Gala TNL 2014 – ”Cultura română, Cultură Europeană” – a fost marcată de evenimentele din Ucraina

          GALA TNLGala TNL 2014  a celebrat cultura română şi anvergura sa europeană, sub egida: ”Cultura română, cultură europeană”. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 22 februarie 2014, la Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza, în prezenţa celor 2.100 de tineri veniţi din toată ţara, a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, a liderilor PNL şi a unor oameni de cultură români care ne reprezintă cu mândrie pe scenele lumii.

          Gala TNL a fost marcată, însă, de evenimentele tragice de la Kiev. Claudia Benchescu, preşedintele Cluburilor Studenţeşti Liberale şi membră în biroul de conducere LYMEC (Organizaţia Tinerilor Liberali Europeni), a dedicat premiul obţinut în cadrul Galei – ”Cel mai activ tânăr liberal” – protestatarilor de la Kiev şi a cerut colegilor din sală un moment de reculegere în memoria victimelor regimului Ianukovici.

          La mai puţin de o oră,  a venit vestea neaşteptată a demiterii preşedintelui Ucrainei, Victor Ianukovici şi a stabilirii datei de 25 mai pentru organizarea de alegeri anticipate, de către Parlamentul de la Kiev. Preşedintele TNL Florin-Alexandru Alexe a transmis ştirea pe scena Galei TNL alături de Andrei Spînu, preşedinte al Organizaţiei de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova, cel care, cu doar câteva zile înainte, a vorbit protestatarilor adunaţi în piaţa Maidan Nezalezhnosti din Kiev. În acel moment încărcat de emoţie, toate luminile salii au fost stinse, iar participanţii şi-au aprins telefoanele, în semn de solidaritate cu luptătorii pentru libertate de la Kiev.

          Premiile speciale ”Cultura română, cultură europeană” ale Galei TNL, au fost oferite sopranei Felicia Filip, o mare doamnă a scenei româneşti – înmânat de Gigel ştirbu, Ministrul Culturii, tânărului tenor Bogdan Mihai – înmânat de Renate Weber, europarlamentar PNL, care onorează România pe marile scene ale Europei şi lui Varujan Vosganian, liberal autentic şi om de cultură, nominalizat la Premiul Nobel 2014 de către Uniunea Scriitorilor din România pentru romanul ”Cartea şoaptelor” şi la unul dintre cele mai importante premii din Germania, Premiul Târgului de Carte de la Leipzig, pentru traducerea în limba germană a aceluiaşi roman – înmânat de Eduard Hellvig, europarlamentar, secretar general PNL.

          Printre organizaţiile premiate, se află şi TNL Hunedoara care a primit premiul pentru „Cea mai activă organizaţie în mediul rural„ premiul fiind înmânat Preşedintelui Filialei TNL Hunedoara – Stoica Raul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit         Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți