FĂRĂ BANI – FĂRĂ PREZENŢĂ. Consilierii au chiulit de la dezbaterea pentru viitorul Devei

Executivul primăriei i-a chemat, ieri, pe aleşii locali la discuţii privind strategia de dezvoltare a Devei în perioada 2014-2020, însă doar şapte din 21 au dat curs invitaţiei. Spre deosebire de şedinţele ordinare pentru care aleşii sunt plătiţi, dezbaterea pe viitorul municipiului a fost neremunerată

main dezbatere

Edilii Devei au prezentat prima formă a strategiei de dezvoltare pentru municipiu în perioada 2014 – 2020, o lucrare pusă, ieri, în atenţia consilierilor locali. Doar că, cei mai mulţi dintre aleşii Devei au chiulit de la dezbatere. Au acceptat să presteze „pe pupe”:  Marian Muntean şi Tiberiu Coroiu (PP-DD), Dan Crişan (PNL), Virgil Anghel (PNŢCD), Ioan Stănilă (UNPR), Ovidiu Moş (PSD) şi Ferdinand Pogocsan (UDMR).

În dezbatere publică

„Strategia Deva 2014 -2020” a fost făcută de o echipă de specialişti (cei care au realizat şi strategia de aderare la NATO a României), după o chestionare prealabilă a populaţiei printr-un sondaj de opinie ce s-a desfăşurat anul trecut pe un eşantion de 500 de persoane în perioada 20 noiembrie – 5 decembrie.

Strategia cuprinde spre finalul lucrării (679 de pagini în total) principalele proiecte ce ar urma să fie implementate pentru dezvoltarea oraşului. Consilierii locali au la dispoziţie zece zile să propună proiecte noi sau obiecţii la cele existente. La jumătatea lunii februarie, strategia va fi pusă în dezbatere publică pe site-ul oficial al primăriei. Edilii şi-au propus ca, la finalul lunii martie, „Strategia Deva 2014-2020” să fie supusă spre adoptare în şedinţa consiliului local.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj