DUPĂ SUTE DE DEZBATERI STERILE. Proiectul de lege pentru transferarea Cetăţilor dacice, depus în Parlament

În această săptămână, parlamentari PSD Hunedoara am depus la Parlamentul României proiectul de lege privind transferarea Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei din administrarea Ministerului Culturii în administrarea autorităţilor locale, respectiv Consiliul Judeţean Hunedoara şi Consiliul Judeţean Alba

Grupul parlamentarilor PSD a depus în Parlament un proiect de lege pentru transferul Cetăţilor dacice în administrarea autorităţilor locale din Alba şi Hunedoara.

Regia, un model de urmat

Despre acest demers se vorbeşte de câţiva ani, imediat după ce s-a dovedit, din 2012 încoace, că Sarmizegetusa Regia este un model de bună guvernare a patrimoniului arheologic UNESCO. “În decizia luată împreună cu colegii mei a contat și exemplul pozitiv al Sarmisegetuzei Regia, unde Consiliul Judeţean Hunedoara a devenit administratorul sitului și unde lucrurile au intrat în normalitate. Prin prezentul proiect de lege se dorește luarea tuturor măsurilor de natură legislativă, care să rezolve problemele identificate, precum și stabilirea altor măsuri necesare protejării patrimoniului cultural național în general”, informează deputatul PSD Natalia Intotero printr-un comunicat de presă.

Măsuri legale de protejare a patrimoniului

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare regimul special de protejare a cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, cuprinzând ansamblul măsurilor speciale de protecţie, de ordin ştiinţific, juridic, administrativ, financiar, fiscal şi tehnic menite să asigure paza, întreţinerea şi reparaţiile curente, inventarierea, conservarea, consolidarea şi restaurarea, precum şi punerea în valoare a respectivelor monumente. “Ne dorim ca, după adoptare, legea să fie un sprijin important nu numai pentru conservarea acestor mărturii istorice ale izvorului nostru spiritual ca naţiune, ale identității noastre culturale, dar şi un imbold pentru dezvoltarea turistică și implicit economică a zonei Orăştie”, mai spune Intotero.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Sens giratoriu nou la intrarea în Petroșani         Accident mortal pe centura Petroșaniului         MINTIA = CONTINUITATE. Despre soarta Termocentralei, varianta oficială a Ministerului Energiei         Biciclist mort într-un accident rutier         MUZICĂ POPULARĂ. „Românaşii” Liceului de Arte Deva au făcut senzaţie în Franţa         Lucrările de reabilitare a Casei de Casei de cultură din Hunedoara vor fi scoase la licitație publică         Campanie pentru prevenirea furturilor din locuințe         Mega-proiectul de infrastructură feroviară dn vestul țării. Cum s-a lucrat pe magistrala de mare viteză care va traversa Hunedoara         REZOLUŢIE. ALDE Hunedoara pledează pentru Tăriceanu, candidat unic al Coaliţiei la prezidenţiale         Povestea tristă Anei, singura locatară a blocului din munți         Recompensă pentru găsirea motocicletei furate         Tatra Mică – o destinație de vară accesibilă         Hunedoara a semnat la ADR Vest două contracte de 20 de milioane de euro pentru modernizarea orașului         Noua șosea de poveste din Ținutul Pădurenilor         Tragedie în Hunedoara         Operațiune DIICOT în Deva: „Arestare în direct”         Ecologizare cu liceenii voluntari în Parcul Dendrologic din Simeria         Un hunedorean, pe podium la Campionatele europene de Karate         Cum arată autostrada Lugoj – Deva, cu o lună înainte de deschidere         Sărbătoare la Mănăstirea Prislop