Gunoaiele de pe Jiu, „decontate” la primării

Tonele de deşeuri care poluează apele Jiului sunt plătite din bugetele locale. Primăriile din Valea Jiului au fost sancţionate pentru gunoaiele aruncate direct în albiile râurilor şi asta pentru că nu au luat măsuri pentru evitarea acestor fenomene.

gunoaie-raul-jiu-2Gorjenii s-au săturat de tonele de deşeuri care ajung, odată cu apele Jiului din judeţul huendoara la ei şi au reclamat nu o dată faptul că apele râului sunt pline de PET-uri sau chiar de haine second-hand. Sunt munţi de gunoaie aruncate pe maluri, spălate de ploai şi purtate apoi în râul Jiu şi care au ajuns până la două microhidrocentrale din judeţul Gorj.  Autorităţile judeţene din Hunedoara au decis să ia taurul de coarne şi au efectuat mai multe controale atât la unităţile administrativ-teritoriale din Valea Jiului, cât şi la societăţile comerciale din aceeaşi zonă. Iar deşeurile au fost „decontate” primăriilor vinovate de nerealizarea lucrărilor de curăţare şi igienizare a malurilor şi cursurilor de apă. „Acţiunea a vizat tot ce înseamnă poluare. PET-urile ne-au afectat cel mai mult, dar, bineînţeles, şi hainele vechi sau alte deşeuri. Am descoperit foarte multe deficienţe ale unităţilor administrativ – teritoriale din Valea Jiului şi, bineînţeles, am aplicat şi sancţiuni aproape la toate localităţile, chiar dacă unele au fost sub formă de amendă, iar altele sub formă de avertisment”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu.

Deşeurile sunt aruncate de agenţi economici sau persoane fizice, dar primăriile au fost sancţionate pentru că nu au igienizat cursurile râurilor. Unităţile administrativ teritoriale sunt cele care trebuie să ia măsuri pentru curăţarea albiilor sau împotriva celor care poluează apele.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani