Ex-deputatul Dan Radu Ruşanu, plătit mai bine decât şeful Băncii Centrale Americane!

Fostul deputat de Hunedoara, Dan Radu Ruşanu, este printre cei mai bine plătiţi români care lucrează la stat. În doar câteva luni, ca şi şef al  Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, Ruşanu a încasat 72 de mii de euro, echivalentul a 146 de salarii medii lunare.

rusanuA dat Camera Deputaţilor pentru Autoritatea pentru Supraveghere Financiară şi nu s-a înşelat deloc când a făcut alegerea. Ex-deputatul de Hunedoara Dan Radu Ruşanu este plătit mai bine chiar decât  şeful FED, Banca Centrală Americană. Fără nicio condiţie de performanţă, contractul pe care l-a încheiat pentru şefia ASF îl situează în topu celor mai bine plătiţi angajaţi ai statului român. Lunar, câştigă 14.000 de euro drept salariu, la care se adaugă două prime, una de Crăciun şi una de vacanţă, în valoare de 14.000 de euro fiecare.  Practic, într-un an, Dan Radu Ruşanu încasează echivalentul a 270 de mii de dolari, mai mult chiar decât şeful Băncii Centrale a Statelor Unite, care în 2013 a încasat 200 de mii de dolari. ASF înglobează 3 structuri cu aproximativ 600 de angajaţi, care au drept sarcină de serviciu supravegherea a câtorva sute de companii.

În 2012, Dan Radu Ruşanu a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.22 Hunedoara, colegiul uninominal nr.3, fiind ales lider al grupului parlamentar al PNL, dar a plecat din Parlament în 26 aprilie 2013, trecând la ASF. În vârstă de aproape 64 de ani, a mai fost deputat de Hunedoara în legislaturile 2000 – 2004 şi 2004 – 2008, pentru ca între 2008 – 2012 să îl regăsim în Senat, unde a fost chestor şi vicepreşedinte al Senatului României.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara