Gunoaiele de pe Jiu, „decontate” la primării

Tonele de deşeuri care poluează apele Jiului sunt plătite din bugetele locale. Primăriile din Valea Jiului au fost sancţionate pentru gunoaiele aruncate direct în albiile râurilor şi asta pentru că nu au luat măsuri pentru evitarea acestor fenomene.

gunoaie-raul-jiu-2Gorjenii s-au săturat de tonele de deşeuri care ajung, odată cu apele Jiului din judeţul huendoara la ei şi au reclamat nu o dată faptul că apele râului sunt pline de PET-uri sau chiar de haine second-hand. Sunt munţi de gunoaie aruncate pe maluri, spălate de ploai şi purtate apoi în râul Jiu şi care au ajuns până la două microhidrocentrale din judeţul Gorj.  Autorităţile judeţene din Hunedoara au decis să ia taurul de coarne şi au efectuat mai multe controale atât la unităţile administrativ-teritoriale din Valea Jiului, cât şi la societăţile comerciale din aceeaşi zonă. Iar deşeurile au fost „decontate” primăriilor vinovate de nerealizarea lucrărilor de curăţare şi igienizare a malurilor şi cursurilor de apă. „Acţiunea a vizat tot ce înseamnă poluare. PET-urile ne-au afectat cel mai mult, dar, bineînţeles, şi hainele vechi sau alte deşeuri. Am descoperit foarte multe deficienţe ale unităţilor administrativ – teritoriale din Valea Jiului şi, bineînţeles, am aplicat şi sancţiuni aproape la toate localităţile, chiar dacă unele au fost sub formă de amendă, iar altele sub formă de avertisment”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu.

Deşeurile sunt aruncate de agenţi economici sau persoane fizice, dar primăriile au fost sancţionate pentru că nu au igienizat cursurile râurilor. Unităţile administrativ teritoriale sunt cele care trebuie să ia măsuri pentru curăţarea albiilor sau împotriva celor care poluează apele.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj