EXPLICAŢII: Primarul comunei Băcia are dreptate degeaba. Oferta mai mare rămâne

Nicolae Panţa, primarul comunei Băcia spune că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) i-a dat dreptate în privinţa licitaţiei de la Tîmpa (în urma căreia a rămas o gaură de peste 200.000 lei la buget) şi cu toate astea lucrarea rămâne la constructorul care lucrează mai scum

panta  bacia

Nicolae Panţa, primarul care şi-a dat demisia şi şi-a retras-o în decurs de două zile, a decis să vorbească şi să-şi justifice acţiunile, după ce a primit un răspuns oficial din partea ANRMAP în legătură cu desemnarea câştigătorului la atribuirea lucrărilor de modernizare pentru căminul cultural de la Tîmpa.

Spoială la supra preţ

Panţa spune că a decis să îşi dea demisia de funcţia de primar în momentul în care comisia de licitaţie a desemnat câştigătorul licitaţiei, fără să ţină cont de oferta cu preţul cel mai mic. Decizia comisiei (cu care primarul nu a fost de acord) a angajat o cheltuială suplimentară  în valoare de 216.000 lei pentru bugetul local al primăriei Băcia.

O zi după depuntera demisiei, Nicolae Panţa a revenit „deoarece se compromitea finanţarea lucrărilor prin creditul angajat”, după cum ne informează primarul printr-un comunicat de presă.

Primarul „s-a spălat pe mâini” de răspundere

Nicolae Panţa a renunţat la demisie şi a semnat actele de atribuire, dar a cerut în scris şi părerea specialiştilor în achiziţii publice de la ANRMAP. Acum primarul a primit răspuns cum că interpretarea corectă a legii ar fi cea propusă de el, însă nu se mai poate face nimic. „Se pare, însă, că eu mă voi alege doar cu dreptatea de partea mea iar cei care au procedat cu totul împotriva intereselor comunităţii locale (…) vor rămâne de neclintit”, mai scrie Nicolae Panţa în comunicatul său.

Rămâne de văzut ce va „clinti” Curtea de conturi atunci când va ajunge să verifice Primăria Comunei Băcia.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”