„În toamnă vor veni banii pentru drumul spre cetăţile dacice”

 

Afirmaţia îi aparţine lui Sorin Maxim, directorul ADR V Vest şi a fost făcută la Brad, la sfârşitul săptămânii trecute

bani cetati

Absorbţia de fonduri europene nu mai pare a fi o problemă, la nivelul regiunii de dezvoltare V, din care face parte şi judeţul Hunedoara. De altfel, judeţul nostru nu a avut probleme la acest capitol, iar veştuile care vion din domeniu, de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) V Vest sunt mai mult decât îmbucurătoare.

 

Hunedoara, judeţ fruntaş la absorbţia de fonduri europene

 

Până la finele actualului exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, care ar trebui să se încheie la sfârşitul lui 2013, dar va fi prelungit cu minim doi ani, judeţul Hunedoara a contractat, din suma de 420 de milioane de euro, care îi este destinată, 160 de milioane, care îl înscrie în media regiunii, de 37 la sută, dar premisele sunt bune în acest sens. Cei de la ADR V Vest susţin că întreaga sumă destinată judeţului Hunedoara va fi contractată până la sfârşitul acestui an, datorită proiectelor existente. „Cred că gradul de contractare va depăşi sută la sută, dar ne vom încadra în sume, deoarece există posibilitatea ca unele proiecte să fie respinse, iar la altele să se realizeze economii. Pe viitor, pentru Hunedoara sunt proiecte mari legate de drumuri. După cel pentru Calea Decebal din municipiul Brad, va intra la finanţare proiectul privind rerabilitarea infrastructurii stradale din oraşul Haţeg, şi acest lucru se va întâmpla în perioada imediat următoare. Apoi, existăşanse imense ca să intre la finanţare, în toamnă, drumul către cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, doar o problemă insurmontabilă, de ultim moment, putând împiedica derularea acestui contract”, a declarat directorul ADR V Vest, Sorin Maxim, prezent la Brad la sfârşitul săptămânii trecute. Valoarea totală a proiectului de reabilitare a drumului către cetăţile dacice, situat pe raza comunei Orăştioara de Sus, este de 30 de milioane de lei, plus TVA, sumă ce provine din fonduri europene majoritar nerambursabile. Cota de cofinanţare ce revine beneficiarului, respectiv Consiliul Judeţean Hunedoara, este de 2 la sută.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva