„În toamnă vor veni banii pentru drumul spre cetăţile dacice”

 

Afirmaţia îi aparţine lui Sorin Maxim, directorul ADR V Vest şi a fost făcută la Brad, la sfârşitul săptămânii trecute

bani cetati

Absorbţia de fonduri europene nu mai pare a fi o problemă, la nivelul regiunii de dezvoltare V, din care face parte şi judeţul Hunedoara. De altfel, judeţul nostru nu a avut probleme la acest capitol, iar veştuile care vion din domeniu, de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) V Vest sunt mai mult decât îmbucurătoare.

 

Hunedoara, judeţ fruntaş la absorbţia de fonduri europene

 

Până la finele actualului exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, care ar trebui să se încheie la sfârşitul lui 2013, dar va fi prelungit cu minim doi ani, judeţul Hunedoara a contractat, din suma de 420 de milioane de euro, care îi este destinată, 160 de milioane, care îl înscrie în media regiunii, de 37 la sută, dar premisele sunt bune în acest sens. Cei de la ADR V Vest susţin că întreaga sumă destinată judeţului Hunedoara va fi contractată până la sfârşitul acestui an, datorită proiectelor existente. „Cred că gradul de contractare va depăşi sută la sută, dar ne vom încadra în sume, deoarece există posibilitatea ca unele proiecte să fie respinse, iar la altele să se realizeze economii. Pe viitor, pentru Hunedoara sunt proiecte mari legate de drumuri. După cel pentru Calea Decebal din municipiul Brad, va intra la finanţare proiectul privind rerabilitarea infrastructurii stradale din oraşul Haţeg, şi acest lucru se va întâmpla în perioada imediat următoare. Apoi, existăşanse imense ca să intre la finanţare, în toamnă, drumul către cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, doar o problemă insurmontabilă, de ultim moment, putând împiedica derularea acestui contract”, a declarat directorul ADR V Vest, Sorin Maxim, prezent la Brad la sfârşitul săptămânii trecute. Valoarea totală a proiectului de reabilitare a drumului către cetăţile dacice, situat pe raza comunei Orăştioara de Sus, este de 30 de milioane de lei, plus TVA, sumă ce provine din fonduri europene majoritar nerambursabile. Cota de cofinanţare ce revine beneficiarului, respectiv Consiliul Judeţean Hunedoara, este de 2 la sută.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților