Iuliu Wikler, numărul 1 pe listele UDMR la „europarlamentare”

Hunedoreanul are șanse mari de a fi ales, din nou, în PE, fiind, la ora actuală, singurul reprezentant al județului nostru în structurile de la Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg

Portraits of MEP Iuliu Winkler

 

Apropierea alegerilor pentru Parlamentul European (PE), care vor avea loc pe 25 mai 2014, agită apele, și așa destul de tulburi, de pe scena politică românească.

Încredere de la centru

Sâmbătă, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a stabilit numele celor care vor fi în fruntea listei formațiunii pentru alegerile europarlamentare din primăvară. Numărul 1 pe această listă este președintele organizației județene Hunedoara a UDMR, Iuliu Winkler, europarlamentar în funcție. „Această numire mă onorează, dar mă și obligă. Mă bucură încrederea acordată de conducerea Uniunii, care a decis să meargă pe continuitate, alături de mine, fiind pe poziția a doua, colegul meu din PE, Csaba Sogor. Primordial pentru mine va rămâne, în continuare, reprezentarea României în PE și a comunității maghiare din țara noastră, dar și apărarea interesului național. Sunt optimist în ceea ce privește rezultatul alegerilor, chiar dacă vor apărea, ca și în anii trecuți,”groparii” UDMR, care încearcă, de 20 de ani, să rupă partidul, dar eșuează în tentativa lor, pentru că electoratul nu dorește acest lucru. În UDMR există solidaritate, unitate și spirit de echipă”, a declarat, duminică, la Deva, Iuliu Winkler, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai sunt negocieri pentru un loc eligibil

UDMER consideră că primele trei poziții sunt eligibile la scrutinul din mai. Dacă primele două locuri sunt bătute în cuie”, până la 1 martie se mai poartă negocieri cu Partidul Civic Maghiar, în vederea participării pe liste comune. “Cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania, al cărui port-drapel este Laszlo Tokes purtăm doar un dialog mediatic. Oricum, propunerile lor, de a forma o coaliție a maghiarimii din România, cu schimbarea numelui și siglei UDMR, nu le putem accepta. Noi suntem singurul partid din România care nu și-a schimbat  sigla și numele de la înființare, din decembrie 1989”, a mai spus liderul UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler. După intrarea în Uniunea Europeană (UE), România a avut 35 de reprezentanți  în PE, cu un mandat incomplet, între 2007 și 2009, singurul reprezentant al județului Hunedoara în instituțiile ce își au sediile la Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg fiind Monica Iacob-Ridzi, de la PD, în acea vreme, ulterior PDL, aceasta fiind, în prezent, deputat de Petroșani în Parlamentul României din partea PPDD. Din 2009 până în prezent România are 33 de europarlamentar, Iuliu Winkler fiind singurul hunedorean dintre aceștia, având șanse considerabile de a fi reales. În viitorul PE România va avea doar 32 de reprezentanți, numărul total al europarlamentarilor, care reprezintă 28 de țări, după aderarea Croației la UE, fiind de 751, conform tratatului de la Lisabona.   

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată         ÎN SPATELE VITRINEI         Ultima zi de plată a impozitelor locale, cu bonificație         Un șofer băut a distrus două mașini