Florin Oancea: „Aportul Devei va trece de 1,5 milioane euro pentru dotarea Spitalului”

Primăria Deva susţine financiar – constant, de anul trecut – dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţe cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Asta deşi Primăria nu are nicio obligaţie din punct de vedere administrativ faţă de unitatea medicală, aflată sub tutela Consiliului Judeţean Hunedoara. Primarul Devei spune că e o datorie morală a municipalităţii să contribuie la îmbunătăţirea serviciilor medicale destinate cetăţenilor oraşului

Anul trecut, Primăria Deva a finanţat dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva – Hunedoara cu peste un milion de lei. A fost primul an în care Primăria Deva s-a implicat cu o sumă atât de mare în susţinerea Spitalului.

O datorie morală față de deveni

Primarul Florin Oancea a declarat, la finalul şedinţei de consiliu local de miercuri, 29 mai 2019, că susţinerea spitalului a devenit o datorie faţă de cetăţenii Devei.  “În primul meu an de mandat ca primar, la solicitarea cetăţenilor şi a şefilor de secţii, am considerat oportun să facem acest efort bugetar şi să sprijinim financiar Spitalul Judeţean pentru achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie. Am ajuns anul trecut la 1.250.00 lei şi am finanţat opt secţii ale Spitalului Judeţean din Deva. În acest an, s-a venit cu noi solicitări pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi am constatat că, într-adevăr, sunt multe secţii care au nevoie urgentă de aparatură şi n-au posibilitatea să o procure din bugetul spitalului sau al Consiliului Judeţean”, a declarat primarul Florin Oancea.

Implicarea primăriei nu e “un accident fericit”

Primarul Devei spune că implicarea municipalităţii pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale nu poate să rămână un “accident” fericit. “Am considerat că este absolut necesar să facem şi în acest an, 2019, efortul de a sprijini Spitalul Judeţean. Sunt zece secţii care au făcut solicitare şi cărora le-am asigurat în proporţie de sută la sută banii pentru a-şi putea procura aparatură. Procedura de achiziţie a aparaturii medicale o va face Spitalul Judeţean, iar apoi vor veni cu factura şi Primăria Municipiului Deva va plăti contravaloarea acelor aparate. Deci în acest an finanţăm zece secţii ale Spitalului Judeţean, iar suma am crescut-o şi se apropie de 15 miliarde de lei vechi (1,5 milioane de lei noi)”, a declarat Oancea, care spune că va continua să susţină aceste proiecte şi în viitor. “Sunt convins că în câţiva ani, aportul municipiului Deva pentru dotarea Spitalului Judeţean va trece de 1,5 milioane de euro, ceea ce eu cred că este un lucru extraordinar”, mai spune primarul Devei.

Bani pentru două secţii

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, Primăria Municipiului Deva a plătit o nouă tranşă de bani de la bugetul local Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, pentru achiziţionarea de aparatură şi echipamente medicale în Secţiile Neonatologie şi Psihiatrie, conform solicitărilor şefilor de secţii. Astfel, municipalitatea a plătit, joi, 16 mai 2019, suma de 29.310 lei, dintre care 24.990 de lei pentru Secţia Neonatologie şi 4.320 de lei pentru Secţia Psihiatrie. Banii au fost alocaţi conform Hotărârii Consiliului Local Deva nr. 332/2018. Potrivit unei note informative de la acea dată, Primăria Deva plătise către Spitalul Judeţean de Urgenţă, în primele patru luni ale anului 2019, suma totală de 210.994,24 de lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva