Iuliu Wikler, numărul 1 pe listele UDMR la „europarlamentare”

Hunedoreanul are șanse mari de a fi ales, din nou, în PE, fiind, la ora actuală, singurul reprezentant al județului nostru în structurile de la Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg

Portraits of MEP Iuliu Winkler

 

Apropierea alegerilor pentru Parlamentul European (PE), care vor avea loc pe 25 mai 2014, agită apele, și așa destul de tulburi, de pe scena politică românească.

Încredere de la centru

Sâmbătă, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a stabilit numele celor care vor fi în fruntea listei formațiunii pentru alegerile europarlamentare din primăvară. Numărul 1 pe această listă este președintele organizației județene Hunedoara a UDMR, Iuliu Winkler, europarlamentar în funcție. „Această numire mă onorează, dar mă și obligă. Mă bucură încrederea acordată de conducerea Uniunii, care a decis să meargă pe continuitate, alături de mine, fiind pe poziția a doua, colegul meu din PE, Csaba Sogor. Primordial pentru mine va rămâne, în continuare, reprezentarea României în PE și a comunității maghiare din țara noastră, dar și apărarea interesului național. Sunt optimist în ceea ce privește rezultatul alegerilor, chiar dacă vor apărea, ca și în anii trecuți,”groparii” UDMR, care încearcă, de 20 de ani, să rupă partidul, dar eșuează în tentativa lor, pentru că electoratul nu dorește acest lucru. În UDMR există solidaritate, unitate și spirit de echipă”, a declarat, duminică, la Deva, Iuliu Winkler, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai sunt negocieri pentru un loc eligibil

UDMER consideră că primele trei poziții sunt eligibile la scrutinul din mai. Dacă primele două locuri sunt bătute în cuie”, până la 1 martie se mai poartă negocieri cu Partidul Civic Maghiar, în vederea participării pe liste comune. “Cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania, al cărui port-drapel este Laszlo Tokes purtăm doar un dialog mediatic. Oricum, propunerile lor, de a forma o coaliție a maghiarimii din România, cu schimbarea numelui și siglei UDMR, nu le putem accepta. Noi suntem singurul partid din România care nu și-a schimbat  sigla și numele de la înființare, din decembrie 1989”, a mai spus liderul UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler. După intrarea în Uniunea Europeană (UE), România a avut 35 de reprezentanți  în PE, cu un mandat incomplet, între 2007 și 2009, singurul reprezentant al județului Hunedoara în instituțiile ce își au sediile la Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg fiind Monica Iacob-Ridzi, de la PD, în acea vreme, ulterior PDL, aceasta fiind, în prezent, deputat de Petroșani în Parlamentul României din partea PPDD. Din 2009 până în prezent România are 33 de europarlamentar, Iuliu Winkler fiind singurul hunedorean dintre aceștia, având șanse considerabile de a fi reales. În viitorul PE România va avea doar 32 de reprezentanți, numărul total al europarlamentarilor, care reprezintă 28 de țări, după aderarea Croației la UE, fiind de 751, conform tratatului de la Lisabona.   

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva