JOCURI DE INTERESE: Fiscul regional va fi la Timişoara

Angajaţii fiscului din Timiş au protestat ca să nu se înfiinţeze la Deva sediul viitoarei direcţii regionale a Fiscului. Acţiunea s-a dovedit a fi o risipă “de cadre” atâta timp cât socrul premierului Ponta este senator de Timiş.

Proiectul de hotărâre privind reorganizarea Ministerului de Finanţe a intrat, ieri, în şedinţa de Guvern cu Deva ca centru regional, dar la final a ieşit cu Timişoara. Pentru hunedoreni, regionalizarea făcută astfel înseamnă o altă formă de concentrare a puterii administrative care ocoleşte judeţul

MAIN fisc timis (1)

Surse guvernamentale susţin că în decizia luată de Executiv a contat lobby-ul făcut de senatorul Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta. „După cum se derulează evenimentele, totul pare ca o afacere de familie şi o spun, îmi asum asta, indiferent de repercusiuni. A contat faptul că socrul premierului Ponta este parlamentar în Timiş. Dacă regionalizarea se face pe criterii de felul acesta voi recomanda tuturor hunedorenilor să nu voteze regionalizarea pentru că ne va fi mai greu ca acum. Noi vom deveni tot mai săraci, în vreme ce alţii vor lua tot. Se schimbă doar forma de centralizare a puterii şi asta nu e regionalizare aşa cum am discutat-o şi am gândit-o noi în USL”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, la aflarea veştii că Guvernul a modificat hotărârea care stabilea centrul regional pentru finanţele publice la Deva.

„Celui ce n-are i se va lua”

Ca preşedinte PNL Hunedoara, Moloţ spune că în cadrul USL se convenise ca regionalizarea să nu polarizeze puterea în cele opt capitale de regiune, care sunt şi aşa mai dezvoltate economic decât celelalte reşedinţe de judeţ. Pentru o dezvoltare armonioasă este absolut necesar ca toate judeţele să primească anumite competenţe regionale, susţine Moloţ care aduce în sprijinul afirmaţiilor sale modelul american în care capitala administrativă nu este şi principalul centru economic al Statelor Unite. „Sunt dezamăgit şi de metodele folosite în procesul de regionalizare şi de ceea ce va ieşi la final”, a concluzionat, oarecum resemnat, liderul liberalilor hunedoreni.

Ultima oră: Gest compensatoriu

În urma discuţiilor de la Guvern, la Deva se va stabili sediul Direcţiei Regionale Antifraudă Economică, componentă din cadrul directiei finanţelor publice regionale. Surse apropiate guvernului au declarat că, pe de-o parte această decizie este o măsură reparatorie faţă de decizia eliminării Devei ca fief regional al Fiscului, iar pe de altă parte, este urmarea contestaţiilor pe care le-a făcut preşedintele Consiliului  Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, privitor la inechitatea facută de guvernanţi hunedorenilor.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “JOCURI DE INTERESE: Fiscul regional va fi la Timişoara

  1. motu

    Ha,ha,ha!U.Se.Lei de 2 bani!Ce v-ati mai umflat in pene ca faceti scandal daca se stabileste sediul regional al fiscului la Timisoara!Bla-bla-bla!Sunteti doar niste papagali care isi urmaresc doar propria imagine!

    Răspuns
  2. teapa devei

    sa ramana judetele!asa mereu , cel mai mare va castiga!Rusine Romania, ca se lasa influentata de francmasoni, evrei, jidani, americani , UE si FMI.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!