Drumul spre Pasul Vâlcan a fost redat circulaţiei cu ajutorul fondurilor europene

Drumul spre Pasul Vâlcan, pe porţiunea ce aparţine de Consiliul Judeţean Hunedoara, a fost modernizat, iar de joi în staţiunea montană se poate ajunge şi cu maşina, nu numai cu telegondola.drum.pas

Vechiul drum, neasfaltat, plin de gropi şi spălat de torente este doar o amintire, iar locul său a fost luat de o cale de acces modernă. Vorbim despre porţiunea ce aparţine de Consiliul Judeţean Hunedoara, care a reuşit să modernizeze drumul ce duce spre staţiunea Pasul Vâlcan cu ajutorul fondurilor europene. Un proiect important nu doar pentru această zonă, ci pentru întregul judeţ, aşa cum a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, care a tăiat panglica inaugurală. „Este un moment important pentru judeţul Hunedoara, foarte important pentru Valea Jiului şi extraordinar de important pentru cei din Vulcan. Este cel de-al patrulea proiect al nostru făcut pe fonduri europene, şi aici mă refer doar la infrastructură rutieră. Am mai avut încă trei finalizate şi mai avem încă unul ce va fi finalizat anul viitor. Valoarea acestui drum este de 12 milioane de RON, din care 8,5 milioane de lei sunt bani de la Comunitatea Europeană. Eu sper că modernizarea acestui drum va aduce o dezvoltare extraordinară zonei şi vom avea aici o staţiune turistică aşa cum ne dorim, în mod deosebit pe perioada iernii, fiindcă se pretează. Avem telegondola, avem pârtii de schi, iar zona Văii Jiului poate deveni mai atractivă decât – aşa cum spuneam acum câţiva ani şi unii m-au luat în derâdere – Valea Prahovei, fiindcă proiectul înseamnă o însumare de 33 de kilometri de pârtii, ceea ce nu se găseşte în Austria sau Franţa. E o ambiţie a noastră, a hunedorenilor, şi aici am avut conlucrarea primarilor şi în mod deosebit a domnului Ile, fiindcă a înţeles că va trebui să aibă o staţiune modernă, nu cum sun altele din păcate din Valea Jiului, care să aibă un proiect, un PUZ şi acest drum să nu fi fost construit în zadar”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.

Drumul Poştalioanelor ar putea fi recreat

Odată finalizată construcţia, drumul va fi dat în administrarea Primăriei Vulcan, iar primarul Gheorghe Ile s-a declarat extrem de mulţumit de această investiţie. „Sunt foarte mulţumit de realizările care s-au făcut. În proiectul <<Castelul din Carpaţi>> era prins şi acest drum şi iată că, după patru ani de la începerea acestui proiect, s-a realizat şi acest tronson de drum, astfel încât putem să spunem că sunt trei obiective realizate. Lucrăm la al patrulea proiect, respectiv licitaţia pentru loturile de căsuţe de vacanţă şi hotelurile ce se vor construi în Pasul Vâlcan, iar ultima fază este legătura dintre Pasul Vâlcan şi Straja. Cred că toate aceste lucrări vor veni în sprijinul cetăţenilor şi ne dorim să atragem cât mai mulţi turişti aici, la noi. Turismul va prelua o parte din locurile de muncă din localitate, între 15 şi 20%. Vreau să mulţumesc constructorilor şi Consiliului Judeţean”, a spus Gheorghe Ile.

Şi cei care au investit în turismul din Pasul Vâlcan sunt mulţumiţi de implementarea acestui proiect. Unul dintre ei este Emil Părău, care speră că drumul va fi continuat în perioada următoare, aşa încât să poată fi refăcut vechiul Drum al Poştalioanelor. „Acum sunt două căi de acces în staţiune, foarte bune, este acest drum judeţean şi gondola. Mai trebuie doar investitori şi, de ce nu, eu sper că acest drum va continua, pentru că Drumul Poştalioanelor nu era doar până la Pasul Vâlcan. Acolo era doar o haltă, unde se schimbau caii, şi de ce să nu ne unim cu cei din Gorj, mai ales că se vorbeşte că din 2015 se vor da bani europeni doar pentru drumuri lungi. În partea judeţului Hunedoara mai sunt în jur de 5 kilometri şi în jur de 6 – 7 la Gorj şi va fi un drum foarte frumos”,a explicat Emil Părău.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva