Inaugurare: CJAS Hunedoara are un birou la Petroşani

Cei care au nevoie de adeverinţe de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi locuiesc în Valea Jiului nu vor mai trebui să bată drumul până la Deva. De joi, CJAS are un birou la Petroşani, în incinta Spitalului de Urgenţă.

birou.cjasOficialii Consiliului Judeţean Hunedoara şi cei ai Primăriei Petroşani şi-au ţinut promisiunea făcută în urmă cu câteva luni şi au reuşit să înfiinţeze la Petroşani un birou al CJAS Hunedoara, care vine în sprijinul celor care locuiesc în Valea Jiului. Practic, la acest birou se vor prelua atât adeverinţe de asigurat şi coasigurat, precum şi documente pentru cei care solicită îngrijiri la domiciliu, dispozitive medicale sau cardul de sănătate.

Prima adeverinţă a fost eliberată chiar joi, aşa încât asiguraţii nu vor mai fi nevoiţă să bată drumul până la Deva pentru orice document de care au nevoie. „Este încă o dovadă că, atunci când se doreşte ceva, putem face, indiferent în ce parte a judeţului şi mă bucură orice realizare în folosul oamenilor. Dacă am făcut chestia aceasta pentru cetăţenii din Valea Jiului, va trebui să ne gândim bine şi la alte avantaje pentru toţi locuitorii din judeţul Hunedoara.  Mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat în realizarea a cestui obiectiv, dar şi celor care au iniţiat aceste demersuri”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, care a fost prezent la acest eveniment.

De asemenea, Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroşani, a subliniat importanţa acestui birou deschis la Petroşani, pentru care face demersuri de multă vreme.  „Am  încercat acest lucru de vreo 3 sau 4 ani şi nu am reuşit până acum. Eu ştiu ce înseamnă aceste aprobări şi aceasta e o reuşită şi, chiar dacă spaţiul biroului este mic, serviciul care li se face oamenilor din Valea Jiului este unul foarte mare. Aici sunt convins că meritul este al domnului Moloţ şi al echipei sale. Este al treilea exemplu concret despre ce înseamnă descentralizare în România, după Casa de Pensii, Serviciul de Paşapoarte şi acum reuşim să aducem la Petroşani şi acest serviciul al CJAS”, a precizat Iacob – Ridzi. Iar Tiberiu Balint, vicepreşedintele CJ Hunedoar spune că iniţiativa aparţine unor consilieri judeţeni din Valea Jiului:  „Această realizare a început  prin demersurile a doi consilieri din Valea Jiului. Este vorba despre Adrian Zvâncă şi Adrian David, doi consilieri pe care îi laud pentru că ei sunt iniţiatorii acestei realizări. Aceasta se adaugă altor două exemple de descentralizare, iar aici amintesc comisia de evaluare a persoanelor cu handicap, şi comisia de evaluare a copiilor, care au fost aduse la Petroşani, tocmai pentru ca  oamenii să nu mai meargă până la Deva”.

Biroul CJAS va avea, pentru început, program săptămânal, în fiecare zi de joi, de la ora 10  la 15, pentru început. Programul, spun oficialii CJAS, va putea fi însă ajustat în funcţie de necesităţi

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „Voi susține și voi vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului “         Tânără din Lupeni ucisă de iubit într-un parc din Timișoara         Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni