INVESTIŢII: Deva caută loc pentru un viitor parc industrial

Odată cu apariţia legii care reglementează regimul juridic al parcurilor industriale, lege care asigură înlesniri fiscale investitorilor, au fost desfiinţate facilităţile acordate agenţilor economici prin decizi luate la nivel local. Edilii Devei caută soluţii pentru înfiinţarea unui parc industrial la Deva

parcuri industriale

La Deva este dificil să se înfiinţeze un parc industrial având în vedere faptul că terenurile aflate în domeniul public al primăriei sunt fracţionate în parcele mici, iar pentru un parc e nevoie de minimum 25 de hectare de teren. Un posibil parc industrial ar putea să apară în zona localităţii Sântuhalm spre Hunedoara.

Şpăgile alungă investitorii

Referindu-se la parcurile industriale care rămân goale şi neatractive pentru investitori, Tiberiu Balint a adus în discuţie şpăgile pretinse de edili care sperie investitorii. „E o poveste mai veche în legătură cu şpăgile cerute de administraţie pentru venirea investitorilor şi avem exemple şi din judeţ. N-am acte să dovedească lucrul acesta, dar vedeţi cazuri de investitori care au plecat din Valea Jiului şi au venit lângă Deva tocmai pentru că nu au găsit un climat propice”, a explicat Tiberiu Balint, preşedintele PNL Deva.

Municipiul Hunedoara e ocolit de afacerişti

Nici parcul industrial din municipiul Hunedoara nu o duce prea bine, spre deosebire de cel din Sebeş care a fost luat cu asalt de investitori. „Parcul industrial de la Hunedoara este la nici zece kilometri de Culoarul European IV  pe care ne aflăm, de DN7 şi avea legătură la calea ferată. Nu văd de ce nu ar veni investitorii decât din motive legate de atractivitatea relaţiei cu conducerea parcurilor sau administraţiei publice locale. Investitorii trebuie atraşi. Nu e nevoie să pui un parc într-un loc şi să te aştepţi ca investitorii să năvălească pentru că ei au mai multe opţiuni şi le aleg pe cele mai bune pentru ei”, a mai spus Balint.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului