Intabularea gratuită. Promisiunile electorale ale PSD, onorate prin tragere la sorţi

Social-democraţii au anunţat că mult discutata intabulare gratuită a imobilelor ar putea să înceapă anul acesta (nu se ştie precis când) prin tragere la sorţi. Prima intabulare gratuită este o promisiune electorală făcută de USL în 2012, lege pe care parlamentarii PSD au trântit-o la vot anul trecut

 

psd conf

Liderii PSD Hunedoara au lăudat atât de convingător performanţele premierului Victor Ponta încât pare o greşeală să nu rămână la Palatul Victoria şi după alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Guvernul face legea, Parlamentul: o anexă

Între realizările Guvernului Ponta, liderii PSD au bifat intenţia guvernanţilor de a începe acţiunea de intabulare gratuită a terenurilor agricole. Este vorba despre o promisiune electorală făcută de USL la alegerile din 2012. La sfârşitul anului trecut liberalii au iniţiat o lege în acest sens, însă proiectul a fost respins cu voturile parlamentarilor PSD. Social- democraţii ziceau că varianta propusă de liberali e prea costisitoare şi că Guvernul va legaliza intabularea fără ajutorul Parlamentului.

Cine n-are noroc, n-are

Ordonanţa executivului a apărut. Deocamdată, doar pe hârtie. Ieri, lideri PSD din Hunedoara anunţau că acţiunea de intabulare gratuită ar putea să înceapă anul acesta şi – cel puţin în prima fază – va fi ca la loteria vizelor. „Încă nu a fost stabilită data la care începe intabularea gratuită. Urmează să se tragă la sorţi câte 20 de unităţi administrativ teritoriale din fiecare judeţ, care cum pică la sorţi şi atunci fiecare va beneficia prin rotaţie de această lege”, ne explică Tiberiu Pasconi, primarul comunei Toteşti.

La noroc e mai bine ca la cerere

În completarea primarului a intervenit deputatul Laurenţiu Nistor care zice că intabularea prin tragere la sorţi e mai bună ca aceea făcută la cererea proprietarilor. „Cel mai grav lucru prevăzut în acea lege era că intabularea să se facă la cerere, pe când în ordonanţa guvernului se spune că intabularea se face sistematic, de la A la Z până termini localitatea respectivă.  Dacă un om bătrân care nu are pile şi nu poate merge la primărie să-şi depună cererea el să nu fie trecut cu vederea”, a spus Nistor.

Preşedintele PSD Hunedoara mai spune că ordonanţa guvernului a fixat un preţ de 75 de lei pentru un imobil, bani ce vor fi suportaţi din bugetul central şi fonduri europene. În iniţiativa liberalilor preţul maxim admis ar fi fost de 400 de lei – mai spune deputatul PSD, iar operaţiunea ar fi putut să o facă orice firmă autorizată, în timp ce guvernul a dat întreaga afacere pe mâna celor de la oficiul de cadastru – ceea ce e lucru foarte bun şi corect după părerea preşedintelui Laurenţiu Nistor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte         Fizioterapie și kinetoterapie sau relaxare și întreținere. Toate într-un singur loc: la cabinetul C.A.R.P. Solidaritatea Simeria         Este Deva o destinație turistică?         43 de kilometri ai Autostrăzii Lugoj – Deva deschiși până la sfârșitul lunii august         CNAIR: Lotul 4 Lugoj – Deva a fost recepționat dar nu poate fi deschis circulației         Festivalul Plăcintelor pădureneşti la Poiana Răchițelii