FONDURI EUROPENE. Zece contracte de finanţare semnate de patru primari la Deva

Sorin Maxim, director general ADR Vest, a fost la Deva, miercuri, 6 martie, pentru a semna contracte de finanţare în valoare totală de aproape cinci milioane de euro, destinate eficientizării energetice cu primăriile Deva, Petroșani, Simeria și Petrila

Prin finanţarea europeană contractată, 20 de blocuri de locuințe și o școală din județul Huneodara (Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Petrila) vor fi reabilitate termic prin cele zece proiecte semnate în sala de şedinţe a Consiliului Local Deva. Semnatarii contractelor au fost Florin OANCEA – primarul municipiului Deva, Tiberiu IACOB-RIDZI – primarul municipiului Petroșani, Emil RÎSTEIU – primarul orașului Simeria şi Vasile JURCA – primarul orașului Petrila, iar directorul general Sorin MAXIM a semnat din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

Ce lucrări se pot face

Pentru reabilitarea termică a blocurilor sunt prevăzute diferite tipuri de lucrări, în funcţie de necesități: izolarea termică a fațadelor și planșeelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare și/ sau închiderea balcoanelor/ logiilor cu tâmplărie termoizolantă, reparații la acoperiș și sistemul de colectare a apelor meteorice, înlocuirea instalațiilor de distribuție a apei și/ sau a colectoarelor de canalizare, înlocuirea unor lifturi și a corpurilor de iluminat, montarea de panouri fotovoltaice, instalarea de rampe/ elevatoare pentru persoanele cu dizabilități etc. „Ținta, în urma intervențiilor, este diminuarea consumului de energie pentru încălzirea apartamentelor și reducerea emisiilor de CO2, dar și îmbunătățirea aspectului acestor edificii și a localităților”, a precizat Sorin Maxim la conferinţa de presă în care s-au semnat contractele de finanţare

Locuinţele reabilitate termic

Vor fi reabilitate 745 de locuinţe cu o clasificare mai bună a consumului de energie. În municipiul Deva este prevăzută creșterea eficienței energetice a blocurilor: Aleea Crizantemelor M1, Bd. Decebal nr. 8, Aleea Plopilor nr. 7 și Aleea Moților P3. În municipiul Petroșani, investițiile vizează imobilele: Str. Păcii nr. 2, Str. O. Iosif 1B, Aleea Poporului nr. 3, str. General Vasile Milea nr. 19 și Str. Constructorul – B. În orașul Simeria, proiectele cuprind blocurile de pe strada 1 Decembrie – nr. 2, A, B, A1, B1, C1 și D1, iar în orașul Petrila – Str. Muncii bl. 1 și bl. 3, Str. Mihai Eminescu bl. A și Str. 8 Martie nr. 3. Valoarea totală a acestor proiecte este de 21.026.319,44 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile se ridică la suma de 10.176.423,85 lei.

Lucrările de la Petrila

La Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila sunt planificate mai multe tipuri de intervenții, menite să conducă la reducerea consumului de energie: izolarea termică a fațadei, reparații la fațadă și acoperiș, izolarea planșeului peste ultimul nivel, montarea de pompe de căldură și panouri fotovoltaice, înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat led, înlocuirea instalaţiilor electrice, termice, sanitare, P.S.I. etc. Valoarea totală a proiectului este de 2.219.023,32 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 2.070.640,88 lei. Perioada de implementare este de 21 de luni.

„Am semnat, astăzi (miercuri, 6 martie, n.red.) cu ADR Vest, contractele de finanțate pentru 4 noi proiecte în valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de euro. Până în prezent, Primăria Municipiului Deva a depus 31 de proiecte cu finanțare europeană, aflate în diferite faze (dintre care zece contracte semnate plus cele patru de acum), cu o valoare totală a proiectelor depuse de aproximativ 70,5 milioane de euro. Avem în vedere, în continuare, atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea și dezvoltarea Devei”.
Florin Oancea
Primarul Municipiului Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?