EXPLICAŢII: Primarul comunei Băcia are dreptate degeaba. Oferta mai mare rămâne

Nicolae Panţa, primarul comunei Băcia spune că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) i-a dat dreptate în privinţa licitaţiei de la Tîmpa (în urma căreia a rămas o gaură de peste 200.000 lei la buget) şi cu toate astea lucrarea rămâne la constructorul care lucrează mai scum

panta  bacia

Nicolae Panţa, primarul care şi-a dat demisia şi şi-a retras-o în decurs de două zile, a decis să vorbească şi să-şi justifice acţiunile, după ce a primit un răspuns oficial din partea ANRMAP în legătură cu desemnarea câştigătorului la atribuirea lucrărilor de modernizare pentru căminul cultural de la Tîmpa.

Spoială la supra preţ

Panţa spune că a decis să îşi dea demisia de funcţia de primar în momentul în care comisia de licitaţie a desemnat câştigătorul licitaţiei, fără să ţină cont de oferta cu preţul cel mai mic. Decizia comisiei (cu care primarul nu a fost de acord) a angajat o cheltuială suplimentară  în valoare de 216.000 lei pentru bugetul local al primăriei Băcia.

O zi după depuntera demisiei, Nicolae Panţa a revenit „deoarece se compromitea finanţarea lucrărilor prin creditul angajat”, după cum ne informează primarul printr-un comunicat de presă.

Primarul „s-a spălat pe mâini” de răspundere

Nicolae Panţa a renunţat la demisie şi a semnat actele de atribuire, dar a cerut în scris şi părerea specialiştilor în achiziţii publice de la ANRMAP. Acum primarul a primit răspuns cum că interpretarea corectă a legii ar fi cea propusă de el, însă nu se mai poate face nimic. „Se pare, însă, că eu mă voi alege doar cu dreptatea de partea mea iar cei care au procedat cu totul împotriva intereselor comunităţii locale (…) vor rămâne de neclintit”, mai scrie Nicolae Panţa în comunicatul său.

Rămâne de văzut ce va „clinti” Curtea de conturi atunci când va ajunge să verifice Primăria Comunei Băcia.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna         Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval