ÎN FUNCŢIE DE FUNCŢIE. Dorin Gligor pendulează, fripturistic, între „NU” şi „DA” la spartul banilor pe avocaţi

Fostul prim-solist al opoziţiei a devenit trompeta puterii în privinţa achiziţiilor de servicii juridice. Dorin Gligor s-a opus vehement angajării de avocaţi în procesele Consiliului Judeţean atunci când stătea în banca opoziţiei şi tot el a iniţiat şi susţine astfel de proiecte acum, când a săltat la prezidiu, pe post de şef al instituţiei

gligor ok

„Ordinara” Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara de săptămâna trecută ni-l prezintă pe Dorin Gligor, vicepreşedinte cu atribuţiuni de şef al instituţiei, în toată splendoarea demagogiei sale. Timp de doi ani, liderul de grup al consilierilor de opoziţie (PDL), a criticat vehement proiectele de achiziţii publice pentru servicii juridice. Acum, de la prezidiul şedinţei CJ Hunedoara, Dorin Gligor s-a sucit şi este iniţiatorul hotărârilor de angajare a unor avocaţi. Schimbarea de atitudine s-a propagat şi la colegii săi de partid, aleşi ai judeţului.

Una vorbim…

În 2013 (lunile aprilie mai, iunie şi august), Dorin Gligor a fost extrem de vocal în a contesta angajarea de avocaţi în litigiile CJ Hunedoara. „Asta înseamnă că aveam 9 posturi de jurişti în organigramă.  (…) Greu să înţeleg goana după contractare de servicii juridice cu nouă posturi de jurişti în organigramă. Şi când e vorba de posturi, mai ales în ziua de astăzi, eu cred că responsabilitatea trebuie să fie maximă şi nu trecută prin maşina de vot care funcţionează la comandă”, spunea Gligor. De asemenea, în luna iunie, Gligor era revoltat că „un colos” de dimensiunile Consiliului Judeţean angajează avocaţi în litigii cu salariaţii. „Şi aş mai face o observaţie referitor la tipul de excepţie – am contractat servicii juridice şi pentru litigii cu salariaţi, mi se pare inacceptabil astăzi ca un colos de instituţie să se războiască cu salariaţi prin a-şi contracta avocaţi şi să o considerăm o situaţie excepţională”, spunea Gligor în 28 iunie 2013, pe când se afla în opoziţie.

… alta fumăm

La ultima şedinţă de Consiliu, Gligor a iniţiat două proiecte pentru achiziţionarea de servicii juridice. Unul pentru procesele Apa Serv Valea Jiului, altul pentru procesul cu salariaţii Spitalului Judeţean. De această dată şeful interimar CJ Hunedoara vorbea despre nevoia imperioasă de a apela la avocaţi. Culmea e că Dorin Gligor a apelat la avocaţi, deşi lăsa să se înţeleagă că procesul cu angajaţii spitalului ar putea rămâne fără obiect luna viitoare când se va aproba bugetul şi va încerca să reintroducă tichetele de masă. În aceste condiţii, gardianul banilor publici ar fi putut păsui cu o lună proiectul de maximă necesitate iniţiat săptămâna trecută.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara