După cântatul Cocoşului. Vasile Blaga, „întâiul socru al Hunedoarei”, este pomenit în dosarul Microsoft

Fostul soţ al Elenei Udrea a făcut un denunţ pe numele ex-ministrului de interne pedelist

După Adriean Videanu, patronul de la MARMOSIM, un al nume greu „de la centru”, dar cu interese mari în judeţul nostru, este pomenit într-o anchetă penală, cea cunoscută drept dosarul Microsoft, fiind vorba despre cel al lui Vasile Blaga.

Turnat de foştii camarazi

Blaga, coordonatorul campaniilor electorale prezidenţiale ale lui Traian Băsescu a fost, deputat şi senator al PDL din 1990 încoace şi a deţinut, în mai multe rânduri, funcţii de ministru, la Interne, în Guvernele Tăriceanu şi Boc, şi la Dezvoltare Regională, tot într-un executiv care l-a avut la cârmă pe actualul primar al Clujului. De asemenea, Vasile Blaga a ajuns, pentru câteva luni, al doilea om stat, deţinând funcţia de preşedinte al Senatului. Totodată, Blaga a fost şi preşedinte al PDL, din 2012 până spre sfârşitul anului trecut, când partidul portocaliu a fost „înghiţit” de noul PNL. Actual co-preşedinte al liberalilor a fost considerat unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Traian Băsescu, ruptura dintre cei doi producându-se în urmă cu aproape trei ani, când Vasile Blaga a învins-o, în alegerile interne de partid, pe Elena Udrea, favorita fostului preşedinte. La sfârşitul săptămânii trecute, Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, arestat preventiv în dosarul Microsoft, a făcut un denunţ în faţa procurorilor, în care făcea referiri la Vasile Blaga. Totodată, un denunţ pe numele lui Blaga a făcut şi fostul ministru pedelist al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, şi el încarcerat în acelaşi dosar. Mai mult, se vehiculează foarte mult şi varianta că un denunţ similar va face şi Gheorghe Ştefan „Pinalti”, fostul primar portocaliu de Piatra Neamţ şi apropiat al Elenei Udrea. În replică, Vasile Blaga a spus că nu are nicio legătură cu dosarul Microsoft şi că nu a fost chemat în faţa procurorilor DNA, dar că este dispus să se prezinte oricând în faţa anchetatorilor pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

Cuscrul familiei Rudeanu

blaga

Ionut Rudeanu

Vasile Blaga are o relaţie extrem de apropiată de judeţul Hunedoara, fiica sa, Agathe, fiind măritată cu Ionuţ Rudeanu, fiul preotului Octavian Rudeanu, fost şef la Cultură, între 2001 şi 2005. Numele preotului Rudeanu a fost implicat în cazul furtului „Sabiei de la Boiu”, obiect de patrimoniu care a dispărut de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, procurorii dând rezoluţie de neîncepere a urmăririui penale a acestuia. Ginerele lui Vasile Blaga are o firmă, Axis Corporate Security, înfiinţată în aprile 2009, după căsătoria cu Agathe, în iunie 2008. La scurt timp, tânara firmă a lui Ionuţ Rudeanu, pe când socrul său era ministru la Dezvoltare, iar apoi a trecut la Interne, proaspăta firmă a început să prospere, încheind contracte de securitate în general cu instituţii ale statului, cum ar fi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Compania Naţională a Huilei, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara, Primăria municipiului Hunedoara sau Muzeul din Deva. De asemenea, soţii Rudeanu mai deţin o firmă, Axis Emergency, în domeniul medical, care, la rândul său, a încheiat mai multe contracte cu instituţii ale statului, opt dintre acestea fiind în 2012, când „întâiul socru al Hunedoarei” era preşedinte al Senatului.

Nepot de preşedinte

blaga

Mihail Rudeanu

Ionuţ Rudeanu este şi nepotul lui Mihail Rudeanu, ex-preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara între 2000 şi 2004. După ce a pierdut şefia CJ, Mihail Rudeanu a fost debarcat şi din fruntea organizaţiei judeţene a PSD, trecând undeva în eşalonul al doilea. Mai mult, în 2009, în jurul lui Mihail Rudeanu s-a format, în judeţul Hunedoara, „Grupul de susţinere a lui Sorin Oprescu pentru funcţia de preşedinte al României”. Sorin Oprescu nu a intrat în turul al doilea al alegerilor, având cu puţin peste trei la sută din voturi, iar preşedinte a fost reales Traian Băsescu, învingător în faţa lui Mircea Geoană la mai puţin de un procent. Apoi, în 2010, când s-a format UNPR, pentru a-l sprijini pe Traian Băsescu şi PDL, Mihail Rudeanu a devenit liderul judeţean al formaţiunii politice. În prezent, unchiul lui Ionuţ Rudeanu a fost înlocuit la conducerea UNPR Hunedoara de senatorul Haralambie Vochiţoiu, venit din PPDD. Mihail Rudeanu a mai fost subprefect şi director al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi are o relaţie destul de bună, în ciuda celor întâmplate în 2009, cu Mircea Geoană, care încearcă, alături de Marian Vanghelie şi încă câţiva „dizidenţi” din PSD, să înfiinţeze o nouă platformă social – democrată, după un model UNPR, care, foarte probabil, dacă va avea adepţi suficienţi, se va alătura noului PNL, în a cărui conducere este şi Vasile Blaga, pentru a se asigura o altă majoritate parlamentară.  Revenind la Ionuţ Rudeanu, mai trebuie menţionat că acesta este un talentat pilot de curse, având chiar şi clasări pe podiumurile de premiere în Campionatul Naţional de Viteză pe Traseu Montan. (Amarildo Szekely)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa