ÎN CAZUL ŞEFULUI SDN DEVA, CNADNR tratează birjăreşte o răfuială politică

Cazul şefului de Staţie Drumuri Naţionale Deva, Simion Sandu Borbeanu, a ajuns subiect de interpelare în Camera Deputaţilor. Borbeanu este cercetat disciplinar din 28 noiembrie 2014 pentru evenimente de care nu este responsabil. Recunosc asta, indirect, şi şefii CNADNR prin amenda aplicată drumarilor care nu şi-au făcut treaba. Cu toate acestea, Borbeanu este ţinut pe tuşă, iar directorul Florin Dascălu promite – într-un limbaj birjăresc – să-l destituie  

drumari

Simon Sandu Borbeanu a fost suspendat din funcţie la sfârşitul lunii noiembrie pentru evenimente pe care nu le putea controla. În noaptea de 28 noiembrie, în condiţii de carosabil îngheţat provocat de un fenomen destul de rar în România (freezind rain), s-a format polei pe autostradă în apropiere de localitatea Cunţa, la limita cu judeţul Sibiu, unde au avut loc câteva tamponări fără victime. Pe acel tronson de autostradă trebuia să intervină  drumarii de la SC Eurosped SRL Satu Mare, o firmă care câştigă de câţiva ani contracte excesiv de bine plătite prin încredinţare directă de la Direcţia Regională Timişoara a CNADNR.

Drumari abonaţi la banul public, dar în criză de utilaje

Drumarii de la Eurosped aveau obligaţia să aibă 28 de agregate la Centrul de Informare şi Coordonare (CIC) Pianu pentru a interveni, însă firma din Satu Mare avea doar două răspânditoare cu lamă, care nici ele nu erau funcţionale, fiindcă singurul utilaj de încărcat materialul antiderapant era defect. În aceste condiţii, şeful Staţiei de Drumuri Naţionale Deva a trimis utilaje de intervenţie de la tronsonul de autostradă Simeria-Orăştie, însă acestea au ajuns târziu, din cauza distanţei mari de parcurs până la Cunţa. Reprezentanţii CNADNR care monitorizează activitatea drumarilor, şi pot să vadă la orice oră din zi şi din noapte de la birou cum se derulează lucrările pe autostradă, au amendat firma Eurosped cu 25.000 de euro.

O răfuială politică tranşată birjăreşte

drumari sandu-borbeanuŞefii CNADNR (numiţi de PSD) nu au ratat prilejul unei răfuieli politice cu Simion Sandu Borbeanu (foto), a cărui singură vinovăţie în incidentul de la Cunţa este că-i liberal. Borbeanu a intrat în vizorul comisiei de disciplină „patronată” de Forin Dascălu, şeful Direcţiei de Întreţineri Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, care nu a reuşit să emită un verdict, deşi au trecut mai bine de două luni. Contactat telefonic, Dascălu n-a putut articula coerent nicio explicaţie şi după câteva vorbe clătinate ne-a expediat la Legea 544 a liberului acces la informaţi. Mai norocoşi decât noi, colegii de la Gazeta de Dimineaţă au reuşit să-i smulgă lui Dascălu o declaraţie ceva mai coerentă. Care va să zică Simion Sandu Borbeanu „Va fi belit! Aşa am propus eu, că eu am fost şeful comisiei de cercetare”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineaţă, Florin Dascălu. Cazul a ajuns sub forma unei interpelări parlamentare în Camera Deputaţilor. Poate că ministrul Ioan Rus va răspunde în termeni civilizaţi la o suspendare întreţinută artificial de peste două luni. (Marcel Bot)

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “ÎN CAZUL ŞEFULUI SDN DEVA, CNADNR tratează birjăreşte o răfuială politică

  1. gicu

    Pai nu credeti ca intr-o asa functie ar trbui pus un om de meserie? Borbeanu e bine intentionat da arhitectura nu prea se potriveste cu poleiul.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara