INVESTIŢII: Deva caută loc pentru un viitor parc industrial

Odată cu apariţia legii care reglementează regimul juridic al parcurilor industriale, lege care asigură înlesniri fiscale investitorilor, au fost desfiinţate facilităţile acordate agenţilor economici prin decizi luate la nivel local. Edilii Devei caută soluţii pentru înfiinţarea unui parc industrial la Deva

parcuri industriale

La Deva este dificil să se înfiinţeze un parc industrial având în vedere faptul că terenurile aflate în domeniul public al primăriei sunt fracţionate în parcele mici, iar pentru un parc e nevoie de minimum 25 de hectare de teren. Un posibil parc industrial ar putea să apară în zona localităţii Sântuhalm spre Hunedoara.

Şpăgile alungă investitorii

Referindu-se la parcurile industriale care rămân goale şi neatractive pentru investitori, Tiberiu Balint a adus în discuţie şpăgile pretinse de edili care sperie investitorii. „E o poveste mai veche în legătură cu şpăgile cerute de administraţie pentru venirea investitorilor şi avem exemple şi din judeţ. N-am acte să dovedească lucrul acesta, dar vedeţi cazuri de investitori care au plecat din Valea Jiului şi au venit lângă Deva tocmai pentru că nu au găsit un climat propice”, a explicat Tiberiu Balint, preşedintele PNL Deva.

Municipiul Hunedoara e ocolit de afacerişti

Nici parcul industrial din municipiul Hunedoara nu o duce prea bine, spre deosebire de cel din Sebeş care a fost luat cu asalt de investitori. „Parcul industrial de la Hunedoara este la nici zece kilometri de Culoarul European IV  pe care ne aflăm, de DN7 şi avea legătură la calea ferată. Nu văd de ce nu ar veni investitorii decât din motive legate de atractivitatea relaţiei cu conducerea parcurilor sau administraţiei publice locale. Investitorii trebuie atraşi. Nu e nevoie să pui un parc într-un loc şi să te aştepţi ca investitorii să năvălească pentru că ei au mai multe opţiuni şi le aleg pe cele mai bune pentru ei”, a mai spus Balint.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani