ÎN FUNCŢIE DE FUNCŢIE. Dorin Gligor pendulează, fripturistic, între „NU” şi „DA” la spartul banilor pe avocaţi

Fostul prim-solist al opoziţiei a devenit trompeta puterii în privinţa achiziţiilor de servicii juridice. Dorin Gligor s-a opus vehement angajării de avocaţi în procesele Consiliului Judeţean atunci când stătea în banca opoziţiei şi tot el a iniţiat şi susţine astfel de proiecte acum, când a săltat la prezidiu, pe post de şef al instituţiei

gligor ok

„Ordinara” Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara de săptămâna trecută ni-l prezintă pe Dorin Gligor, vicepreşedinte cu atribuţiuni de şef al instituţiei, în toată splendoarea demagogiei sale. Timp de doi ani, liderul de grup al consilierilor de opoziţie (PDL), a criticat vehement proiectele de achiziţii publice pentru servicii juridice. Acum, de la prezidiul şedinţei CJ Hunedoara, Dorin Gligor s-a sucit şi este iniţiatorul hotărârilor de angajare a unor avocaţi. Schimbarea de atitudine s-a propagat şi la colegii săi de partid, aleşi ai judeţului.

Una vorbim…

În 2013 (lunile aprilie mai, iunie şi august), Dorin Gligor a fost extrem de vocal în a contesta angajarea de avocaţi în litigiile CJ Hunedoara. „Asta înseamnă că aveam 9 posturi de jurişti în organigramă.  (…) Greu să înţeleg goana după contractare de servicii juridice cu nouă posturi de jurişti în organigramă. Şi când e vorba de posturi, mai ales în ziua de astăzi, eu cred că responsabilitatea trebuie să fie maximă şi nu trecută prin maşina de vot care funcţionează la comandă”, spunea Gligor. De asemenea, în luna iunie, Gligor era revoltat că „un colos” de dimensiunile Consiliului Judeţean angajează avocaţi în litigii cu salariaţii. „Şi aş mai face o observaţie referitor la tipul de excepţie – am contractat servicii juridice şi pentru litigii cu salariaţi, mi se pare inacceptabil astăzi ca un colos de instituţie să se războiască cu salariaţi prin a-şi contracta avocaţi şi să o considerăm o situaţie excepţională”, spunea Gligor în 28 iunie 2013, pe când se afla în opoziţie.

… alta fumăm

La ultima şedinţă de Consiliu, Gligor a iniţiat două proiecte pentru achiziţionarea de servicii juridice. Unul pentru procesele Apa Serv Valea Jiului, altul pentru procesul cu salariaţii Spitalului Judeţean. De această dată şeful interimar CJ Hunedoara vorbea despre nevoia imperioasă de a apela la avocaţi. Culmea e că Dorin Gligor a apelat la avocaţi, deşi lăsa să se înţeleagă că procesul cu angajaţii spitalului ar putea rămâne fără obiect luna viitoare când se va aproba bugetul şi va încerca să reintroducă tichetele de masă. În aceste condiţii, gardianul banilor publici ar fi putut păsui cu o lună proiectul de maximă necesitate iniţiat săptămâna trecută.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara