„Inflaţie” de cetăţeni de onoare în Valea Jiului

În timp ce oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara se feresc să acorde în orice context Diploma de Cetăţean de Onoare, preferând alte titluri care să recunoască valoarea unor persoanlităţi, în Valea Jiului a plouat cu „Cetăţeni de onoare”.

 

DSC_0304În afară de cei circa 800 de veterani de război cărora li s-a decernat titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Hunedoara, ca o recunoaştere a faptelor de vitejie, în ultimii 10 ani Consiliul Judeţean Hunedoara a mai acordat fix 2 astfel de diplome. „De când sunt preşedinte al Consiliului Judeţean am dat până la data de 31 mai a.c. doar două titluri de Cetăţean de Onoare şi acelea au fost pentru fostul Epoiscop de Arad, Hălmagiu şi Hunedoara Timotei şi, pentru că de multe zeci de ani Hunedoara nu a mai avut o Episcopie,  noului Episcop, Gurie. Toate diplomele pe care le-am dat pe parcursul a 10 ani, indiferent că au fost sportivi, oameni de cultură, etc, au fost doar titluri de Excelenţă”,a  declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.

În teritoriu, însă, lucrurile se văd altfel decât la judeţ, iar titlurile de Cetăţean de Onoare – e drept, nu al judeţului, ci al comunităţii respective – se acordă cu mult mai mare uşurinţă. Astfel, la Petroşani sunt 106 Cetăţeni de Onoare ai Municipiului. Printre ei sunt şi veteranii de război, dar şi cei 29 de salvatori minieri recompensaţi şi de Preşedintele Traian Băsescu pentru intervenţia lor extrem de dificilă în timpul tragediei de la Petrila din 15 noiembrie 2008. Iar la Vulcan sunt chiar şi mai mulţi. Conform datelor oficiale, la ora actuală Municipiul Vulcan are exact 159 de Cetăţeni de Onoare. Ar fi trebuti să fie 160, dar, în cele din urmă, n-a fost să fie.

Udrea a rămas fără titlu

Elena Udrea ar fi trebuit să fie benefciiarul celui de-al 160-lea titlu de Cetăţean de Onoare, dar a rămas fără această distincţie. La finele lunii iulie 2011, consilierii locali din Vulcan au revenit asupra deciziei de acordare a titului de Cetăţean de Onoare pentru Elena Udrea, care era la vremea respectivă Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului. După ce au votat pentru acordarea titlului, consilierii locali din Vulcan s-au întrunit în şedinţă extraordinară şi au votat din nou proiectul privind acordarea distincţiei pentru 34 de persoane care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea şi promovarea localităţii, asta după ce consilierul local Alina Cîrstoiu (PNL) a atacat decizia iniţială în contencios adminsitrativ.Iar după vot proiectul a fost blocat.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport