Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii

„Domnul ministru Virgil Popescu m-a asigurat că Termocentrala Mintia va avea stocul de cărbune necesar pentru funcţionarea la parametri optimi pe toată durata iernii!”,  acesta este cel mai important mesaj cu care se întoarce primarul Devei după discuţiile de la Guvern

 

 

Pe parcursul zilei de marţi, 10 decembrie 2019, Florin Oancea, primarul Devei, a fost la Guvern pentru o întâlnire crucială pentru devenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire şi pentru viitorul Termocentralei Mintia. Delegaţia condusă de primarul Devei a fost primită de vicepremierul Raluca Turcan, iar la întâlnire au participat: conducerea Complexului Energetic Hunedoara şi a Termocentralei Mintia, reprezentanţii sindicatelor, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, preşedintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș, administratorul judiciar şi administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara(CEH).

Termocentrala, prioritatea numărul unu

Subiectul principal al discuţiei a fost legat de situaţia termoficării din municipiile Deva şi Petroşani. „În luarea mea de cuvânt am reiterat că pentru noi, pentru deveni, prioritatea numărul 1 este asigurarea stocului de cărbune pentru ca Termocentrala Mintia să poată furniza agentul termic pentru Deva pe toată durata iernii. Am făcut o prezentare vicepremierului Raluca Turcan cu situația celor aproape 22.000 de deveni care beneficiază de sistemul centralizat de încălzire: copiii de grădiniță, școală primară, gimnazială și liceu, cele peste 4.000 de apartamente din Deva, Spitalul Județean, instituții publice și peste 300 de agenți economici din oraș”, a explicat Oancea într-o primă intervenţie pe această temă.

Edilii au uşile deschise la Guvernul României

Primarul Devei spune că a primit asigurări din partea vicepremierul Raluca Turcan că Guvernul României se va implica pentru asigurarea resurselor financiare care să ducă la refacerea stocului de cărbune la Termocentrala Mintia. De asemenea, conducerea Termocentralei Mintia a prezentat un program de măsuri prin care demonstrează că firma  este viabilă, cu condiţia separării de CEH. „În context, am readus în discuţie intenţia noastră de a prelua Termocentrala Mintia în subordinea municipalităţii Deva, în condiţiile în care aceasta se va desprinde de CEH, conform Ordonanţei 60, şi va deveni o entitate distinctă care să poată fi preluată de Consiliul Local Deva. Am plecat de la întâlnirea cu vicepremierul Raluca Turcan cu convingerea că Guvernul României va sprijini Deva şi pe deveni şi se va implica în funcţionarea Termocentralei Mintia la parametri normali, pe toată durata acestei ierni. Voi face tot ceea ce ţine de mine ca devenii care beneficiază de încălzirea în sistem centralizat să aibă confortul termic necesar”, a mai declarat Florin Oancea. Primarul Devei spune că, în cursul serii de luni, 9 decembrie 2019, a avut o discuţie personală cu premierul Ludovic Orban, care s-a angajat să acorde tot sprijinul din partea Guvernului României pentru soluţionarea problemei.

Guvernul garantează funcţionarea Termocentralei

Următoarea întâlnire a fost cu ministrului de resort – Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. „Ca şi la întâlnirea de la Guvern, subiectul principal al discuţiei a fost legat de situaţia termoficării din municipiile Deva și Petroșani. I-am spus domnului ministru Virgil Popescu că prioritatea numărul 1, pentru noi, pentru deveni, este asigurarea stocului de cărbune astfel încât Termocentrala Mintia să poată furniza agentul termic pentru Deva pe toată durata iernii. Vestea bună: domnul ministru Virgil Popescu m-a asigurat că Termocentrala Mintia va avea stocul de cărbune necesar pentru funcţionarea la parametri optimi pe toată durata iernii!”, a declarat primarul Devei la finalul întâlnirii. Detalii despre ceste întâlniri vor fi făcute într-o conferinţă de presă susţinută de primarul Florin Oancea la sediul primăriei, miercuri de la ora 13.

 

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva