INTERVIU. Mircea Moloț candidează la Consiliul Județean Hunedoara

Liderul organizației județene ALDE, Mircea Ioan Moloț, va candida pentru un mandat la Consiliul Județean Hunedoara. Într-un interviu pe care ni l-a acordat a vorbit despre decizia sa și despre proiectele de viitor. Ceea ce își dorește cel mai mult este ca hunedorenii să știe ceea ce el poate să ofere acestui județ. Consideră că are experiență politică și administrativă, ceea ce sunt argumente pentru a continua să se implice în dezvoltarea acestei zone.

– Ați stat o perioadă în umbra politicii, ce v-a făcut să vreți să reveniți în zona activă a acesteia?
– Așa este. Am avut parte de multe experiențe de la momentul intrării mele în politică și până acum. Unele dintre acestea m-au ajutat să înțeleg mai bine oamenii, să evaluez și să reevaluez prietenii și prieteniile. Răgazul de care am beneficiat l-am folosit pentru a privi în ansamblu mandatele pe care le-am exercitat în administrațiile publice, iar ceea ce am văzut nu mi-a generat o stare de disconfort, am făcut lucruri multe pentru județ, realizări pe care le pun pe seama unei echipe serioase pe mare m-am sprijinit mereu. Mi-am zis că merită să mă implic și pe mai departe, pentru că, deși vârsta ar putea să mă contrazică, încă sunt tânăr. Eu așa mă simt.

– Există voci care vă contestă.
– Asta face parte din noțiunea de politică și de democrație. Cred că ar fi foarte periculos pentru un om politic să aibă parte numai de aplaudaci în jurul lui. Legat de acest aspect, trebuie să recunoaștem că este un fenomen de masă modul în care echipele din jurul decidenților vor, mai degrabă, să-i facă pe aceștia să se simtă bine, decât să-i informeze corect și să-i ajute să ia deciziile în conformitate cu realitate. Revenind la afirmația dumneavoastră, vă spun că, da, sunt contestat, ceea ce mă validează ca partener de dialog, ca partener de eventuale alianțe, pentru că atât timp cât ești controversat, înseamnă că exiști. În politică nu contestarea este problema, ci ignorarea, iar dacă ești ignorat, nu exiști.

– Și, concret, ce doriți să faceți la Consiliul Județean?
– Să continui să ajut la dezvoltarea județului Hunedoara. Îmi doresc și acum ca ținuturile astea, atât de frumoase și primitoare, să ajungă destinații de vacanță pentru turiștii români și străini. E nevoie de dezvoltarea infrastructurii, e nevoie de îmbunătățirea serviciilor publice oferite cetățenilor, e nevoie de mentalitate schimbată, e nevoie de amabilitate, de zâmbete, de ospitalitate, calități pe care le avem cu prisosință în rândul populației, iar provocarea unei administrații publice este de a genera un climat propice de manifestare a acestora. Politicile publice îi pot determina pe oameni să se simtă relaxați, preocupați de găsirea soluțiilor, cu condiția ca acestea să aibă ca scop interesul omului, indiferent că vorbim despre cel din societatea civilă sau din politică.

– De ce vă este teamă în perioada următoare?
– Am ajuns la o experiență vastă și am învățat că frica nu este absolut deloc constructivă, dar pentru a nu părea că fug de un răspuns, vă spun că îmi este teamă să nu mă dezamăgesc, să nu fiu în stare să materializez proiectele despre care am vorbit, fie măcar și parțial.

– Discuția asta este una preelectorală.
– Evident. Ca politician îmi doresc să cunosc cât mai bine societatea, ce nevoi are, ce soluții își dorește și de ce resurse dispune, asta pe de o parte, pe de altă parte, îmi doresc să fiu cunoscut – cu privire la modul în care gândesc, acționez și empatizez – pentru ca în final să fiu recunoscut. Este un mecanism simplu care trebuie să aibă la bază, în mod obligatoriu, sinceritatea celor doi parteneri, politicianul și electoratul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată