GĂŞTI TRANS-PARTINICE DE INTERESE. Aurel Niculescu, „locotenentul” lui Cristian Marius Vladu (PDL), a devenit „mâna dreaptă” a lui Laurenţiu Nistor (PSD)  

Un document despre care s-a vorbit mult în urmă cu cinci ani a ajuns în posesia noastră. El demonstrează că liderii politici îşi transferă de la unii la alţii, odată cu puterea, şi oamenii cu care învârt banii publici. Aurel Niculescu, actualul director adjunct al Complexului Energetic Hunedoara, a tras sfori la premierul PDL Emil Boc în apărarea lui Cristian Marius Vladu când acesta a fost prins lăudându-se că sifonează bani de la Termocentrala Mintia spre puşculiţa de partid. După căderea portocaliilor de la guvernare, Niculescu a devenit „mâna dreaptă” a preşedintelui PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor

02-niculescu-ceh-nistor

Este vorba de un memoriu adresat premierului Emil Boc şi ministrului Economiei, Ion Ariton, de un grup de activişti PDL de la SC Electrocentrale Deva SA. Semnatarii acuzau PSD-ul că a dus Termocentrala Mintia la sapă de lemn şi îl ridicau în slăvi pe directorul Cristian Marius Vladu care era pe punctul de a fi mazilit. Aurel Niculescu, pe atunci director comercial al firmei de stat, şi Nicolae Codoreanu (director de exploatare) erau liderii grupului de semnatari. Ei au fost promovaţi după ce PSD a preluat puterea pe posturi mai importante decât cele deţinute în perioada PDL.

 

 

memoriu aurel niculescu boc

În apărarea stăpânului PDL

Documentul este semnat de patru directori (în frunte cu Aurel Niculescu), un inginer şef şi un lider de sindicat de la SC Electrocentrale Deva SA şi poartă antetul firmei de stat. Actul a fost trimis premierului Boc într-o perioadă în care organizaţia PDL Hunedoara era măcinată de lupte interne, delaţiuni şi intrigi, culminând cu înregistrările de la Călan, când Cristian Marius Vladu a ajuns vedetă naţională pentru dibăcia cu care susţinea campaniile electorale ale PDL de pe poziţia de şef la termocentrală. Câţiva adversari din interiorul PDL (printre care un anume „domn Liviu Bodişteanu”) au sesizat conducerea centrală a partidului, iar locotenenţii lui Cristian Marius Vladu aveau misiunea de a-l scoate frumos, cinstit şi deştept.

Directorii intră în lupta de partid

„Acesta este contextul în care lupta de interese personale şi de grup din PD-L Hunedoara, generată de dorinţa de a prelua puterea la nivel judeţean prin orice mijloace, loveşte inexplicabil pentru noi în imaginea şi interesul termocentralei”, îi scriu lui Emil Boc Niculescu şi gaşca sa. „Credem că un partid responsabil ca PD-L-ul, care şi-a asumat o serie de măsuri fundamental corecte din punct de vedere economic, chiar dacă pentru moment nepopulare, va lua şi în această situaţie o măsură la fel de corectă, chiar dacă interesele unora vor avea de suferit”, mai scriu locotenenţii lui Vladu.

Înregistrările de la Călan

vladuÎn plin scandal PDL, directorii Termocentralei Minita nu erau preocupaţi de eventuale scurgeri de bani publici spre puşculiţa PDL, ci de lipsa de colegialitate a celor care l-au înregistrat pe şeful lor. Reamintim că înregistrările cu Cristian Marius Vladu au apărut la Hunedoara TV şi apoi în presa centrală, iar fraza care i-a iritat foarte tare pe liderii PDL a fost rostită de Vladu: „Eu sunt sponsorul numărul unu în campania asta (Colegiul nr. 3, la parţialele din 2010, n.red.). Am dat un miliard jumătate… Ai auzit bine? Pe româneşte! Şi n-am dat de la mama, dar îmi creez şi eu nişte obligaţii, mă-nţelegi? Din salariul meu nu pot. E imposibil. Dar au venit nişte firme şi au donat”, se lăuda Vladu.

Aurel Nculescu, PDL-ist până-n măduva oaselor

„Cum de s-a putut admite şi ce măsuri s-au luat de către organizaţia judeţeană de partid împotriva iniţiatorilor acestui demers de înregistrare a unor colegi de partid şi punerea la dispoziţia opoziţiei a acestor înregistrări. (…) Dacă nu s-a luat nicio măsură, considerăm că o asemenea toleranţă este îngrijorătoare pentru imaginea şi bunul mers al partidului. Acesta este o atitudine şi un comportament inexplicabil care aduce prejudicii imense PD-L-ului şi care credem că nu poate fi tolerată sau lăsată fără a fi sancţionată corespunzător. (…) Nu dorim să influenţăm factorul politic, urmărind după modelul altora doar interese personale”, îi mai scriu lui Boc locotenenţii directorului de la Termocentrala Mintia.

De la portocaliu spre roşu-PSD

În memoriul trimis premierului PDL, Aurel Niculescu vorbeşte despre proasta administrare a termocentralei din perioada PSD. Se spune că există în curtea firmei utilaje nou-nouţe importate din Federaţia Rusă contra sumei de 21,7 milioane de dolari, utilaje care au fost lăsate de izbelişte de foştii directori numiţi de PSD. Pe atunci, Niculescu era convins că el şi guvernul PDL rezolvă problema. N-a făcut nimic, dar în urmă cu câteva zile acelaşi Niculescu (acum PSD-ist), a declarat că „au fost câteva tentative, dar nu s-au concretizat. La un moment dat am avut finanţare, dar nu s-a găsit contractor general care să accepte sumele noastre, iar ulterior nu am mai avut finanţare.”

Să nu se dezbrace de tot, dar să-şi ceară scuze

mintiaDupă căderea guvernării PDL, Aurel Niculescu a fost recuperat de Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara. În mai puţin de doi ani, Nistor a scăpat de colegii săi de partid care-şi doreau postul de director la CEH. L-a vopsit pe Niculescu în roşu-PSD şi l-a înscăunat la şefia Complexului. Numirea fostului PDL-ist a provocat revoltă în PSD, însă preşedintele a reuşit să-şi impună omul.

Nistor şi Niculescu au făcut echipă în câteva conferinţe de presă pe parcursul anului trecut. În septembrie 2014, liderul PSD jubila că vin chinezii şi salvează CEH-ul. „Iar cei care ne-au acuzat că noi, cei din PSD, suntem groparii CEH şi că directorul general Niculescu este  groparul CEH, să se dezbrace de tot şi să umble prin centrul Devei cu o pancartă pe care să scrie că îşi cer scuze. Asta, dacă au decenţa necesară”, declara triumfător Nistor.

Momentul de euforie a trecut şi chinezii nu mai vin. Complexul trăieşte din ajutor guvernamental. „Pupila” lui Nistor a fost obligată să-şi dea demisia, după ce a eşuat în proiectul său de redresare economică.

Va avea Nistor decenţa să nu se dezbrace de tot, dar să-şi ceară scuze?

Jocurile de interese şi oamenii de casă

Presa din Valea Jiului a scris în mod repetat despre jocurile de interese şi învârtelile cu bani publici care se fac pe spinarea mineritului cu complicitatea directorilor CEH şi a liderilor PSD de la judeţ. Despre Aurel Niculescu s-a spus că a fost ţinut pe post pentru că „face plăţi preferenţiale şi a încheiat contracte cu firmele deţinute de politicieni şi apropiaţi ai acestora”, închiriază utilaje de la pesedişti şi angajează lipitorii de afişe ai PSD.  Niculescu a fost numit director general al CEH în aprilie 2014, susţinut fiind de PSD. A pierdut postul în februarie 2015 şi trebuia să se întoarcă pe postul ocupat la momentul numirii, cel de şef al Biroului Depozite – Valorificări din cadrul Termocentralei Mintia. N-a fost aşa.

Niculescu a rămas al doilea om în Complex. Pentru că fostul PDL-ist are propte foarte tari în PSD.

 

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “GĂŞTI TRANS-PARTINICE DE INTERESE. Aurel Niculescu, „locotenentul” lui Cristian Marius Vladu (PDL), a devenit „mâna dreaptă” a lui Laurenţiu Nistor (PSD)  

 1. marin

  A-ti observat stimati cititori si cetateni ai judetului ca dupa acest ziar psd face numai rau si nu zice nimic de pnl,pdl. De ce nu scrie de conducerea dezastroasa pe care a avut-o Vladu Cristian cand era director, sau cei din pnl. Sa fim seriosi . Se vede ca este o metoda de discretizeze psd-ul ci conducerea ceh. Se stie ca pe unde a fost director VLadu Cristian a facut numai tampenii.

  Răspuns
 2. PNL/PSD

  Aha !…Acum m-am prins. Toti PDL-isti preluati de PNL sunt buni si cei preluati de PSD sunt rai !
  Oare ce rezultate o fi avand Termocentrala Mintia cand la butoane a fost PNL? O intrebare retorica evident.

  Răspuns
 3. clarificari

  O mica corectie: in acea vreme Niculescu nu era membru niciunui partid politic, iar Codreanu era si atunci ca si acum, membru PNL.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva