Între capra podului și votul din 2016. Primarii hunedoreni vor învăța pe de rost drumul către Dragnea

Pentru că Ponta și Dragnea au poftit ca primăriile României să stea cu mâna întinsă numai în antecamera Ministerului Dezvoltării, anul acesta alocările bugetare, reechilibrarea bugetelor locale vor ocoli consiliile județene

9 ianuarie 15 buket cj

Sub masca unei mai optimizate gestionări a banului, puterea de la București și-a creat încă o pârghie prin care să-i facă pe primari dependenți de guvernul social-democrat, pârghie de mare impact mai ales în alegerile generale și locale ce vor avea loc în 2016. Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Hunedoara susțin că noua legislație nu este tocmai un lucru bun pentru administrațiile publice locale.

 

Împărţire bugetară „socialistă”

Potrivit vicepreşedintelui CJ Hunedoara, Dorin Gligor, împărţirea banilor către unităţile administrative se va face de acum mecanic. „A dispărut echilibrare financiară făcută la nivelul celor 69 de localități din județul Hunedoara.  Bani se distribuie integral prin direcția locală de finanțe. Se garantează un bugetul minim. Indiferent de întinderea sau numărul de locuitori ai localităţii avem 1,5 milioane lei noi la nivelul comunelor, 6 milioane de lei la orașe, la municipii 20 de milioane și la municipiul reședință de județ 50 de milioane de lei”, a spus Gligor.

După cum se poate observa, în primul rând, ideea bugetului minim pe categorii de localități este un amestec de otova și ajutor social, neexistând diferențe între localitățile cu trei locuitori și cele cu trei mii de locuitori, de exemplu.

Interesant este de știut cum mai motivează guvernul o administrație publică locală să devină performantă, dacă, minimul bugetar alocat prin lege nu stinge nici o fărâmă din nevoile acelor comunităţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților