Europarlamentare: În Valea Jiului, polul de interes s-a mutat la Petrila

Alegerile europarlamentare nu par să fi avut o miză prea puternică în Valea Jiului, unde alegătorii nu s-au înghesuit la urne. Asta mai puţin la Petrila, unde s-a mutat polul de interes, după ce a apărut prima confruntare de la egal la egal între PNL şi PSD.

2014-05-25 14.20.02În valea Jiului, alegerile europarlamentare nu par să fi avut o miză foarte mare, atât pentru populaţie, cât şi pentru politicienii care au fost mai puţin încrâncenaţi ca altă dată. Cea mai mare miză pare să fi fost, aparent surprinzăor, la Petrila, acolo unde PSD şi PNL se înfruntă direct pentru prima dată. Liberalii conduşi de Costel Avram îşi fac simţită prezenţa în micul oraş minier pentru prima dată, sau cel puţin la acest nivel, iar în ultima perioadă Avram a  fost mai mereu ghimpele din coasta primarului PSD Ilie Păducel. Europarlamentarele au fost, de fapt, un exerciţiu pentru alegerile ce vor urma, aşa că este de înţeles şi confruntarea…muşchilor politici. Iar social – democraţii, proaspăt uniţi cu UNPR, nu au ratat ocazia să sară la gâtul liderului PNL pe care l-au acuzat că şi-a adus angajaţii de la ApaServ Valea Jiului SA să voteze la Petrila, doar ca să dea bine la statistici. Nici primarul Ile Păducel nu a scăpat, însă, de atacurile opozoanţilor poltici, care l-au acutat că, împreună cu viceprimarul Vasilică Jurcă, „se plimbă precum candidaţii, de la secţie la secţie, pentru a vâna orice greşeala a opozanţilor”. Iar despre social – democraţi s-a spus că sunt organizaţi „ca la armată”, după ce s-au trezit brusc deranjaţi după aproape 25 de ani de supremaţie. „Inginerii şefi de la sectoarele celor două mine – Lonea şi Petrila – stau în drum şi monitorizează lumea care a promis ca vine la vot. Vor să vadă dacă într-adevăr vor veni. Iar sediul Primăriei Petrila a fost transformat în sediu de campanie al PSD”, sunt doar câteva dintre reclamaţiile opozanţilor primarului Păducel.

În rest, în Valea Jiului procesul de vot  a decurs fără probleme deosebite.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carduri europene de sănătate în duplicat pentru hunedoreni, din 7 februarie         APEL LA RAȚIUNE CU DEGETUL PE RANĂ. Poliţia de Patrimoniu dă în clocot         CU TRIMITERE LA VALEA JIULUI. Pactul Ecologic European, o mare provocare pentru România         Accident grav pe DN 76. BMW făcut praf de un autotren         Peste 250.000 de arbori au fost retezați de pe malul Lacului Gura Apelor, în Retezat         Hoț de portofele prins de polițiști         SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier