ÎN CAZUL ŞEFULUI SDN DEVA, CNADNR tratează birjăreşte o răfuială politică

Cazul şefului de Staţie Drumuri Naţionale Deva, Simion Sandu Borbeanu, a ajuns subiect de interpelare în Camera Deputaţilor. Borbeanu este cercetat disciplinar din 28 noiembrie 2014 pentru evenimente de care nu este responsabil. Recunosc asta, indirect, şi şefii CNADNR prin amenda aplicată drumarilor care nu şi-au făcut treaba. Cu toate acestea, Borbeanu este ţinut pe tuşă, iar directorul Florin Dascălu promite – într-un limbaj birjăresc – să-l destituie  

drumari

Simon Sandu Borbeanu a fost suspendat din funcţie la sfârşitul lunii noiembrie pentru evenimente pe care nu le putea controla. În noaptea de 28 noiembrie, în condiţii de carosabil îngheţat provocat de un fenomen destul de rar în România (freezind rain), s-a format polei pe autostradă în apropiere de localitatea Cunţa, la limita cu judeţul Sibiu, unde au avut loc câteva tamponări fără victime. Pe acel tronson de autostradă trebuia să intervină  drumarii de la SC Eurosped SRL Satu Mare, o firmă care câştigă de câţiva ani contracte excesiv de bine plătite prin încredinţare directă de la Direcţia Regională Timişoara a CNADNR.

Drumari abonaţi la banul public, dar în criză de utilaje

Drumarii de la Eurosped aveau obligaţia să aibă 28 de agregate la Centrul de Informare şi Coordonare (CIC) Pianu pentru a interveni, însă firma din Satu Mare avea doar două răspânditoare cu lamă, care nici ele nu erau funcţionale, fiindcă singurul utilaj de încărcat materialul antiderapant era defect. În aceste condiţii, şeful Staţiei de Drumuri Naţionale Deva a trimis utilaje de intervenţie de la tronsonul de autostradă Simeria-Orăştie, însă acestea au ajuns târziu, din cauza distanţei mari de parcurs până la Cunţa. Reprezentanţii CNADNR care monitorizează activitatea drumarilor, şi pot să vadă la orice oră din zi şi din noapte de la birou cum se derulează lucrările pe autostradă, au amendat firma Eurosped cu 25.000 de euro.

O răfuială politică tranşată birjăreşte

drumari sandu-borbeanuŞefii CNADNR (numiţi de PSD) nu au ratat prilejul unei răfuieli politice cu Simion Sandu Borbeanu (foto), a cărui singură vinovăţie în incidentul de la Cunţa este că-i liberal. Borbeanu a intrat în vizorul comisiei de disciplină „patronată” de Forin Dascălu, şeful Direcţiei de Întreţineri Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, care nu a reuşit să emită un verdict, deşi au trecut mai bine de două luni. Contactat telefonic, Dascălu n-a putut articula coerent nicio explicaţie şi după câteva vorbe clătinate ne-a expediat la Legea 544 a liberului acces la informaţi. Mai norocoşi decât noi, colegii de la Gazeta de Dimineaţă au reuşit să-i smulgă lui Dascălu o declaraţie ceva mai coerentă. Care va să zică Simion Sandu Borbeanu „Va fi belit! Aşa am propus eu, că eu am fost şeful comisiei de cercetare”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineaţă, Florin Dascălu. Cazul a ajuns sub forma unei interpelări parlamentare în Camera Deputaţilor. Poate că ministrul Ioan Rus va răspunde în termeni civilizaţi la o suspendare întreţinută artificial de peste două luni. (Marcel Bot)

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “ÎN CAZUL ŞEFULUI SDN DEVA, CNADNR tratează birjăreşte o răfuială politică

  1. gicu

    Pai nu credeti ca intr-o asa functie ar trbui pus un om de meserie? Borbeanu e bine intentionat da arhitectura nu prea se potriveste cu poleiul.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum s-a lucrat la noua șosea din munții Parâng         Superstarul care a dansat gol pușcă în Sarmizegetusa Regia se întoarce: „Am făcut haka în onoarea dacilor”         Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident