Două surori, creştinate de femeile liberale din judeţ

Andrada şi Ana Maria Istvan din Hunedoara au primit Botezul Domnului sâmbătă, la Biserica Ortodoxă a “Tuturor Sfinţilor” din municipiul de pe Cerna, în prezenţa unei asistenţe numeroase

Zi de sărbătoare în familia surorilor Andrada şi Ana Maria Istvan din Hunedoara. Cele două fetiţe, una în vârstă de de patru ani şi cealalată de doar cinci luni au fost creştinate sâmbătă de către doamnele care fac parte din Organizaţia Femeilor Liberale (OFL) din judeţ. Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica Ortodoxă a “Tuturor Sfinţilor” din municipiul de pe Cerna în prezenţa unei asistenţe numeroase.

Necreştinate din motive financiare

“Fetiţele nu au fost botezate până acum din motive financiare, deoarece sunt o mamă singură şi nu am avut această posibilitate. Am fost la cabinetul doamnei Hărău să îi solicit sprijinul şi dânsa m-a ajutat să îmi botez şi eu fetiţele. Sunt foarte fericită şi ţin să îi mulţumesc foarte mult pentru că ne-a ajutat”, a declarat Geta Istvan, mama celor două copile cu câteva minute înainte de începerea ceremoniei religioase. Cele două fetiţe fac parte dintr-o familie numeroasă, având trei fraţi mai mari.

Cu moaşă şi naşă, potrivit tradiţiei

Pe lângă familie şi cunoscuţi, la botez au luat parte atât doamnele din OFL Hunedoara, dar şi preşedintele acestora, deputatul de Hunedoara, Carmen Hărău. “Aveam această acţiune prinsă în programul cabinetului şi am găsit două doamne sufletiste, doamna consilier judeţean Vetuţa Stănescu şi doamna Mihaela Popa, membru al Biroului Femeilor Liberale de la Hunedoara, care s-au oferit să fie naşă şi moaşă, în buna tradiţie românească a botezului. Sunt foarte bucuroasă că astăzi cei doi copii vor primi Botezul Domnului şi le mulţumesc doamnelor care s-au implicat în această acţiune. Este o zi de sărbătoare pentru celor două copile”, a spus deputatul Carmen Hărău, care a stat permanent lângă cele două micuţe pe toată durata botezului alături de naşa şi moaşa fetiţelor Andrada şi Ana Maria. Naşa oficială  a celor două fetiţe crede că fiecare persoană care are posibilităţi financiare ar trebui să boteze măcar un copil de-a lungul vieţii. “Eu m-am oferit să fiu naşă de botez pentru că e o faptă nobilă să bagi în biserică doi păgâni şi să îi scoţi creştini. E mare lucru”, a ţinut să precizeze Vetuţa Stănescu.

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Două surori, creştinate de femeile liberale din judeţ

  1. mihai

    DOAMNE…….CE POPULISME….PAI liberalii SPUNEAU CA NU SUNT DE ACORD CU FAPTE DE GENUL CULTULUI PERSONALITATII…..piesa asta este hit….ceausescu n-a murit (a trecut la PNL)

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + nouăsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj