FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale

Angajaţii de la Termocentrala Mintia au încetat lucrul pe motiv că s-au făcut majorări salariale pe criterii clientelare. Potrivit directorului producătorului de energie de lângă Deva, Ioan Conţ, conflictul a fost aplanat relativ repede, urmând să fie verificate şi soluţionate eventualele nereguli

Protestele au început în cursul dimineţii de miercuri, 12 noiembrie 2019, şi au durat cam o oră, potrivit directorului Ioan Conţ, cel care a discutat cu angajaţii pentru a aplana conflictul.

“Oamenii au înţeles şi s-au liniştit”

Peste o sută de oameni s-au arătat nemulţumiţi din cauza unor majorări salariale făcute netransparent, pe criterii dubioase. Angajaţii se pare că au aflat “pe surse” cum că unor colegi de serviciu li s-ar fi majorat salariile cu 500-600 lei. “Au fost dimineaţă unele discuţii la anumite sectoare de activitate şi urmează să vedem, să analizăm dacă e real sau nu. Nu face nimeni de capul lui angajări sau majorări salariale. Aici nu-i vorba de o persoană, directorul general primeşte propuneri de la nivel de şefi de secţii, de maiştri… E un lanţ întreg, nu face nimeni majorări salariale cu dedicaţie pentru cineva. Noi verificăm dacă sunt în reale situaţiile reclamate şi să le remediem, dacă există. Dar acum sunt alte probleme – şi asta le-am explicat, probleme care ţin de funcţionarea noastră. Oamenii au înţeles până la urmă şi într-un sfert de oră s-au liniştit. Tot protestul a ţinut cam o oră o oră şi ceva”, ne-a declarat Ioan Conţ, directorul de la Termocentrala Mintia.

Banii, marea problemă

Directorul Termocentralei spune că problemele financiare sunt foarte grave, dar nu se pune problema ca termocentrala să rămână fără cărbune. “Avem cărbune, de funcţionare avem. Eu nu dau cifre, dar avem. Sper să se rezolve şi problema transportului de cărbune din Valea Jiului pe CFR. Acum – cum se zice – suntem firme ale statului român”, mai spune directorul de la Termocentrala Mintia, Ioan Conţ.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată