Două surori, creştinate de femeile liberale din judeţ

Andrada şi Ana Maria Istvan din Hunedoara au primit Botezul Domnului sâmbătă, la Biserica Ortodoxă a “Tuturor Sfinţilor” din municipiul de pe Cerna, în prezenţa unei asistenţe numeroase

Zi de sărbătoare în familia surorilor Andrada şi Ana Maria Istvan din Hunedoara. Cele două fetiţe, una în vârstă de de patru ani şi cealalată de doar cinci luni au fost creştinate sâmbătă de către doamnele care fac parte din Organizaţia Femeilor Liberale (OFL) din judeţ. Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica Ortodoxă a “Tuturor Sfinţilor” din municipiul de pe Cerna în prezenţa unei asistenţe numeroase.

Necreştinate din motive financiare

“Fetiţele nu au fost botezate până acum din motive financiare, deoarece sunt o mamă singură şi nu am avut această posibilitate. Am fost la cabinetul doamnei Hărău să îi solicit sprijinul şi dânsa m-a ajutat să îmi botez şi eu fetiţele. Sunt foarte fericită şi ţin să îi mulţumesc foarte mult pentru că ne-a ajutat”, a declarat Geta Istvan, mama celor două copile cu câteva minute înainte de începerea ceremoniei religioase. Cele două fetiţe fac parte dintr-o familie numeroasă, având trei fraţi mai mari.

Cu moaşă şi naşă, potrivit tradiţiei

Pe lângă familie şi cunoscuţi, la botez au luat parte atât doamnele din OFL Hunedoara, dar şi preşedintele acestora, deputatul de Hunedoara, Carmen Hărău. “Aveam această acţiune prinsă în programul cabinetului şi am găsit două doamne sufletiste, doamna consilier judeţean Vetuţa Stănescu şi doamna Mihaela Popa, membru al Biroului Femeilor Liberale de la Hunedoara, care s-au oferit să fie naşă şi moaşă, în buna tradiţie românească a botezului. Sunt foarte bucuroasă că astăzi cei doi copii vor primi Botezul Domnului şi le mulţumesc doamnelor care s-au implicat în această acţiune. Este o zi de sărbătoare pentru celor două copile”, a spus deputatul Carmen Hărău, care a stat permanent lângă cele două micuţe pe toată durata botezului alături de naşa şi moaşa fetiţelor Andrada şi Ana Maria. Naşa oficială  a celor două fetiţe crede că fiecare persoană care are posibilităţi financiare ar trebui să boteze măcar un copil de-a lungul vieţii. “Eu m-am oferit să fiu naşă de botez pentru că e o faptă nobilă să bagi în biserică doi păgâni şi să îi scoţi creştini. E mare lucru”, a ţinut să precizeze Vetuţa Stănescu.

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Două surori, creştinate de femeile liberale din judeţ

  1. mihai

    DOAMNE…….CE POPULISME….PAI liberalii SPUNEAU CA NU SUNT DE ACORD CU FAPTE DE GENUL CULTULUI PERSONALITATII…..piesa asta este hit….ceausescu n-a murit (a trecut la PNL)

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!