Explicarea votului PNL la legea pensiilor

După ce săptămâna trecută PSD-ALDE n-a asigurat numărul de voturi necesare pentru a fi aprobată Legea pensiilor, lege fanion a PSD, iar legea a căzut la votul din plen, premierul Dăncilă a declarat : “vom relua proiectul legii și toate procedurile”.

 

Părea că au repurtat o victorie acei parlamentari ai puterii care au început să priceapă nevoia de a corecta textul de lege, astfel încât ea să nu fie doar o promisiune fantasmagorică. Mulți dintre parlamentarii puterii par stânjeniți  să gireze înșelătoria și/sau prăbușirea finanțelor României, mai ales acum, după palma încasată de la români, în 26 mai.

Dar iată că, în această săptămână, mobilizarea pesedistă pentru adoptarea legii în Camera Deputaților, cameră decizională, a fost exemplară, din dispoziția lui Dăncilă. La fel de exemplar s-au mobilizat și cei de la ALDE, primind, drept recompensă, postul de Avocat al Poporului pentru aldista Renate Weber, fost euro-parlamentar, rămasă fără ”servici”, după ce partidul nu a adunat în 26 mai, nici 5% din sufragiile românilor.  Legea Pensiilor a trecut!

 

Credeți că asta are vreo legătură cu grija lui Dăncilă pentru soarta părinților și bunicilor noștri?! Nici poveste! Nu are legătură nici măcar cu interesul electoral al PSD,  căci românii au dovedit la ultimele alegeri că nu prea mai sunt dispuși să înghită pe nemestecate toate “darurile” otrăvite. Cauza acestei mișcări precipitate a lui Dăncilă este, ca și în cazul adoptării Codului Administrativ prin OUG, nevoia acesteia de a-și întări poziția de candidat pentru ocuparea președinției PSD la Congresul din 29 iunie.

Când are o concurență atât de mare și simte în ceafă respirația lui Nicolae, Andronescu și Pleșoianu, Dăncilă nu își poate permite să aducă un afront Olguței, “mama”  proiectului, punându-i public la îndoială competența… Ea nu poate risca să aibă împotrivă la Congres cuplul Vasilescu-Manda  și, implicit, pe toți votanții pe care aceștia îi controlează.

 

Poziționări, șantaj și interese…  Ale lor, nu ale țării! Toate, pe pielea românilor!

 

PNL nu a votat împotriva proiectului, fiindcă recunoaștem necesitatea măririi pesiilor, și vom da pensionarilor tot ceea ce rațional și fezabil se poate da, mai ales că vom înlătura risipa și furtul banilor publici.

Dar nici nu puteam vota pentru proiectul aflat în această formă, susținând un guvern care s-a luat la întrecere cu Dan Diaconescu care promitea în 2012 câte 20 000 € fiecărui român, și își va onora promisiunea la fel cum a făcut-o el!

PNL a votat “abținere”!

 

Senator PNL – Eleonora-Carmen HĂRĂU

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva