INVESTIŢII: Deva caută loc pentru un viitor parc industrial

Odată cu apariţia legii care reglementează regimul juridic al parcurilor industriale, lege care asigură înlesniri fiscale investitorilor, au fost desfiinţate facilităţile acordate agenţilor economici prin decizi luate la nivel local. Edilii Devei caută soluţii pentru înfiinţarea unui parc industrial la Deva

parcuri industriale

La Deva este dificil să se înfiinţeze un parc industrial având în vedere faptul că terenurile aflate în domeniul public al primăriei sunt fracţionate în parcele mici, iar pentru un parc e nevoie de minimum 25 de hectare de teren. Un posibil parc industrial ar putea să apară în zona localităţii Sântuhalm spre Hunedoara.

Şpăgile alungă investitorii

Referindu-se la parcurile industriale care rămân goale şi neatractive pentru investitori, Tiberiu Balint a adus în discuţie şpăgile pretinse de edili care sperie investitorii. „E o poveste mai veche în legătură cu şpăgile cerute de administraţie pentru venirea investitorilor şi avem exemple şi din judeţ. N-am acte să dovedească lucrul acesta, dar vedeţi cazuri de investitori care au plecat din Valea Jiului şi au venit lângă Deva tocmai pentru că nu au găsit un climat propice”, a explicat Tiberiu Balint, preşedintele PNL Deva.

Municipiul Hunedoara e ocolit de afacerişti

Nici parcul industrial din municipiul Hunedoara nu o duce prea bine, spre deosebire de cel din Sebeş care a fost luat cu asalt de investitori. „Parcul industrial de la Hunedoara este la nici zece kilometri de Culoarul European IV  pe care ne aflăm, de DN7 şi avea legătură la calea ferată. Nu văd de ce nu ar veni investitorii decât din motive legate de atractivitatea relaţiei cu conducerea parcurilor sau administraţiei publice locale. Investitorii trebuie atraşi. Nu e nevoie să pui un parc într-un loc şi să te aştepţi ca investitorii să năvălească pentru că ei au mai multe opţiuni şi le aleg pe cele mai bune pentru ei”, a mai spus Balint.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști