Intabularea gratuită. Promisiunile electorale ale PSD, onorate prin tragere la sorţi

Social-democraţii au anunţat că mult discutata intabulare gratuită a imobilelor ar putea să înceapă anul acesta (nu se ştie precis când) prin tragere la sorţi. Prima intabulare gratuită este o promisiune electorală făcută de USL în 2012, lege pe care parlamentarii PSD au trântit-o la vot anul trecut

 

psd conf

Liderii PSD Hunedoara au lăudat atât de convingător performanţele premierului Victor Ponta încât pare o greşeală să nu rămână la Palatul Victoria şi după alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Guvernul face legea, Parlamentul: o anexă

Între realizările Guvernului Ponta, liderii PSD au bifat intenţia guvernanţilor de a începe acţiunea de intabulare gratuită a terenurilor agricole. Este vorba despre o promisiune electorală făcută de USL la alegerile din 2012. La sfârşitul anului trecut liberalii au iniţiat o lege în acest sens, însă proiectul a fost respins cu voturile parlamentarilor PSD. Social- democraţii ziceau că varianta propusă de liberali e prea costisitoare şi că Guvernul va legaliza intabularea fără ajutorul Parlamentului.

Cine n-are noroc, n-are

Ordonanţa executivului a apărut. Deocamdată, doar pe hârtie. Ieri, lideri PSD din Hunedoara anunţau că acţiunea de intabulare gratuită ar putea să înceapă anul acesta şi – cel puţin în prima fază – va fi ca la loteria vizelor. „Încă nu a fost stabilită data la care începe intabularea gratuită. Urmează să se tragă la sorţi câte 20 de unităţi administrativ teritoriale din fiecare judeţ, care cum pică la sorţi şi atunci fiecare va beneficia prin rotaţie de această lege”, ne explică Tiberiu Pasconi, primarul comunei Toteşti.

La noroc e mai bine ca la cerere

În completarea primarului a intervenit deputatul Laurenţiu Nistor care zice că intabularea prin tragere la sorţi e mai bună ca aceea făcută la cererea proprietarilor. „Cel mai grav lucru prevăzut în acea lege era că intabularea să se facă la cerere, pe când în ordonanţa guvernului se spune că intabularea se face sistematic, de la A la Z până termini localitatea respectivă.  Dacă un om bătrân care nu are pile şi nu poate merge la primărie să-şi depună cererea el să nu fie trecut cu vederea”, a spus Nistor.

Preşedintele PSD Hunedoara mai spune că ordonanţa guvernului a fixat un preţ de 75 de lei pentru un imobil, bani ce vor fi suportaţi din bugetul central şi fonduri europene. În iniţiativa liberalilor preţul maxim admis ar fi fost de 400 de lei – mai spune deputatul PSD, iar operaţiunea ar fi putut să o facă orice firmă autorizată, în timp ce guvernul a dat întreaga afacere pe mâna celor de la oficiul de cadastru – ceea ce e lucru foarte bun şi corect după părerea preşedintelui Laurenţiu Nistor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie