Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”

Primăria Hunedoara va construi o clădire anexă lângă Liceul Teoretic „Traian Lalescu” pentru laboratorul de robotică al școlii

Municipalitatea va face această investiție pentru a sprijini clubul și echipa de robotică de la „Traian Lalescu”din Hunedoara. Echipa RobotX a liceului, coordonată de profesorul Mircea Nistor, s-a remarcat în ultimii ani prin performanțe deosebite la competițiile de robotică internaționale și naționale.

Investiția în noua clădire destinată grupelor de robotică de la Liceul „Traian Lalescu” va costa 350.000 lei. „Sursa de finanțare pentru această construcție nouă este bugetul local al municipiului Hunedoara. Anexa este o clădire nouă care va fi dedicată laboratorului de robotică al domnului profesor Mircea Nistor, cel care a făcut Hunedoara cunoscută în lume cu proiectul său RobotX”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Recunoaștere internațională

RobotX este echipa de robotică a Liceului „Traian Lalescu” din Hunedoara, parte a clubului Fizitec. Echipa este coordonată de profesorul de fizică Mircea Nistor.

Elevii hunedoreni au câștigat în 2018 competiţia mondială de robotică „FIRST Global Competition”, din Mexic. Echipa RobotX Hunedoara a câștigat marele premiu la campionatul național “BRD FIRST Tech Challenge Romania”, care a avut loc în februarie anul trecut. În aprilie anul trecut, echipa RobotX a ajuns până în semifinalele Campionatului Mondial de Robotică de la Detroit, SUA.

Lucrări de reabilitare din fonduri europene

Pe lângă investiția în laboratorul de informatică, Liceul „Traian Lalescu” va beneficia și de lucrări de reabilitare la cele două clădiri în care învață elevii din învățământul primar și gimnazial. Proiectul are o valoare de aproape 11 milioane de lei și este finanțat din fonduri europene.

Lucrările cuprind reabilitarea acoperișului, intervenții la fundațiile existente, rezolvarea problemelor produse de umiditate, repararea fisurilor existente, reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de recompartimentare a spațiului, reabilitarea termică a sistemului de încălzire, reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat, repararea trotuarelor de protecție, crearea de facilități de acces pentru persoanele cu dizabilități și introducerea de dispozitive antiseismice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate