Între capra podului și votul din 2016. Primarii hunedoreni vor învăța pe de rost drumul către Dragnea

Pentru că Ponta și Dragnea au poftit ca primăriile României să stea cu mâna întinsă numai în antecamera Ministerului Dezvoltării, anul acesta alocările bugetare, reechilibrarea bugetelor locale vor ocoli consiliile județene

9 ianuarie 15 buket cj

Sub masca unei mai optimizate gestionări a banului, puterea de la București și-a creat încă o pârghie prin care să-i facă pe primari dependenți de guvernul social-democrat, pârghie de mare impact mai ales în alegerile generale și locale ce vor avea loc în 2016. Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Hunedoara susțin că noua legislație nu este tocmai un lucru bun pentru administrațiile publice locale.

 

Împărţire bugetară „socialistă”

Potrivit vicepreşedintelui CJ Hunedoara, Dorin Gligor, împărţirea banilor către unităţile administrative se va face de acum mecanic. „A dispărut echilibrare financiară făcută la nivelul celor 69 de localități din județul Hunedoara.  Bani se distribuie integral prin direcția locală de finanțe. Se garantează un bugetul minim. Indiferent de întinderea sau numărul de locuitori ai localităţii avem 1,5 milioane lei noi la nivelul comunelor, 6 milioane de lei la orașe, la municipii 20 de milioane și la municipiul reședință de județ 50 de milioane de lei”, a spus Gligor.

După cum se poate observa, în primul rând, ideea bugetului minim pe categorii de localități este un amestec de otova și ajutor social, neexistând diferențe între localitățile cu trei locuitori și cele cu trei mii de locuitori, de exemplu.

Interesant este de știut cum mai motivează guvernul o administrație publică locală să devină performantă, dacă, minimul bugetar alocat prin lege nu stinge nici o fărâmă din nevoile acelor comunităţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”