Inaugurare: CJAS Hunedoara are un birou la Petroşani

Cei care au nevoie de adeverinţe de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi locuiesc în Valea Jiului nu vor mai trebui să bată drumul până la Deva. De joi, CJAS are un birou la Petroşani, în incinta Spitalului de Urgenţă.

birou.cjasOficialii Consiliului Judeţean Hunedoara şi cei ai Primăriei Petroşani şi-au ţinut promisiunea făcută în urmă cu câteva luni şi au reuşit să înfiinţeze la Petroşani un birou al CJAS Hunedoara, care vine în sprijinul celor care locuiesc în Valea Jiului. Practic, la acest birou se vor prelua atât adeverinţe de asigurat şi coasigurat, precum şi documente pentru cei care solicită îngrijiri la domiciliu, dispozitive medicale sau cardul de sănătate.

Prima adeverinţă a fost eliberată chiar joi, aşa încât asiguraţii nu vor mai fi nevoiţă să bată drumul până la Deva pentru orice document de care au nevoie. „Este încă o dovadă că, atunci când se doreşte ceva, putem face, indiferent în ce parte a judeţului şi mă bucură orice realizare în folosul oamenilor. Dacă am făcut chestia aceasta pentru cetăţenii din Valea Jiului, va trebui să ne gândim bine şi la alte avantaje pentru toţi locuitorii din judeţul Hunedoara.  Mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat în realizarea a cestui obiectiv, dar şi celor care au iniţiat aceste demersuri”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, care a fost prezent la acest eveniment.

De asemenea, Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroşani, a subliniat importanţa acestui birou deschis la Petroşani, pentru care face demersuri de multă vreme.  „Am  încercat acest lucru de vreo 3 sau 4 ani şi nu am reuşit până acum. Eu ştiu ce înseamnă aceste aprobări şi aceasta e o reuşită şi, chiar dacă spaţiul biroului este mic, serviciul care li se face oamenilor din Valea Jiului este unul foarte mare. Aici sunt convins că meritul este al domnului Moloţ şi al echipei sale. Este al treilea exemplu concret despre ce înseamnă descentralizare în România, după Casa de Pensii, Serviciul de Paşapoarte şi acum reuşim să aducem la Petroşani şi acest serviciul al CJAS”, a precizat Iacob – Ridzi. Iar Tiberiu Balint, vicepreşedintele CJ Hunedoar spune că iniţiativa aparţine unor consilieri judeţeni din Valea Jiului:  „Această realizare a început  prin demersurile a doi consilieri din Valea Jiului. Este vorba despre Adrian Zvâncă şi Adrian David, doi consilieri pe care îi laud pentru că ei sunt iniţiatorii acestei realizări. Aceasta se adaugă altor două exemple de descentralizare, iar aici amintesc comisia de evaluare a persoanelor cu handicap, şi comisia de evaluare a copiilor, care au fost aduse la Petroşani, tocmai pentru ca  oamenii să nu mai meargă până la Deva”.

Biroul CJAS va avea, pentru început, program săptămânal, în fiecare zi de joi, de la ora 10  la 15, pentru început. Programul, spun oficialii CJAS, va putea fi însă ajustat în funcţie de necesităţi

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj