DUPĂ ANI DE STAGNARE. Clădirea Liceului de Arte Deva ar putea fi gata peste un an

Primăria Deva şi-a propus să finalizeze lucrările la clădirea din curtea Liceului de Arte, până la sfârşitul anului viitor. Devizul general de lucrări a fost aprobat de consilierii locali în şedinţa de vineri, 10 martie 2017. Proiectul urmează să fie transmis Ministerului Dezvoltării Regionale, pentru obţinerea unei finanţări prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

 

 

Negocierile au fost purtate de viceprimarul Ovidiu Moş, care s-a întâlnit cu subprefectul Fabius Kiszely şi cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean. În cadrul întâlnirii, au fost aduse în discuţie şi cheltuielile suportate de la bugetul local în cazul a 25% dintre elevii care învaţă la şcolile din Deva. „Este vorba de peste 2.600 de elevi, care locuiesc în afara Devei, dar învaţă în municipiu. În fiecare an, cheltuim nouă milioane de lei cu întreţinerea şcolilor şi plata burselor pentru aceşti elevi. Trebuie să le asigurăm tuturor condiţii foarte bune pentru educaţie. Ca atare, am considerat normal să solicităm un sprijin financiar de un milion de lei din partea Consiliului Judeţean Hunedoara, după aprobarea Legii bugetului de stat pe anul 2017, dar banii nu au fost aprobaţi”, anunţă administraţia locală a Devei.

 

Alte investiţii în derulare

 

Pe lângă lucrările la clădirea din curtea Liceului de Arte, Primăria Deva şi-a propus să obţină finanţare prin programul PNDL pentru a construi o creşă cu capacitate de 120 de locuri, în curtea Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria”. De asemenea, începând de anul viitor, în clădirea actualei şcoli din „Viile Noi” va funcţiona o grădiniţă, care va fi amenajată cu toate dotările necesare (curte, loc de joacă, grup sanitar etc.) şi va primi inclusiv preşcolarii de la Şcoala Generală „Lucian Blaga”. În acelaşi timp, cele două clase de elevi care învaţă în „Viile Noi” vor fi mutate la Şcoala „Lucian Blaga”.

Pe de altă parte, edilii Devei au dat ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a trei platforme cu containere subterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor pe Aleea Teilor, Aleea Independenţei şi Aleea Muncii. Lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul lunii martie. Cele trei platforme cu containere subterane se adaugă altor 10 astfel de echipamente existente în municipiul Deva.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani