Explicarea votului PNL la legea pensiilor

După ce săptămâna trecută PSD-ALDE n-a asigurat numărul de voturi necesare pentru a fi aprobată Legea pensiilor, lege fanion a PSD, iar legea a căzut la votul din plen, premierul Dăncilă a declarat : “vom relua proiectul legii și toate procedurile”.

 

Părea că au repurtat o victorie acei parlamentari ai puterii care au început să priceapă nevoia de a corecta textul de lege, astfel încât ea să nu fie doar o promisiune fantasmagorică. Mulți dintre parlamentarii puterii par stânjeniți  să gireze înșelătoria și/sau prăbușirea finanțelor României, mai ales acum, după palma încasată de la români, în 26 mai.

Dar iată că, în această săptămână, mobilizarea pesedistă pentru adoptarea legii în Camera Deputaților, cameră decizională, a fost exemplară, din dispoziția lui Dăncilă. La fel de exemplar s-au mobilizat și cei de la ALDE, primind, drept recompensă, postul de Avocat al Poporului pentru aldista Renate Weber, fost euro-parlamentar, rămasă fără ”servici”, după ce partidul nu a adunat în 26 mai, nici 5% din sufragiile românilor.  Legea Pensiilor a trecut!

 

Credeți că asta are vreo legătură cu grija lui Dăncilă pentru soarta părinților și bunicilor noștri?! Nici poveste! Nu are legătură nici măcar cu interesul electoral al PSD,  căci românii au dovedit la ultimele alegeri că nu prea mai sunt dispuși să înghită pe nemestecate toate “darurile” otrăvite. Cauza acestei mișcări precipitate a lui Dăncilă este, ca și în cazul adoptării Codului Administrativ prin OUG, nevoia acesteia de a-și întări poziția de candidat pentru ocuparea președinției PSD la Congresul din 29 iunie.

Când are o concurență atât de mare și simte în ceafă respirația lui Nicolae, Andronescu și Pleșoianu, Dăncilă nu își poate permite să aducă un afront Olguței, “mama”  proiectului, punându-i public la îndoială competența… Ea nu poate risca să aibă împotrivă la Congres cuplul Vasilescu-Manda  și, implicit, pe toți votanții pe care aceștia îi controlează.

 

Poziționări, șantaj și interese…  Ale lor, nu ale țării! Toate, pe pielea românilor!

 

PNL nu a votat împotriva proiectului, fiindcă recunoaștem necesitatea măririi pesiilor, și vom da pensionarilor tot ceea ce rațional și fezabil se poate da, mai ales că vom înlătura risipa și furtul banilor publici.

Dar nici nu puteam vota pentru proiectul aflat în această formă, susținând un guvern care s-a luat la întrecere cu Dan Diaconescu care promitea în 2012 câte 20 000 € fiecărui român, și își va onora promisiunea la fel cum a făcut-o el!

PNL a votat “abținere”!

 

Senator PNL – Eleonora-Carmen HĂRĂU

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gest oribil al unor copii: au ucis un câine aruncându-l de pe bloc         Patru mașini distruse pe un bulevard din Deva, de șoferul unui bolid. Tânărul de 19 ani s-a făcut apoi nevăzut         Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare