Îşi ascut dinţii în Opoziţie. NOUA REPUBLICĂ scoate de la naftalină nemulţumiri din 1969

Reprezentanţii Noii Republici critică activitatea Primăriei Deva invocând nemulţumiri ale populaţiei din 1969, pe când republica era socialistă.

noua republicaReprezentanții partidului Noua Republică au încercat să atragă atenția administrației publice locale asupra situației în care se află locuitorii cartierului Viile Noi. “Nu cred că este normal ca într-un oraș reședință de județ să mai avem astfel de situații în care să nu fie apă potabilă și canalizare. De aceea am considerat că problema alimentării cu apă din Viile Noi este una importantă și cu o lungă istorie”, explică Horațiu Năznean, președinte interimar Partidul Noua Republică, Filiala Județeană Hunedoara.

Membrii Partidului Noua Republică au stat de vorbă cu oamenii din zonă și au aflat că unora dintre ei li s-a promis racordarea la rețeaua de apă încă din anul 1969. Ultima promisiune este cea de anul trecut, când primarul Petru Mărginean le-ar fi spus oamenilor că în cursul acestui an vor avea apă la robinete. În replică, reprezentanții Primăriei Deva spun că situația se va rezolva. “Există un proiect de introducere a apei și a canalizării în absolut toate zonele din municipiul Deva unde nu există așa ceva. Este un proiect finalizat din fonduri de coeziune și implementat de Apaprod Deva. Acesta se derulează până în luna decembrie a anului 2015“, spune Andrei Nistor, purtător de cuvânt al Primăria Municipiului Deva. Este vorba despre aproximativ 100 de familii, care locuiesc pe șase străzi din Viile Noi.

…dinte pentru dinte

O altă problemă adusă în discuție de cei de la Noua Republică este cea legată de modul în care primăria Deva gestionează problema creată de stația de cogenerare de la Complexul Aqualand. Potrivit membrilor Partidului Noua Republică, reprezentanții primăriei ar fi încercat să le pună bețe în roate celor șapte familii care au reclamat problemele create de instalaţie. Potrivit zicalei “ochi pentru ochi și dinte pentru dinte“, reprezentanții primăriei Deva le-au cerut vecinilor complexului Aqualand acte care certifică legalitatea construcției propriilor case. Cei de la Noua Republică văd acest lucru ca pe un abuz și cer Primăriei Deva să rezolve problema legată de stația de cogenerare.

Nici cu gazonul nu e de bine

Nici declarația directorului SPIGM Deva, potrivit căreia se dorește schimbarea gardului viu cu gazon în întreaga zonă, nu a fost pe placul celor de la Noua Republică. Ei au adus ca şi argumente în favoarea lor opinia unor specialiști în peisagistică care ar fi concluzionat că o investiție în gazon ar fi foarte costisitoare: gardul viu există deja, gazonul trebuie cultivat și este foarte dificil de întreținut.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic