Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva

Un proiect de pictură urbană cu tema Nadia Comăneci a trecut la limită şi cu scandal de votul consilierilor locali ai Devei. Motivul? Tema secundară. Şapte aleşi de la PSD şi PSRo au susţinut că nu e potrivit să fie pictaţi căluţi pe Palatul Copiilor.

Proiectul era cât pe ce să fie trântit pentru că s-au abţinut de la vot consilierii PSRo şi PSD, cu două excepții, cea a viceprimarului Ovidiu Moş şi a lui Vasile Ţonea, ambii fiind din tabăra social – democrată. Dacă un singur consilier s-ar mai fi abţinut, proiectul era respins, iar asta ar fi însemnat amânarea picturilor urbane pentru anul viitor.

Fiecare vede cât îl duce imaginaţia

Una din temele picturii urbane este imaginea Nadiei din perioada de glorie a Olimpiadelor de 10, pictură ce urmează să apară cu iluminată ambiental pe clădirea AJOFM din centrul istoric al Devei. De asemenea, proiectul propune ca şi alte două faţade să fie decorate cu pictură urbană. Scandalul a pornit de la căluţii ce urmau să fie pictaţi pe Palatul Copilului. Pesediştii pretind că ar fi nepotrivit să apară “cai verzi pe pereţi”. Ca la orice pictură, fiecare vede cam cât îl duce imaginaţia. Ioan Dorin Petrui, consilier PNL, a preferat calul ca simbol al libertăţii, iar primarul Florin Oancea le-a explicat consilierilor că tema căluţilor poate fi schimbată, dar dacă trântesc proiectul se pierde un an, fiindcă din noiembrie pictorii nu vor mai putea picta. “Am fost la un vot să nu treacă un proiect pe care trebuia să-l votăm toţi cu braţele deschise şi să-i mulţumim cât putem de mult Nadiei Comăneci pentru că a făcut ca Deva să fie cunoscută peste tot în lume. Acesta a fost motivul pentru care m-am supărat foarte tare şi le-am spus consilierilor care s-au abţinut să le fie ruşine. Mi-am cerut scuze, dar, haideţi să fim serioşi, pentru doi-trei cai să trânteşti un proiect care are în centru imaginea Nadiei nu mi se pare corect”, a declarat primarul Florin Oancea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
RMN nou la spitalul din Hunedoara         Accident soldat cu patru răniți. Două mașini s-au ciocnit frontal         Pensionar înșelat de falși angajați de la Deratizare         Spaima bulevardelor din Hunedoara: un tânăr beat la volanul unui BMW a făcut praf mașina și și-a băgat prietenii în spital         Carduri europene de sănătate în duplicat pentru hunedoreni, din 7 februarie         APEL LA RAȚIUNE CU DEGETUL PE RANĂ. Poliţia de Patrimoniu dă în clocot         CU TRIMITERE LA VALEA JIULUI. Pactul Ecologic European, o mare provocare pentru România         Accident grav pe DN 76. BMW făcut praf de un autotren         Peste 250.000 de arbori au fost retezați de pe malul Lacului Gura Apelor, în Retezat         Hoț de portofele prins de polițiști         SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!