LA BRAD. Mircea Diaconu, prezent la comemorarea lui Avram Iancu

În week-end-ul recent încheiat s-au desfăşurat Serbările Naţionale de la Ţebea, manifestări dedicate eroului moţilor, Avram Iancu.

 

 

În cinstirea memoriei Crăişorului Munţilor s-a mai organizat o acţiune, mult mai discretă, şi mai de suflet, în care politicienii, chiar dacă au participat, au avut o prezenţă decentă, fără a lua primul plan.

Nu a participat în calitate de candidat

 

Aşa a fost sâmbătă la Brad, la statuia din Oraşul Nou a lui Avram Iancu, unde s-a oficiat slujba religioasă de pomenire a revoluţionarului ardelean. La manifestrare au fost prezenţi şi politicieni, dar care, după momentele solemne, cu excepţia primarului Florin Cazacu, care era gazdă, s-au retras, cu scuzele de rigoare, cum a fost cazul miniştrilor Natalia Intotero şi Sorina Pintea, ori au urmărit programul din mijlocul mulţimii, aşa cum a făcut Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidenţiale, susţinut de alianţa electorală UN OM, alcătuită din ALDE şi Pro România.  „Sunt la o pomenire, pe care o facem în familie, pentru ai noştri, pentru cei dragi, bunici, străbunici şi, din fericire, încă se mai face. Să sperăm că vom mai face mult timp de-acum înainte pentru cei care au trăit şi murit pentru neamul nostru. Unul dintre ei este Avram Iancu. Aşa trebuie să facem pentru un mare erou, să ne aducem copiii la pomenirea lui, să aprindem o lumânare, la fel cum facem şi pentru bunicii şi străbunicii noştri. Nu este prima oară când vin la Brad la acest eveniment emoţionant. Vin, ca de fiecare dată, ca un simplu om. Doar o situaţie de excepţie face ca în acest an să fiu candidat, dar, repet, aici este prezent omul, nu prezidenţiabilul”, a declarat Mircea Diaconu, candidatul la alegerile prezidenţiale susţinut de ALDE şi Pro România.

 

Pace între români

 

Mircea Diaconu, alături de care a fost şi conducerea judeţeană a ALDE, a vorbit cu bună parte din numeroşii brădeni prezenţi la evenimentul de comeroare a lui Avram Iancu. De asemenea, cunoscutul actor care, în 2014, a fost ales ca europarlamentar independent, caz unic în România, a explicat de ce a intrat în lupta electorală şi ce îşi doreşte să facă cel mai mult dacă va deveni preşedintele ţării. “Mi-am ieşit puţin din pepeni şi m-am aruncat în această aşa zisă bătălie. Competiţia electorală ar trebui să fie o concurenţă, o înşiruire de oferte, de variante, de soluţii, dar la noi e bătălie. Ne păruim, ne păruim, ne păruim. Din păcate, în orice variantă prezidenţială se va termina povestea, păruiala va continua. De aceea eu, ca şi persoană neutră, aş încerca, şi ar fi foarte bine dacă aş şi reuşi, să fac pace”, a spus Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidenţiale, susţinut de alianţa electorală UN OM, alcătuită din ALDE şi Pro România.

 

EXTRA

Cine este Mircea Diaconu

 

Născut în urmă cu aproape 70 de ani, Mircea Diaconu este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi actori din România, devenind celebru în urma trilogiei cu „Ardelenii”, dar şi din comediile “Buletin de Bucureşti” sau „Căsătorie cu repetiţie”. Căsătorit cu reputata actriţă Diana Lupescu, Mircea Diaconu a fost membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti şi director al Teatrului „Nottara” din Capitală. Mircea Diaconu a fost participant activ la Revoluţia Română din Decembrie 1989 şi a fost membru fondator al Alianţei Civice. Cunoscutul actor a fost senator PNL în perioada 2008 -2012 şi ministru al Culturii în 2012. Apoi în 2014 a fost singurul eurodeputat român ales ca independent, activând în grupul ALDE şi fiind vice-președinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European până în 2019. În acest an a decis să se înscrie ca şi independent în cursa pentru preşedinţia României, find susţinut în demersul său de alianţa electorală UN OM, alcătuită din ALDE şi Pro România.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara