În sapă de lemn. “Fosta conducere a falimentat CEH”

Senatorul Haralambie Vochiţoiu îi acuză şi pe membrii Consililului de Administraţie că au pus pe butuci Complexul Energetic Hunedoara

faliment

Senatorul Haralambie Vochiţoiu cere anchetarea de urgenţă a celor care au condus în ultimii ani Complexul Energetic Hunedoara, precum şi pe reprezentanţii Consiliului de Administraţie al CEH, pe care îi consideră vinovaţi de situaţia economică dezastruoasă în care se găseşte unitatea energetică hunedoreană.

Afirmaţii grave

Parlamentarul hunedorean este de părere că aceştia s-ar putea face vinovaţi de abuz în serviciu şi cheltuirea cu inconştienţă a banului public, aruncând în groapa neagră a  economiei societatea înfiinţată în urmă cu doar doi ani. Şi, în timp ce banii au fost cheltuiţi haotic, datoriile şi pierderile s-au tot acumulat atingând valori colosale. La finele anului 2014, CEH înregistra către stat datorii de 276 milioane de lei. Datele ANAF relevă faptul că entitatea energetică datora 123.315.393 lei către bugetul de stat, 121.930.269 lei era datoria către bugetul asigurărilor sociale, 3.793.588 lei datora la asigurările de șomaj și alte 27.415.522 lei la asigurările de sănătate. În plus, CEH are datorii importante şi către furnizorii de echipamente ori prestatorii de servicii. Acestea sunt premisele pentru care oficialii Fondului Monetar Internațional (FMI) au solicitat restructurări masive la Complexul Energetic Hunedoara.

“Complexul Energetic Hunedoara a fost sprijinit de mai multe ori, fie cu stingerea unor datorii pe care le avea față de Compania Națională a Huilei, fie prin faptul că producția i-a fost preluată cu prioritate în Sistemul Energetic Național, cu motivarea că această societate trebuie să asigure menținerea nivelului de siguranță a sistemului energetic național. Având în vedere presiunile FMI asupra Guvernului României privind luarea unor măsuri radicale asupra Complexului Energetic Hunedoara, consider că nu putem să ne facem că nu vedem că vinovații pentru dezastrul la care a ajuns această societate sunt cei care astăzi conduc fie la nivel de conducere executivă, fie la nivel de consiliu de administrație. Pentru toate acestea, solicit cercetarea de urgență a acestor factori de decizie de către Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de către Direcția Națională Anticorupție”, a declarat senatorul de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu.

El a mai adăugat că “abuzul în serviciu, cheltuirea cu inconștiență a banului public și favorizarea firmelor de casă și a familiilor celor ce conduc CEH au devenit în fiecare zi o obișnuință a acestora. Ca senator de Valea Jiului și al județului Hunedoara, nu pot să asist pasiv cum niște indivizi fără competență și puși pe căpătuială pot distruge o zonă atât de frumoasă și să lase pe drumuri peste 7.000 de angajați și familiile acestora”. (Carmen Cosman – Preda)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei