EXPLICAŢII: Primarul comunei Băcia are dreptate degeaba. Oferta mai mare rămâne

Nicolae Panţa, primarul comunei Băcia spune că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) i-a dat dreptate în privinţa licitaţiei de la Tîmpa (în urma căreia a rămas o gaură de peste 200.000 lei la buget) şi cu toate astea lucrarea rămâne la constructorul care lucrează mai scum

panta  bacia

Nicolae Panţa, primarul care şi-a dat demisia şi şi-a retras-o în decurs de două zile, a decis să vorbească şi să-şi justifice acţiunile, după ce a primit un răspuns oficial din partea ANRMAP în legătură cu desemnarea câştigătorului la atribuirea lucrărilor de modernizare pentru căminul cultural de la Tîmpa.

Spoială la supra preţ

Panţa spune că a decis să îşi dea demisia de funcţia de primar în momentul în care comisia de licitaţie a desemnat câştigătorul licitaţiei, fără să ţină cont de oferta cu preţul cel mai mic. Decizia comisiei (cu care primarul nu a fost de acord) a angajat o cheltuială suplimentară  în valoare de 216.000 lei pentru bugetul local al primăriei Băcia.

O zi după depuntera demisiei, Nicolae Panţa a revenit „deoarece se compromitea finanţarea lucrărilor prin creditul angajat”, după cum ne informează primarul printr-un comunicat de presă.

Primarul „s-a spălat pe mâini” de răspundere

Nicolae Panţa a renunţat la demisie şi a semnat actele de atribuire, dar a cerut în scris şi părerea specialiştilor în achiziţii publice de la ANRMAP. Acum primarul a primit răspuns cum că interpretarea corectă a legii ar fi cea propusă de el, însă nu se mai poate face nimic. „Se pare, însă, că eu mă voi alege doar cu dreptatea de partea mea iar cei care au procedat cu totul împotriva intereselor comunităţii locale (…) vor rămâne de neclintit”, mai scrie Nicolae Panţa în comunicatul său.

Rămâne de văzut ce va „clinti” Curtea de conturi atunci când va ajunge să verifice Primăria Comunei Băcia.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute