ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere

O performanţă greu de egalat. Centrului Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (CJMSU) Hunedoara a preluat primul apel de urgenţă 112 în 18 ianuarie 2014 şi de atunci dispeceratul a funcţionat fără nicio  secundă de întrerupere, o performanţă unică la nivel naţional

 

 

La nivelul CJMSU sunt instalate linii specifice în preluarea evenimentelor sesizate de către cetăţenii aflaţi pe raza judeţului Hunedoara prin intermediul Serviciului Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 şi, în funcţie de particularităţile evenimentelor, gestionarea acestora se face în sistem integrat.

Performanţă unică la nivel naţional

Consiliul Judeţean Hunedoara cu ajutorul Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Hunedoara au implementat primul şi singurul dispecerat integrat din ţară pentru Apeluri de Urgenţă 112 cu toate instituţiile de intervenţie specifice situaţiilor de urgenta, Ambulanţa, Pompierii, SMURD, Poliţia, Jandarmeria şi Salvamont, gestionând cu succes peste 100.000 apeluri de urgenţă pe an (potrivit statisticilor oficiale www.sts.ro), iar în cei şase anii de funcţionare nu a existat nicio secundă de întrerupere a apelurilor 112, fapt pentru care, în acest moment, din punct de vedere funcţional şi tehnic, CJMSU Hunedoara înregistrează o performanţă greu de egalat la nivel naţional.

Viaţa are prioritate

Primul apel a fost preluat în ziua de 18 ianuarie 2014, iar de atunci dispeceratul a funcţionat fără întrerupere. Peste 600.000 de apeluri de urgenţă au fost preluate în cei şase ani de funcţionare a dispeceratului. Centrul Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (CJMSU) Hunedoara este o investiţie realizată din resursele proprii ale Consiliului Judeţean Hunedoara în perioada preşedintelui Mircea Ioan Moloţ. Fostul preşedinte crede şi acum că această investiţie este una din cele mai importante realizări ale sale din perioada în care a condus judeţul. „Sunt multe investiţii bune care au rămas după mine în judeţ, dar pe aceasta o consider cea mai importantă pentru că salvează vieţi. Vârstnici sau tineri, personalităţi sau oameni simpli, cu toţii dorim să fim în siguranţă în caz de nevoie şi acest lucru nu se compară cu nimic. Este mai presus de orice realizare şi mă bucur că acest serviciu a funcţionat şi funcţionează în continuare fără nicio secundă de întrerupere. Îi felicit pe toţi cei care au făcut posibil acest lucru”, a declarat Mircea Moloţ.

Investiţia şi dotările dispeceratului integrat

CJMSU Hunedoara este unul dintre cele mai moderne dispecerate integrate din România. Toată investiţia a costat 2.000.000 de euro. Este vorba de o clădire nouă de 700 metri pătraţi, beneficiind de toate tipurile de comunicaţii: prin cablu, fibră de sticlă, radio, GSM, comunicaţii prin satelit. Centrul are propriile surse alternative de alimentare cu energie electrică, ceea ce-i asigură autonomie şi siguranţă în funcţionare. De-a lungul celor şase ani, CJMSU Hunedoara a primit numeroase aprecieri de bună practică şi a devenit model pentru multe dispecerate din ţară. Centrului Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă Hunedoara este pregătit 24h/ 24h să devină centru de comandă în caz de dezastre, locul de unde pot fi luate prompt şi eficient decizii de intervenţie rapidă. Felicitări instituţiilor şi oamenilor care, prim munca şi profesionalismul lor, fac ca acest centru să existe şi să funcţioneze în slujba judeţului Hunedoara.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.