INVESTIŢII: Deva caută loc pentru un viitor parc industrial

Odată cu apariţia legii care reglementează regimul juridic al parcurilor industriale, lege care asigură înlesniri fiscale investitorilor, au fost desfiinţate facilităţile acordate agenţilor economici prin decizi luate la nivel local. Edilii Devei caută soluţii pentru înfiinţarea unui parc industrial la Deva

parcuri industriale

La Deva este dificil să se înfiinţeze un parc industrial având în vedere faptul că terenurile aflate în domeniul public al primăriei sunt fracţionate în parcele mici, iar pentru un parc e nevoie de minimum 25 de hectare de teren. Un posibil parc industrial ar putea să apară în zona localităţii Sântuhalm spre Hunedoara.

Şpăgile alungă investitorii

Referindu-se la parcurile industriale care rămân goale şi neatractive pentru investitori, Tiberiu Balint a adus în discuţie şpăgile pretinse de edili care sperie investitorii. „E o poveste mai veche în legătură cu şpăgile cerute de administraţie pentru venirea investitorilor şi avem exemple şi din judeţ. N-am acte să dovedească lucrul acesta, dar vedeţi cazuri de investitori care au plecat din Valea Jiului şi au venit lângă Deva tocmai pentru că nu au găsit un climat propice”, a explicat Tiberiu Balint, preşedintele PNL Deva.

Municipiul Hunedoara e ocolit de afacerişti

Nici parcul industrial din municipiul Hunedoara nu o duce prea bine, spre deosebire de cel din Sebeş care a fost luat cu asalt de investitori. „Parcul industrial de la Hunedoara este la nici zece kilometri de Culoarul European IV  pe care ne aflăm, de DN7 şi avea legătură la calea ferată. Nu văd de ce nu ar veni investitorii decât din motive legate de atractivitatea relaţiei cu conducerea parcurilor sau administraţiei publice locale. Investitorii trebuie atraşi. Nu e nevoie să pui un parc într-un loc şi să te aştepţi ca investitorii să năvălească pentru că ei au mai multe opţiuni şi le aleg pe cele mai bune pentru ei”, a mai spus Balint.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie