Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva

Un proiect de pictură urbană cu tema Nadia Comăneci a trecut la limită şi cu scandal de votul consilierilor locali ai Devei. Motivul? Tema secundară. Şapte aleşi de la PSD şi PSRo au susţinut că nu e potrivit să fie pictaţi căluţi pe Palatul Copiilor.

Proiectul era cât pe ce să fie trântit pentru că s-au abţinut de la vot consilierii PSRo şi PSD, cu două excepții, cea a viceprimarului Ovidiu Moş şi a lui Vasile Ţonea, ambii fiind din tabăra social – democrată. Dacă un singur consilier s-ar mai fi abţinut, proiectul era respins, iar asta ar fi însemnat amânarea picturilor urbane pentru anul viitor.

Fiecare vede cât îl duce imaginaţia

Una din temele picturii urbane este imaginea Nadiei din perioada de glorie a Olimpiadelor de 10, pictură ce urmează să apară cu iluminată ambiental pe clădirea AJOFM din centrul istoric al Devei. De asemenea, proiectul propune ca şi alte două faţade să fie decorate cu pictură urbană. Scandalul a pornit de la căluţii ce urmau să fie pictaţi pe Palatul Copilului. Pesediştii pretind că ar fi nepotrivit să apară “cai verzi pe pereţi”. Ca la orice pictură, fiecare vede cam cât îl duce imaginaţia. Ioan Dorin Petrui, consilier PNL, a preferat calul ca simbol al libertăţii, iar primarul Florin Oancea le-a explicat consilierilor că tema căluţilor poate fi schimbată, dar dacă trântesc proiectul se pierde un an, fiindcă din noiembrie pictorii nu vor mai putea picta. “Am fost la un vot să nu treacă un proiect pe care trebuia să-l votăm toţi cu braţele deschise şi să-i mulţumim cât putem de mult Nadiei Comăneci pentru că a făcut ca Deva să fie cunoscută peste tot în lume. Acesta a fost motivul pentru care m-am supărat foarte tare şi le-am spus consilierilor care s-au abţinut să le fie ruşine. Mi-am cerut scuze, dar, haideţi să fim serioşi, pentru doi-trei cai să trânteşti un proiect care are în centru imaginea Nadiei nu mi se pare corect”, a declarat primarul Florin Oancea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare