Ex-deputatul Dan Radu Ruşanu, plătit mai bine decât şeful Băncii Centrale Americane!

Fostul deputat de Hunedoara, Dan Radu Ruşanu, este printre cei mai bine plătiţi români care lucrează la stat. În doar câteva luni, ca şi şef al  Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, Ruşanu a încasat 72 de mii de euro, echivalentul a 146 de salarii medii lunare.

rusanuA dat Camera Deputaţilor pentru Autoritatea pentru Supraveghere Financiară şi nu s-a înşelat deloc când a făcut alegerea. Ex-deputatul de Hunedoara Dan Radu Ruşanu este plătit mai bine chiar decât  şeful FED, Banca Centrală Americană. Fără nicio condiţie de performanţă, contractul pe care l-a încheiat pentru şefia ASF îl situează în topu celor mai bine plătiţi angajaţi ai statului român. Lunar, câştigă 14.000 de euro drept salariu, la care se adaugă două prime, una de Crăciun şi una de vacanţă, în valoare de 14.000 de euro fiecare.  Practic, într-un an, Dan Radu Ruşanu încasează echivalentul a 270 de mii de dolari, mai mult chiar decât şeful Băncii Centrale a Statelor Unite, care în 2013 a încasat 200 de mii de dolari. ASF înglobează 3 structuri cu aproximativ 600 de angajaţi, care au drept sarcină de serviciu supravegherea a câtorva sute de companii.

În 2012, Dan Radu Ruşanu a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.22 Hunedoara, colegiul uninominal nr.3, fiind ales lider al grupului parlamentar al PNL, dar a plecat din Parlament în 26 aprilie 2013, trecând la ASF. În vârstă de aproape 64 de ani, a mai fost deputat de Hunedoara în legislaturile 2000 – 2004 şi 2004 – 2008, pentru ca între 2008 – 2012 să îl regăsim în Senat, unde a fost chestor şi vicepreşedinte al Senatului României.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara