Carmen Hărău, senator PNL: La ce școală ne trimitem copiii?

Senatoarea PNL, Eleonora-Carmen HĂRĂU, este, din anul 2013, susținătoarea campaniei hunedorene “Să trimitem copiii la școală!”, pentru combaterea abandonului școlar prin conștientizare și sprijin material acordat școlarilor. În contextul lansării celei de a șasea ediții a campaniei, derulată prin implicarea Organizației Femeilor Liberale din județul Hunedoara, pe care o conduce în calitate de Președinte, politicianul aduce critici foarte dure modului în care Guvernul a gestionat pregătirea noului an școlar și pentru eșecul total al tipăririi noilor manuale:

„Anul trecut, atunci când a început anul școlar, am crezut că mai rău de atât nu se poate! Mii de școli nu aveau avize sanitare, puține beneficiaseră de renovări superficiale, manualele erau rupte sau lipseau, iar profesorii erau bugetarii cel mai prost plătiți. Unele școli erau atât de șubrede, încât tavanele s-au prăbușit peste elevi și dascăli. Însă cu țara guvernată de unul dintre cele mai slabe guverne din istoria României se demonstrează că se poate chiar mai rău decât anul trecut!
Dacă anul trecut elevii erau obligați să învețe după manuale vechi, scorojite, anul acesta vor fi nevoiți să învețe după manuale greșite! Cum vor putea, oare, profesorii să explice greșelile din manuale? Cum poți să pui în fața elevilor manuale în care Turnu Măgurele nu mai e în Teleorman iar inima și ficatul și-au schimbat poziția în anatomia umană și să ai, apoi, pretenția ca elevii să fie mai bine pregătiți decât autorii manualelor și cei care le-au avizat?!
Din cele peste 2000 de școli fără avize sanitare, poți număra pe degetele de la o mână câte dintre acestea au primit autorizările de funcționare.
Microbuzele școlare ori nu sunt, ori n-au benzină, ori n-au șofer.
Dascălii rămân, în continuare, în coada clasamentului salarizării.

Faptul că abandonul școlar se accentuează în loc să scadă dovedește că implicarea unor organizații politice cum este și cazul OFL Hunedoara, a unor structuri neguvernamentale, a dascălilor inimoși, a primarilor conștienți de miza uriașă pe care o are școlarizarea copiilor, nu poate compensa lipsa politicilor publice eficiente, guvernamentale, în domeniul educației! Politicienii analfabeți din guvernul Dăncilă nu vor putea, niciodată să ne educe bine copiii!
Mai mult decât atât: în vreme ce mii de familii fac eforturi disperate să își ducă copiii la școală, Guvernul PSD-ALDE are alte priorități – se luptă cu stafii, cu protocoale secrete și state paralele”, a precizat senatorul PNL – Eleonora-Carmen Hărău.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
O fetiță de patru ani s-a prăbușit de la etajul al doilea al unui bloc din Deva         Cum a fost celebrată Ziua Drapelului Național în Deva și Hunedoara         Lansare proiect: „Construcţie şi dotare creşă nouă, strada Luminii, nr. 10, municipiul Orăştie”         Variante ieftine de vacanță – Serbia sau Bosnia         Peste 3.000 de tone de păcură vor încălzi municipiul Brad         Drumul spre cetatea dacică Piatra Roșie a fost asfaltat         Șase medii 10 în județ, la Evaluarea Națională         ATENŢIONARE PENTRU ȘOFERI. Traficul rutier va fi închis în weekend pe strada Hărăului         PRIMARUL DEVEI: „Susțin necondiționat orice demers menit a salva Termocentrala Mintia de la închidere!”         Program prelungit la “Paşapoarte”, doar dacă se impune         Ziua comunei Râu de Mori         Sărbătoarea Sânzienelor, păstrată în satele din Munții Orăștiei         Lansarea implementării proiectului: „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuințe M1 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva“, cod SMIS 117069         Podul verde al Autostrăzii Lugoj – Deva, din ce în ce mai animat         Un adolescent în vârstă de 16 ani a distrus trei autoturisme         Afacerea unui contrabandist pusă pe butuci         Tragedie pe calea ferată, în stația Aurel Vlaicu. A murit o copilă de opt ani         Furtună violentă în Hunedoara – VIDEO         Nedeie în Ținutul Pădurenilor. Cea mai frumoasă sărbătoare a pădurenilor a animat satul Lelese         Cuplul criminal care a jefuit o casă de amanet din Hunedoara scapă de condamnare. Procesul va fi reluat