Două surori, creştinate de femeile liberale din judeţ

Andrada şi Ana Maria Istvan din Hunedoara au primit Botezul Domnului sâmbătă, la Biserica Ortodoxă a “Tuturor Sfinţilor” din municipiul de pe Cerna, în prezenţa unei asistenţe numeroase

Zi de sărbătoare în familia surorilor Andrada şi Ana Maria Istvan din Hunedoara. Cele două fetiţe, una în vârstă de de patru ani şi cealalată de doar cinci luni au fost creştinate sâmbătă de către doamnele care fac parte din Organizaţia Femeilor Liberale (OFL) din judeţ. Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica Ortodoxă a “Tuturor Sfinţilor” din municipiul de pe Cerna în prezenţa unei asistenţe numeroase.

Necreştinate din motive financiare

“Fetiţele nu au fost botezate până acum din motive financiare, deoarece sunt o mamă singură şi nu am avut această posibilitate. Am fost la cabinetul doamnei Hărău să îi solicit sprijinul şi dânsa m-a ajutat să îmi botez şi eu fetiţele. Sunt foarte fericită şi ţin să îi mulţumesc foarte mult pentru că ne-a ajutat”, a declarat Geta Istvan, mama celor două copile cu câteva minute înainte de începerea ceremoniei religioase. Cele două fetiţe fac parte dintr-o familie numeroasă, având trei fraţi mai mari.

Cu moaşă şi naşă, potrivit tradiţiei

Pe lângă familie şi cunoscuţi, la botez au luat parte atât doamnele din OFL Hunedoara, dar şi preşedintele acestora, deputatul de Hunedoara, Carmen Hărău. “Aveam această acţiune prinsă în programul cabinetului şi am găsit două doamne sufletiste, doamna consilier judeţean Vetuţa Stănescu şi doamna Mihaela Popa, membru al Biroului Femeilor Liberale de la Hunedoara, care s-au oferit să fie naşă şi moaşă, în buna tradiţie românească a botezului. Sunt foarte bucuroasă că astăzi cei doi copii vor primi Botezul Domnului şi le mulţumesc doamnelor care s-au implicat în această acţiune. Este o zi de sărbătoare pentru celor două copile”, a spus deputatul Carmen Hărău, care a stat permanent lângă cele două micuţe pe toată durata botezului alături de naşa şi moaşa fetiţelor Andrada şi Ana Maria. Naşa oficială  a celor două fetiţe crede că fiecare persoană care are posibilităţi financiare ar trebui să boteze măcar un copil de-a lungul vieţii. “Eu m-am oferit să fiu naşă de botez pentru că e o faptă nobilă să bagi în biserică doi păgâni şi să îi scoţi creştini. E mare lucru”, a ţinut să precizeze Vetuţa Stănescu.

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Două surori, creştinate de femeile liberale din judeţ

  1. mihai

    DOAMNE…….CE POPULISME….PAI liberalii SPUNEAU CA NU SUNT DE ACORD CU FAPTE DE GENUL CULTULUI PERSONALITATII…..piesa asta este hit….ceausescu n-a murit (a trecut la PNL)

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendii pe fosta platformă industrială a Hunedoarei. Fumul a acoperit municipiul         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „Voi susține și voi vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului “         Tânără din Lupeni ucisă de iubit într-un parc din Timișoara         Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate