ÎN CAZUL ŞEFULUI SDN DEVA, CNADNR tratează birjăreşte o răfuială politică

Cazul şefului de Staţie Drumuri Naţionale Deva, Simion Sandu Borbeanu, a ajuns subiect de interpelare în Camera Deputaţilor. Borbeanu este cercetat disciplinar din 28 noiembrie 2014 pentru evenimente de care nu este responsabil. Recunosc asta, indirect, şi şefii CNADNR prin amenda aplicată drumarilor care nu şi-au făcut treaba. Cu toate acestea, Borbeanu este ţinut pe tuşă, iar directorul Florin Dascălu promite – într-un limbaj birjăresc – să-l destituie  

drumari

Simon Sandu Borbeanu a fost suspendat din funcţie la sfârşitul lunii noiembrie pentru evenimente pe care nu le putea controla. În noaptea de 28 noiembrie, în condiţii de carosabil îngheţat provocat de un fenomen destul de rar în România (freezind rain), s-a format polei pe autostradă în apropiere de localitatea Cunţa, la limita cu judeţul Sibiu, unde au avut loc câteva tamponări fără victime. Pe acel tronson de autostradă trebuia să intervină  drumarii de la SC Eurosped SRL Satu Mare, o firmă care câştigă de câţiva ani contracte excesiv de bine plătite prin încredinţare directă de la Direcţia Regională Timişoara a CNADNR.

Drumari abonaţi la banul public, dar în criză de utilaje

Drumarii de la Eurosped aveau obligaţia să aibă 28 de agregate la Centrul de Informare şi Coordonare (CIC) Pianu pentru a interveni, însă firma din Satu Mare avea doar două răspânditoare cu lamă, care nici ele nu erau funcţionale, fiindcă singurul utilaj de încărcat materialul antiderapant era defect. În aceste condiţii, şeful Staţiei de Drumuri Naţionale Deva a trimis utilaje de intervenţie de la tronsonul de autostradă Simeria-Orăştie, însă acestea au ajuns târziu, din cauza distanţei mari de parcurs până la Cunţa. Reprezentanţii CNADNR care monitorizează activitatea drumarilor, şi pot să vadă la orice oră din zi şi din noapte de la birou cum se derulează lucrările pe autostradă, au amendat firma Eurosped cu 25.000 de euro.

O răfuială politică tranşată birjăreşte

drumari sandu-borbeanuŞefii CNADNR (numiţi de PSD) nu au ratat prilejul unei răfuieli politice cu Simion Sandu Borbeanu (foto), a cărui singură vinovăţie în incidentul de la Cunţa este că-i liberal. Borbeanu a intrat în vizorul comisiei de disciplină „patronată” de Forin Dascălu, şeful Direcţiei de Întreţineri Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, care nu a reuşit să emită un verdict, deşi au trecut mai bine de două luni. Contactat telefonic, Dascălu n-a putut articula coerent nicio explicaţie şi după câteva vorbe clătinate ne-a expediat la Legea 544 a liberului acces la informaţi. Mai norocoşi decât noi, colegii de la Gazeta de Dimineaţă au reuşit să-i smulgă lui Dascălu o declaraţie ceva mai coerentă. Care va să zică Simion Sandu Borbeanu „Va fi belit! Aşa am propus eu, că eu am fost şeful comisiei de cercetare”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineaţă, Florin Dascălu. Cazul a ajuns sub forma unei interpelări parlamentare în Camera Deputaţilor. Poate că ministrul Ioan Rus va răspunde în termeni civilizaţi la o suspendare întreţinută artificial de peste două luni. (Marcel Bot)

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “ÎN CAZUL ŞEFULUI SDN DEVA, CNADNR tratează birjăreşte o răfuială politică

  1. gicu

    Pai nu credeti ca intr-o asa functie ar trbui pus un om de meserie? Borbeanu e bine intentionat da arhitectura nu prea se potriveste cu poleiul.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România