DUPĂ ANI DE STAGNARE. Clădirea Liceului de Arte Deva ar putea fi gata peste un an

Primăria Deva şi-a propus să finalizeze lucrările la clădirea din curtea Liceului de Arte, până la sfârşitul anului viitor. Devizul general de lucrări a fost aprobat de consilierii locali în şedinţa de vineri, 10 martie 2017. Proiectul urmează să fie transmis Ministerului Dezvoltării Regionale, pentru obţinerea unei finanţări prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

 

 

Negocierile au fost purtate de viceprimarul Ovidiu Moş, care s-a întâlnit cu subprefectul Fabius Kiszely şi cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean. În cadrul întâlnirii, au fost aduse în discuţie şi cheltuielile suportate de la bugetul local în cazul a 25% dintre elevii care învaţă la şcolile din Deva. „Este vorba de peste 2.600 de elevi, care locuiesc în afara Devei, dar învaţă în municipiu. În fiecare an, cheltuim nouă milioane de lei cu întreţinerea şcolilor şi plata burselor pentru aceşti elevi. Trebuie să le asigurăm tuturor condiţii foarte bune pentru educaţie. Ca atare, am considerat normal să solicităm un sprijin financiar de un milion de lei din partea Consiliului Judeţean Hunedoara, după aprobarea Legii bugetului de stat pe anul 2017, dar banii nu au fost aprobaţi”, anunţă administraţia locală a Devei.

 

Alte investiţii în derulare

 

Pe lângă lucrările la clădirea din curtea Liceului de Arte, Primăria Deva şi-a propus să obţină finanţare prin programul PNDL pentru a construi o creşă cu capacitate de 120 de locuri, în curtea Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria”. De asemenea, începând de anul viitor, în clădirea actualei şcoli din „Viile Noi” va funcţiona o grădiniţă, care va fi amenajată cu toate dotările necesare (curte, loc de joacă, grup sanitar etc.) şi va primi inclusiv preşcolarii de la Şcoala Generală „Lucian Blaga”. În acelaşi timp, cele două clase de elevi care învaţă în „Viile Noi” vor fi mutate la Şcoala „Lucian Blaga”.

Pe de altă parte, edilii Devei au dat ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a trei platforme cu containere subterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor pe Aleea Teilor, Aleea Independenţei şi Aleea Muncii. Lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul lunii martie. Cele trei platforme cu containere subterane se adaugă altor 10 astfel de echipamente existente în municipiul Deva.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie