Florin Oancea: „Aportul Devei va trece de 1,5 milioane euro pentru dotarea Spitalului”

Primăria Deva susţine financiar – constant, de anul trecut – dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţe cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Asta deşi Primăria nu are nicio obligaţie din punct de vedere administrativ faţă de unitatea medicală, aflată sub tutela Consiliului Judeţean Hunedoara. Primarul Devei spune că e o datorie morală a municipalităţii să contribuie la îmbunătăţirea serviciilor medicale destinate cetăţenilor oraşului

Anul trecut, Primăria Deva a finanţat dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva – Hunedoara cu peste un milion de lei. A fost primul an în care Primăria Deva s-a implicat cu o sumă atât de mare în susţinerea Spitalului.

O datorie morală față de deveni

Primarul Florin Oancea a declarat, la finalul şedinţei de consiliu local de miercuri, 29 mai 2019, că susţinerea spitalului a devenit o datorie faţă de cetăţenii Devei.  “În primul meu an de mandat ca primar, la solicitarea cetăţenilor şi a şefilor de secţii, am considerat oportun să facem acest efort bugetar şi să sprijinim financiar Spitalul Judeţean pentru achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie. Am ajuns anul trecut la 1.250.00 lei şi am finanţat opt secţii ale Spitalului Judeţean din Deva. În acest an, s-a venit cu noi solicitări pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi am constatat că, într-adevăr, sunt multe secţii care au nevoie urgentă de aparatură şi n-au posibilitatea să o procure din bugetul spitalului sau al Consiliului Judeţean”, a declarat primarul Florin Oancea.

Implicarea primăriei nu e “un accident fericit”

Primarul Devei spune că implicarea municipalităţii pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale nu poate să rămână un “accident” fericit. “Am considerat că este absolut necesar să facem şi în acest an, 2019, efortul de a sprijini Spitalul Judeţean. Sunt zece secţii care au făcut solicitare şi cărora le-am asigurat în proporţie de sută la sută banii pentru a-şi putea procura aparatură. Procedura de achiziţie a aparaturii medicale o va face Spitalul Judeţean, iar apoi vor veni cu factura şi Primăria Municipiului Deva va plăti contravaloarea acelor aparate. Deci în acest an finanţăm zece secţii ale Spitalului Judeţean, iar suma am crescut-o şi se apropie de 15 miliarde de lei vechi (1,5 milioane de lei noi)”, a declarat Oancea, care spune că va continua să susţină aceste proiecte şi în viitor. “Sunt convins că în câţiva ani, aportul municipiului Deva pentru dotarea Spitalului Judeţean va trece de 1,5 milioane de euro, ceea ce eu cred că este un lucru extraordinar”, mai spune primarul Devei.

Bani pentru două secţii

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, Primăria Municipiului Deva a plătit o nouă tranşă de bani de la bugetul local Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, pentru achiziţionarea de aparatură şi echipamente medicale în Secţiile Neonatologie şi Psihiatrie, conform solicitărilor şefilor de secţii. Astfel, municipalitatea a plătit, joi, 16 mai 2019, suma de 29.310 lei, dintre care 24.990 de lei pentru Secţia Neonatologie şi 4.320 de lei pentru Secţia Psihiatrie. Banii au fost alocaţi conform Hotărârii Consiliului Local Deva nr. 332/2018. Potrivit unei note informative de la acea dată, Primăria Deva plătise către Spitalul Judeţean de Urgenţă, în primele patru luni ale anului 2019, suma totală de 210.994,24 de lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Sens giratoriu nou la intrarea în Petroșani         Accident mortal pe centura Petroșaniului         MINTIA = CONTINUITATE. Despre soarta Termocentralei, varianta oficială a Ministerului Energiei         Biciclist mort într-un accident rutier         MUZICĂ POPULARĂ. „Românaşii” Liceului de Arte Deva au făcut senzaţie în Franţa         Lucrările de reabilitare a Casei de Casei de cultură din Hunedoara vor fi scoase la licitație publică         Campanie pentru prevenirea furturilor din locuințe         Mega-proiectul de infrastructură feroviară dn vestul țării. Cum s-a lucrat pe magistrala de mare viteză care va traversa Hunedoara         REZOLUŢIE. ALDE Hunedoara pledează pentru Tăriceanu, candidat unic al Coaliţiei la prezidenţiale         Povestea tristă Anei, singura locatară a blocului din munți         Recompensă pentru găsirea motocicletei furate         Tatra Mică – o destinație de vară accesibilă         Hunedoara a semnat la ADR Vest două contracte de 20 de milioane de euro pentru modernizarea orașului         Noua șosea de poveste din Ținutul Pădurenilor         Tragedie în Hunedoara         Operațiune DIICOT în Deva: „Arestare în direct”         Ecologizare cu liceenii voluntari în Parcul Dendrologic din Simeria         Un hunedorean, pe podium la Campionatele europene de Karate         Cum arată autostrada Lugoj – Deva, cu o lună înainte de deschidere         Sărbătoare la Mănăstirea Prislop