Iuliu Wikler, numărul 1 pe listele UDMR la „europarlamentare”

Hunedoreanul are șanse mari de a fi ales, din nou, în PE, fiind, la ora actuală, singurul reprezentant al județului nostru în structurile de la Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg

Portraits of MEP Iuliu Winkler

 

Apropierea alegerilor pentru Parlamentul European (PE), care vor avea loc pe 25 mai 2014, agită apele, și așa destul de tulburi, de pe scena politică românească.

Încredere de la centru

Sâmbătă, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a stabilit numele celor care vor fi în fruntea listei formațiunii pentru alegerile europarlamentare din primăvară. Numărul 1 pe această listă este președintele organizației județene Hunedoara a UDMR, Iuliu Winkler, europarlamentar în funcție. „Această numire mă onorează, dar mă și obligă. Mă bucură încrederea acordată de conducerea Uniunii, care a decis să meargă pe continuitate, alături de mine, fiind pe poziția a doua, colegul meu din PE, Csaba Sogor. Primordial pentru mine va rămâne, în continuare, reprezentarea României în PE și a comunității maghiare din țara noastră, dar și apărarea interesului național. Sunt optimist în ceea ce privește rezultatul alegerilor, chiar dacă vor apărea, ca și în anii trecuți,”groparii” UDMR, care încearcă, de 20 de ani, să rupă partidul, dar eșuează în tentativa lor, pentru că electoratul nu dorește acest lucru. În UDMR există solidaritate, unitate și spirit de echipă”, a declarat, duminică, la Deva, Iuliu Winkler, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai sunt negocieri pentru un loc eligibil

UDMER consideră că primele trei poziții sunt eligibile la scrutinul din mai. Dacă primele două locuri sunt bătute în cuie”, până la 1 martie se mai poartă negocieri cu Partidul Civic Maghiar, în vederea participării pe liste comune. “Cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania, al cărui port-drapel este Laszlo Tokes purtăm doar un dialog mediatic. Oricum, propunerile lor, de a forma o coaliție a maghiarimii din România, cu schimbarea numelui și siglei UDMR, nu le putem accepta. Noi suntem singurul partid din România care nu și-a schimbat  sigla și numele de la înființare, din decembrie 1989”, a mai spus liderul UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler. După intrarea în Uniunea Europeană (UE), România a avut 35 de reprezentanți  în PE, cu un mandat incomplet, între 2007 și 2009, singurul reprezentant al județului Hunedoara în instituțiile ce își au sediile la Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg fiind Monica Iacob-Ridzi, de la PD, în acea vreme, ulterior PDL, aceasta fiind, în prezent, deputat de Petroșani în Parlamentul României din partea PPDD. Din 2009 până în prezent România are 33 de europarlamentar, Iuliu Winkler fiind singurul hunedorean dintre aceștia, având șanse considerabile de a fi reales. În viitorul PE România va avea doar 32 de reprezentanți, numărul total al europarlamentarilor, care reprezintă 28 de țări, după aderarea Croației la UE, fiind de 751, conform tratatului de la Lisabona.   

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj