Gala TNL 2014 – ”Cultura română, Cultură Europeană” – a fost marcată de evenimentele din Ucraina

          GALA TNLGala TNL 2014  a celebrat cultura română şi anvergura sa europeană, sub egida: ”Cultura română, cultură europeană”. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 22 februarie 2014, la Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza, în prezenţa celor 2.100 de tineri veniţi din toată ţara, a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, a liderilor PNL şi a unor oameni de cultură români care ne reprezintă cu mândrie pe scenele lumii.

          Gala TNL a fost marcată, însă, de evenimentele tragice de la Kiev. Claudia Benchescu, preşedintele Cluburilor Studenţeşti Liberale şi membră în biroul de conducere LYMEC (Organizaţia Tinerilor Liberali Europeni), a dedicat premiul obţinut în cadrul Galei – ”Cel mai activ tânăr liberal” – protestatarilor de la Kiev şi a cerut colegilor din sală un moment de reculegere în memoria victimelor regimului Ianukovici.

          La mai puţin de o oră,  a venit vestea neaşteptată a demiterii preşedintelui Ucrainei, Victor Ianukovici şi a stabilirii datei de 25 mai pentru organizarea de alegeri anticipate, de către Parlamentul de la Kiev. Preşedintele TNL Florin-Alexandru Alexe a transmis ştirea pe scena Galei TNL alături de Andrei Spînu, preşedinte al Organizaţiei de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova, cel care, cu doar câteva zile înainte, a vorbit protestatarilor adunaţi în piaţa Maidan Nezalezhnosti din Kiev. În acel moment încărcat de emoţie, toate luminile salii au fost stinse, iar participanţii şi-au aprins telefoanele, în semn de solidaritate cu luptătorii pentru libertate de la Kiev.

          Premiile speciale ”Cultura română, cultură europeană” ale Galei TNL, au fost oferite sopranei Felicia Filip, o mare doamnă a scenei româneşti – înmânat de Gigel ştirbu, Ministrul Culturii, tânărului tenor Bogdan Mihai – înmânat de Renate Weber, europarlamentar PNL, care onorează România pe marile scene ale Europei şi lui Varujan Vosganian, liberal autentic şi om de cultură, nominalizat la Premiul Nobel 2014 de către Uniunea Scriitorilor din România pentru romanul ”Cartea şoaptelor” şi la unul dintre cele mai importante premii din Germania, Premiul Târgului de Carte de la Leipzig, pentru traducerea în limba germană a aceluiaşi roman – înmânat de Eduard Hellvig, europarlamentar, secretar general PNL.

          Printre organizaţiile premiate, se află şi TNL Hunedoara care a primit premiul pentru „Cea mai activă organizaţie în mediul rural„ premiul fiind înmânat Preşedintelui Filialei TNL Hunedoara – Stoica Raul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”