E sigur: Vom avea deponeu ecologic

Acesta va fi amplasat în comuna Băcia şi urmează a deveni funcţional în 2015deponeu

Construcția deponeului ecologic de la Băcia este o realitate. Cel puțin așa ne asigură reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, care spun că până în 2015 deponeul de aici va deveni funcțional.

Final de scandal

Scandalul deponeului ecologic la Bârcea Mare pare a fi ajuns la un final. Majoritatea consilierilor locali ai comunei Băcia au votat pentru trecerea drumului de acces către acest deponeu în administrarea Consiliului Județean Hunedoara. În ședința de ieri a Consiliului Județean, acest drum a fost trecut oficial în patrimoniul județului Hunedoara. “E un ultim pas, făcut destul de greu pentru că abia târziu, consilieri locali de la Băcia au înțeles importanța acestei hotărâri și importanța acestui proiect pentru cetățenii județului Hunedoara și ne-au transmis în administrare drumul de acces către acest deponeu”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara.

În octombrie se semnează contractul de finanțare

Urmează semnarea contractului de finanțare și, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Hunedoara, nimic nu mai stă în calea realizării acestui deponeu. “Contractul de finanțare pentru acest proiect va fi semnat în luna octombrie a acestui an”, asigură Tiberiu Balint. Proiectul – Sistem integrat de management al deșeurilor – este unul de mare importanță pentru întregul județ Hunedoara și are o valoare de peste 70 de milioane de euro.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva