Îşi ascut dinţii în Opoziţie. NOUA REPUBLICĂ scoate de la naftalină nemulţumiri din 1969

Reprezentanţii Noii Republici critică activitatea Primăriei Deva invocând nemulţumiri ale populaţiei din 1969, pe când republica era socialistă.

noua republicaReprezentanții partidului Noua Republică au încercat să atragă atenția administrației publice locale asupra situației în care se află locuitorii cartierului Viile Noi. “Nu cred că este normal ca într-un oraș reședință de județ să mai avem astfel de situații în care să nu fie apă potabilă și canalizare. De aceea am considerat că problema alimentării cu apă din Viile Noi este una importantă și cu o lungă istorie”, explică Horațiu Năznean, președinte interimar Partidul Noua Republică, Filiala Județeană Hunedoara.

Membrii Partidului Noua Republică au stat de vorbă cu oamenii din zonă și au aflat că unora dintre ei li s-a promis racordarea la rețeaua de apă încă din anul 1969. Ultima promisiune este cea de anul trecut, când primarul Petru Mărginean le-ar fi spus oamenilor că în cursul acestui an vor avea apă la robinete. În replică, reprezentanții Primăriei Deva spun că situația se va rezolva. “Există un proiect de introducere a apei și a canalizării în absolut toate zonele din municipiul Deva unde nu există așa ceva. Este un proiect finalizat din fonduri de coeziune și implementat de Apaprod Deva. Acesta se derulează până în luna decembrie a anului 2015“, spune Andrei Nistor, purtător de cuvânt al Primăria Municipiului Deva. Este vorba despre aproximativ 100 de familii, care locuiesc pe șase străzi din Viile Noi.

…dinte pentru dinte

O altă problemă adusă în discuție de cei de la Noua Republică este cea legată de modul în care primăria Deva gestionează problema creată de stația de cogenerare de la Complexul Aqualand. Potrivit membrilor Partidului Noua Republică, reprezentanții primăriei ar fi încercat să le pună bețe în roate celor șapte familii care au reclamat problemele create de instalaţie. Potrivit zicalei “ochi pentru ochi și dinte pentru dinte“, reprezentanții primăriei Deva le-au cerut vecinilor complexului Aqualand acte care certifică legalitatea construcției propriilor case. Cei de la Noua Republică văd acest lucru ca pe un abuz și cer Primăriei Deva să rezolve problema legată de stația de cogenerare.

Nici cu gazonul nu e de bine

Nici declarația directorului SPIGM Deva, potrivit căreia se dorește schimbarea gardului viu cu gazon în întreaga zonă, nu a fost pe placul celor de la Noua Republică. Ei au adus ca şi argumente în favoarea lor opinia unor specialiști în peisagistică care ar fi concluzionat că o investiție în gazon ar fi foarte costisitoare: gardul viu există deja, gazonul trebuie cultivat și este foarte dificil de întreținut.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei