În sapă de lemn. “Fosta conducere a falimentat CEH”

Senatorul Haralambie Vochiţoiu îi acuză şi pe membrii Consililului de Administraţie că au pus pe butuci Complexul Energetic Hunedoara

faliment

Senatorul Haralambie Vochiţoiu cere anchetarea de urgenţă a celor care au condus în ultimii ani Complexul Energetic Hunedoara, precum şi pe reprezentanţii Consiliului de Administraţie al CEH, pe care îi consideră vinovaţi de situaţia economică dezastruoasă în care se găseşte unitatea energetică hunedoreană.

Afirmaţii grave

Parlamentarul hunedorean este de părere că aceştia s-ar putea face vinovaţi de abuz în serviciu şi cheltuirea cu inconştienţă a banului public, aruncând în groapa neagră a  economiei societatea înfiinţată în urmă cu doar doi ani. Şi, în timp ce banii au fost cheltuiţi haotic, datoriile şi pierderile s-au tot acumulat atingând valori colosale. La finele anului 2014, CEH înregistra către stat datorii de 276 milioane de lei. Datele ANAF relevă faptul că entitatea energetică datora 123.315.393 lei către bugetul de stat, 121.930.269 lei era datoria către bugetul asigurărilor sociale, 3.793.588 lei datora la asigurările de șomaj și alte 27.415.522 lei la asigurările de sănătate. În plus, CEH are datorii importante şi către furnizorii de echipamente ori prestatorii de servicii. Acestea sunt premisele pentru care oficialii Fondului Monetar Internațional (FMI) au solicitat restructurări masive la Complexul Energetic Hunedoara.

“Complexul Energetic Hunedoara a fost sprijinit de mai multe ori, fie cu stingerea unor datorii pe care le avea față de Compania Națională a Huilei, fie prin faptul că producția i-a fost preluată cu prioritate în Sistemul Energetic Național, cu motivarea că această societate trebuie să asigure menținerea nivelului de siguranță a sistemului energetic național. Având în vedere presiunile FMI asupra Guvernului României privind luarea unor măsuri radicale asupra Complexului Energetic Hunedoara, consider că nu putem să ne facem că nu vedem că vinovații pentru dezastrul la care a ajuns această societate sunt cei care astăzi conduc fie la nivel de conducere executivă, fie la nivel de consiliu de administrație. Pentru toate acestea, solicit cercetarea de urgență a acestor factori de decizie de către Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de către Direcția Națională Anticorupție”, a declarat senatorul de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu.

El a mai adăugat că “abuzul în serviciu, cheltuirea cu inconștiență a banului public și favorizarea firmelor de casă și a familiilor celor ce conduc CEH au devenit în fiecare zi o obișnuință a acestora. Ca senator de Valea Jiului și al județului Hunedoara, nu pot să asist pasiv cum niște indivizi fără competență și puși pe căpătuială pot distruge o zonă atât de frumoasă și să lase pe drumuri peste 7.000 de angajați și familiile acestora”. (Carmen Cosman – Preda)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție