de corupţie pe numele fostului ministru Elena Udrea curg gârlă. Telegondola care porneşte din Pasul Vâlcan spre nicăieri este subiect de cercetare penală pentru procurorii DNA. Afacerea s-a derulat în perioada guvernării PDL, când ministrul Udrea a alocat bani primarului portocaliu, pe atunci, actualul social-democrat Gheorghe Ile

Cutremurul Telegondolei de la Piatra Neamţ produce replici şi la Vulcan

Cutremurul Telegondolei de la Piatra Neamţ produce replici şi la Vulcan

Îndelung contestata telegondolă construită în Pasul Vâlcan a făcut obiectul unui control executat de Corpului de Control al Primului Ministru Victor Ponta, în primăvara anului trecut. Echipa premierului a scos la iveală grave nereguli, drept pentru care au fost sesizaţi procurori Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La acea vreme, primarul municipiului Vulcan susţinea că nu e vorba despre fapte de corupţie, ci de câteva nevinovate clarificări.

Arnăuţii lui Ponta pe urmele Elenei Udrea

Echipa de control a premierului a verificat modul în care au fost cheltuiţii banii alocaţi de la bugetul de stat prin Ministerului Turismului, „patronat” de Elena Udrea, pentru realizarea proiectului „Modernizarea zonei turistice Pasul Vâlcan”, După control au fost depistate numeroase nereguli, motiv pentru care au intrat pe fir şi procurorii DNA.

Şefii Primăriei Vulcan sunt acuzaţi că au deturnat fondurile primite pentru studiile de fezabilitate. Aceştia ar fi aprobat, în perioada 2009-2010, efectuarea unor plăți în sumă de 420.583 lei pentru proiectul tehnic, detaliile de execuție, caietele de sarcini, obţinerea avizelor şi acordurilor aferente contractului de prestări servicii din sumele alocate de la bugetul de stat care puteau fi utilizate doar pentru finanţarea studiilor de fezabilitate.

Fonduri alocate din pix

În raportul la care facem referire se mai arată că municipalitatea ar fi atribuit ilegal contractele pentru executarea lucrărilor, fiind încheiate două acte adiționale la contractul de lucrări, în valoare de 5.998.026,79 lei, respectiv 2.191.973,21 lei, sume la care se adaugă Taxa pe Valoare Adăugată.  Banii erau destinaţi pentru executarea unor noi investiţii artificiale şi nelegale. Echipa din fruntea Primăriei Vulcan mai este acuzată că nu a actualizat devizul general estimativ al proiectului, în timp ce în la documentația de atribuire au fost impuse criterii de calificare și selecție nemotivate. „Valoarea estimată pentru lucrările de construire a telegondolei nu corespundea cu valoarea anunţului de participare”, se mai arată în nota de informare a Corpului de Control al primului-ministru.

 

Şefii Primăriei Vulcan sunt acuzaţi că ar fi folosit banii alocaţi de Elena Udrea în alt scop decât cel prevăzut de lege.

Milioane sifonate în stil suveică

gheorghe ileMai gravă este acuzaţia că intermediarul care a dus componentele telegondolei din Austria a tras o ţeapă de câteva milioane de lei. Fapta a fost descoperită prin compararea preţului la achiziţiile intercomunitare declarat de austrieci şi suma declarată la livrare de societatea românească. Şmecheria s-a produs prin cumpărarea şi vânzarea utilajelor în stil suveică, preţul telegondolei crescând artificial cu peste 7,4 milioane de lei. Conform inspectorilor corpului de control, „verificările au evidenţiat indicii privind majorarea nejustificată a preţului componentelor echipamentului telegondolă prin interpunerea a două societăţi, (…) în vederea obţinerii unei sume cât mai mari de la Primăria Municipiului Vulcan”.

În plus recepţia a fost făcută doar pe hârtie, iar procesele verbale au fost încheiate înainte ca echipamentele să fi ajuns într-adevăr la Vulcan.

Potrivit unor informaţii neoficiale, dar credibile, traseul tunurilor trase în afacerea Telegondola din Vulcan sfârşeşte în ograda Elenei Udrea care este năpădită de acuzaţii de corupţie, după căderea regimului Băsescu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții