Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”

Primăria Hunedoara va construi o clădire anexă lângă Liceul Teoretic „Traian Lalescu” pentru laboratorul de robotică al școlii

Municipalitatea va face această investiție pentru a sprijini clubul și echipa de robotică de la „Traian Lalescu”din Hunedoara. Echipa RobotX a liceului, coordonată de profesorul Mircea Nistor, s-a remarcat în ultimii ani prin performanțe deosebite la competițiile de robotică internaționale și naționale.

Investiția în noua clădire destinată grupelor de robotică de la Liceul „Traian Lalescu” va costa 350.000 lei. „Sursa de finanțare pentru această construcție nouă este bugetul local al municipiului Hunedoara. Anexa este o clădire nouă care va fi dedicată laboratorului de robotică al domnului profesor Mircea Nistor, cel care a făcut Hunedoara cunoscută în lume cu proiectul său RobotX”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Recunoaștere internațională

RobotX este echipa de robotică a Liceului „Traian Lalescu” din Hunedoara, parte a clubului Fizitec. Echipa este coordonată de profesorul de fizică Mircea Nistor.

Elevii hunedoreni au câștigat în 2018 competiţia mondială de robotică „FIRST Global Competition”, din Mexic. Echipa RobotX Hunedoara a câștigat marele premiu la campionatul național “BRD FIRST Tech Challenge Romania”, care a avut loc în februarie anul trecut. În aprilie anul trecut, echipa RobotX a ajuns până în semifinalele Campionatului Mondial de Robotică de la Detroit, SUA.

Lucrări de reabilitare din fonduri europene

Pe lângă investiția în laboratorul de informatică, Liceul „Traian Lalescu” va beneficia și de lucrări de reabilitare la cele două clădiri în care învață elevii din învățământul primar și gimnazial. Proiectul are o valoare de aproape 11 milioane de lei și este finanțat din fonduri europene.

Lucrările cuprind reabilitarea acoperișului, intervenții la fundațiile existente, rezolvarea problemelor produse de umiditate, repararea fisurilor existente, reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de recompartimentare a spațiului, reabilitarea termică a sistemului de încălzire, reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat, repararea trotuarelor de protecție, crearea de facilități de acces pentru persoanele cu dizabilități și introducerea de dispozitive antiseismice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani