JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii

În judeţul Hunedoara se află încă în lucru peste 10.000 de documentaţii pentru aplicarea prevederilor legilor de restituire a proprietăţii, iar reclamaţiile privind modul greoi de soluţionare a cererilor au curs valuri-valuri în ultimii ani

 

 

Pentru a răspunde eficient la solicitările locuitorilor judeţului Hunedoara privind stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, prefectul Vasilică Potecă a stabilit unele măsuri administrative care vor accelera etapele de punere în posesie.

Măsurile impuse de prefect

În primul rând, şedinţele de validare ale Comisiei Judeţene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor vor avea loc de două ori pe lună. De asemenea, comisiile locale, constituite la nivelul primăriilor din localităţile judeţului Hunedoara, vor avea un termen mai scurt de transmitere a documentaţiilor către Instituţia Prefectului.

„La nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Hunedoara s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanţi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, ai comisiilor locale și specialiști din cadrul prefecturii. Grupul de lucru se va întruni ori de câte va fi nevoie. Sub coordonarea Prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă, aplicarea acestor măsuri vor asigura atât o reducere a perioadei în care solicitantul poate intra în posesia titlului de proprietate, solicitat conform Legii 231, cât și punerea în posesie pentru un număr cât mai mare de solicitanți”, a informat biroul de presă al Prefecturii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece + zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”