Ex-deputatul Dan Radu Ruşanu, plătit mai bine decât şeful Băncii Centrale Americane!

Fostul deputat de Hunedoara, Dan Radu Ruşanu, este printre cei mai bine plătiţi români care lucrează la stat. În doar câteva luni, ca şi şef al  Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, Ruşanu a încasat 72 de mii de euro, echivalentul a 146 de salarii medii lunare.

rusanuA dat Camera Deputaţilor pentru Autoritatea pentru Supraveghere Financiară şi nu s-a înşelat deloc când a făcut alegerea. Ex-deputatul de Hunedoara Dan Radu Ruşanu este plătit mai bine chiar decât  şeful FED, Banca Centrală Americană. Fără nicio condiţie de performanţă, contractul pe care l-a încheiat pentru şefia ASF îl situează în topu celor mai bine plătiţi angajaţi ai statului român. Lunar, câştigă 14.000 de euro drept salariu, la care se adaugă două prime, una de Crăciun şi una de vacanţă, în valoare de 14.000 de euro fiecare.  Practic, într-un an, Dan Radu Ruşanu încasează echivalentul a 270 de mii de dolari, mai mult chiar decât şeful Băncii Centrale a Statelor Unite, care în 2013 a încasat 200 de mii de dolari. ASF înglobează 3 structuri cu aproximativ 600 de angajaţi, care au drept sarcină de serviciu supravegherea a câtorva sute de companii.

În 2012, Dan Radu Ruşanu a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.22 Hunedoara, colegiul uninominal nr.3, fiind ales lider al grupului parlamentar al PNL, dar a plecat din Parlament în 26 aprilie 2013, trecând la ASF. În vârstă de aproape 64 de ani, a mai fost deputat de Hunedoara în legislaturile 2000 – 2004 şi 2004 – 2008, pentru ca între 2008 – 2012 să îl regăsim în Senat, unde a fost chestor şi vicepreşedinte al Senatului României.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj