Gala TNL 2014 – ”Cultura română, Cultură Europeană” – a fost marcată de evenimentele din Ucraina

          GALA TNLGala TNL 2014  a celebrat cultura română şi anvergura sa europeană, sub egida: ”Cultura română, cultură europeană”. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 22 februarie 2014, la Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza, în prezenţa celor 2.100 de tineri veniţi din toată ţara, a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, a liderilor PNL şi a unor oameni de cultură români care ne reprezintă cu mândrie pe scenele lumii.

          Gala TNL a fost marcată, însă, de evenimentele tragice de la Kiev. Claudia Benchescu, preşedintele Cluburilor Studenţeşti Liberale şi membră în biroul de conducere LYMEC (Organizaţia Tinerilor Liberali Europeni), a dedicat premiul obţinut în cadrul Galei – ”Cel mai activ tânăr liberal” – protestatarilor de la Kiev şi a cerut colegilor din sală un moment de reculegere în memoria victimelor regimului Ianukovici.

          La mai puţin de o oră,  a venit vestea neaşteptată a demiterii preşedintelui Ucrainei, Victor Ianukovici şi a stabilirii datei de 25 mai pentru organizarea de alegeri anticipate, de către Parlamentul de la Kiev. Preşedintele TNL Florin-Alexandru Alexe a transmis ştirea pe scena Galei TNL alături de Andrei Spînu, preşedinte al Organizaţiei de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova, cel care, cu doar câteva zile înainte, a vorbit protestatarilor adunaţi în piaţa Maidan Nezalezhnosti din Kiev. În acel moment încărcat de emoţie, toate luminile salii au fost stinse, iar participanţii şi-au aprins telefoanele, în semn de solidaritate cu luptătorii pentru libertate de la Kiev.

          Premiile speciale ”Cultura română, cultură europeană” ale Galei TNL, au fost oferite sopranei Felicia Filip, o mare doamnă a scenei româneşti – înmânat de Gigel ştirbu, Ministrul Culturii, tânărului tenor Bogdan Mihai – înmânat de Renate Weber, europarlamentar PNL, care onorează România pe marile scene ale Europei şi lui Varujan Vosganian, liberal autentic şi om de cultură, nominalizat la Premiul Nobel 2014 de către Uniunea Scriitorilor din România pentru romanul ”Cartea şoaptelor” şi la unul dintre cele mai importante premii din Germania, Premiul Târgului de Carte de la Leipzig, pentru traducerea în limba germană a aceluiaşi roman – înmânat de Eduard Hellvig, europarlamentar, secretar general PNL.

          Printre organizaţiile premiate, se află şi TNL Hunedoara care a primit premiul pentru „Cea mai activă organizaţie în mediul rural„ premiul fiind înmânat Preşedintelui Filialei TNL Hunedoara – Stoica Raul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație