FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale

Angajaţii de la Termocentrala Mintia au încetat lucrul pe motiv că s-au făcut majorări salariale pe criterii clientelare. Potrivit directorului producătorului de energie de lângă Deva, Ioan Conţ, conflictul a fost aplanat relativ repede, urmând să fie verificate şi soluţionate eventualele nereguli

Protestele au început în cursul dimineţii de miercuri, 12 noiembrie 2019, şi au durat cam o oră, potrivit directorului Ioan Conţ, cel care a discutat cu angajaţii pentru a aplana conflictul.

“Oamenii au înţeles şi s-au liniştit”

Peste o sută de oameni s-au arătat nemulţumiţi din cauza unor majorări salariale făcute netransparent, pe criterii dubioase. Angajaţii se pare că au aflat “pe surse” cum că unor colegi de serviciu li s-ar fi majorat salariile cu 500-600 lei. “Au fost dimineaţă unele discuţii la anumite sectoare de activitate şi urmează să vedem, să analizăm dacă e real sau nu. Nu face nimeni de capul lui angajări sau majorări salariale. Aici nu-i vorba de o persoană, directorul general primeşte propuneri de la nivel de şefi de secţii, de maiştri… E un lanţ întreg, nu face nimeni majorări salariale cu dedicaţie pentru cineva. Noi verificăm dacă sunt în reale situaţiile reclamate şi să le remediem, dacă există. Dar acum sunt alte probleme – şi asta le-am explicat, probleme care ţin de funcţionarea noastră. Oamenii au înţeles până la urmă şi într-un sfert de oră s-au liniştit. Tot protestul a ţinut cam o oră o oră şi ceva”, ne-a declarat Ioan Conţ, directorul de la Termocentrala Mintia.

Banii, marea problemă

Directorul Termocentralei spune că problemele financiare sunt foarte grave, dar nu se pune problema ca termocentrala să rămână fără cărbune. “Avem cărbune, de funcţionare avem. Eu nu dau cifre, dar avem. Sper să se rezolve şi problema transportului de cărbune din Valea Jiului pe CFR. Acum – cum se zice – suntem firme ale statului român”, mai spune directorul de la Termocentrala Mintia, Ioan Conţ.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare