După cântatul Cocoşului. Vasile Blaga, „întâiul socru al Hunedoarei”, este pomenit în dosarul Microsoft

Fostul soţ al Elenei Udrea a făcut un denunţ pe numele ex-ministrului de interne pedelist

După Adriean Videanu, patronul de la MARMOSIM, un al nume greu „de la centru”, dar cu interese mari în judeţul nostru, este pomenit într-o anchetă penală, cea cunoscută drept dosarul Microsoft, fiind vorba despre cel al lui Vasile Blaga.

Turnat de foştii camarazi

Blaga, coordonatorul campaniilor electorale prezidenţiale ale lui Traian Băsescu a fost, deputat şi senator al PDL din 1990 încoace şi a deţinut, în mai multe rânduri, funcţii de ministru, la Interne, în Guvernele Tăriceanu şi Boc, şi la Dezvoltare Regională, tot într-un executiv care l-a avut la cârmă pe actualul primar al Clujului. De asemenea, Vasile Blaga a ajuns, pentru câteva luni, al doilea om stat, deţinând funcţia de preşedinte al Senatului. Totodată, Blaga a fost şi preşedinte al PDL, din 2012 până spre sfârşitul anului trecut, când partidul portocaliu a fost „înghiţit” de noul PNL. Actual co-preşedinte al liberalilor a fost considerat unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Traian Băsescu, ruptura dintre cei doi producându-se în urmă cu aproape trei ani, când Vasile Blaga a învins-o, în alegerile interne de partid, pe Elena Udrea, favorita fostului preşedinte. La sfârşitul săptămânii trecute, Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, arestat preventiv în dosarul Microsoft, a făcut un denunţ în faţa procurorilor, în care făcea referiri la Vasile Blaga. Totodată, un denunţ pe numele lui Blaga a făcut şi fostul ministru pedelist al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, şi el încarcerat în acelaşi dosar. Mai mult, se vehiculează foarte mult şi varianta că un denunţ similar va face şi Gheorghe Ştefan „Pinalti”, fostul primar portocaliu de Piatra Neamţ şi apropiat al Elenei Udrea. În replică, Vasile Blaga a spus că nu are nicio legătură cu dosarul Microsoft şi că nu a fost chemat în faţa procurorilor DNA, dar că este dispus să se prezinte oricând în faţa anchetatorilor pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

Cuscrul familiei Rudeanu

blaga

Ionut Rudeanu

Vasile Blaga are o relaţie extrem de apropiată de judeţul Hunedoara, fiica sa, Agathe, fiind măritată cu Ionuţ Rudeanu, fiul preotului Octavian Rudeanu, fost şef la Cultură, între 2001 şi 2005. Numele preotului Rudeanu a fost implicat în cazul furtului „Sabiei de la Boiu”, obiect de patrimoniu care a dispărut de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, procurorii dând rezoluţie de neîncepere a urmăririui penale a acestuia. Ginerele lui Vasile Blaga are o firmă, Axis Corporate Security, înfiinţată în aprile 2009, după căsătoria cu Agathe, în iunie 2008. La scurt timp, tânara firmă a lui Ionuţ Rudeanu, pe când socrul său era ministru la Dezvoltare, iar apoi a trecut la Interne, proaspăta firmă a început să prospere, încheind contracte de securitate în general cu instituţii ale statului, cum ar fi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Compania Naţională a Huilei, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara, Primăria municipiului Hunedoara sau Muzeul din Deva. De asemenea, soţii Rudeanu mai deţin o firmă, Axis Emergency, în domeniul medical, care, la rândul său, a încheiat mai multe contracte cu instituţii ale statului, opt dintre acestea fiind în 2012, când „întâiul socru al Hunedoarei” era preşedinte al Senatului.

Nepot de preşedinte

blaga

Mihail Rudeanu

Ionuţ Rudeanu este şi nepotul lui Mihail Rudeanu, ex-preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara între 2000 şi 2004. După ce a pierdut şefia CJ, Mihail Rudeanu a fost debarcat şi din fruntea organizaţiei judeţene a PSD, trecând undeva în eşalonul al doilea. Mai mult, în 2009, în jurul lui Mihail Rudeanu s-a format, în judeţul Hunedoara, „Grupul de susţinere a lui Sorin Oprescu pentru funcţia de preşedinte al României”. Sorin Oprescu nu a intrat în turul al doilea al alegerilor, având cu puţin peste trei la sută din voturi, iar preşedinte a fost reales Traian Băsescu, învingător în faţa lui Mircea Geoană la mai puţin de un procent. Apoi, în 2010, când s-a format UNPR, pentru a-l sprijini pe Traian Băsescu şi PDL, Mihail Rudeanu a devenit liderul judeţean al formaţiunii politice. În prezent, unchiul lui Ionuţ Rudeanu a fost înlocuit la conducerea UNPR Hunedoara de senatorul Haralambie Vochiţoiu, venit din PPDD. Mihail Rudeanu a mai fost subprefect şi director al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi are o relaţie destul de bună, în ciuda celor întâmplate în 2009, cu Mircea Geoană, care încearcă, alături de Marian Vanghelie şi încă câţiva „dizidenţi” din PSD, să înfiinţeze o nouă platformă social – democrată, după un model UNPR, care, foarte probabil, dacă va avea adepţi suficienţi, se va alătura noului PNL, în a cărui conducere este şi Vasile Blaga, pentru a se asigura o altă majoritate parlamentară.  Revenind la Ionuţ Rudeanu, mai trebuie menţionat că acesta este un talentat pilot de curse, având chiar şi clasări pe podiumurile de premiere în Campionatul Naţional de Viteză pe Traseu Montan. (Amarildo Szekely)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara