ANALIZĂ POLITICĂ “SWOT”. Dorin Gligor, președintele unui partid mort

politic gligorPDL Hunedoara mai există doar prin câteva declarații pe care le mai face pe la conferințe de presă șeful filialei, Dorin Gligor. În rest, s-a așternut liniștea, iar organizația pare că a trecut la cele veșnice. În atari condiții, ce mai reprezintă și Dorin Gligor pe scena politică hunedoreană? El a intrat în PD în 1999, a fost, apoi, subprefect și o scurtă vreme prefect al județului. Devenit soluția de avarie în martie 2011, Gligor a fost ales președinte al Organizației Județene a PDL, după ce a renunțat la postul de subprefect. A preluat șefia PDL și a putut dicta în politica hunedoreană doar un an. A urmat o perioadă de dezastru pentru Gligor, el pierzând atât bătălia la alegerile locale, unde iar a fost soluția de avarie, candidând pentru postul de primar al municipiului Deva, cât și pe cea pentru un post de senator. Dezastrul PDL a fost și cel al lui Dorin Gligor. Astăzi, singura sa consolare mai pare să fie postul de consilier județean pe care îl deține. Doar acolo și în câteva conferințe de presă mai poate să arate că PDL Hunedoara mai are măcar un reprezentant.

 

Puncte tari – În acest moment ele nu există.

Puncte slabe – Partidul din care face parte. Chiar și membrii cu funcții în PDL încearcă să se apropie de alte partide, iar Gligor nu mai are cu ce să îi convingă să rămână.

Oportunități – Gligor ar putea să facă acum curățenie în PDL, chiar dacă organizația e în moarte clinică. Are șansa să îi dea afară pe toți cei care joacă la două capete și să reînceapă construirea filialelor cu cei câțiva oameni care au mai rămas în PDL.

Amenințări – Dacă președintele Traian Băsescu și-a pus în cap să lichideze PDL, atunci nici Dorin Gligor nu mai prea are ce face în politică. În alt partid nu poate pleca pentru că un consilier județean își pierde mandatul dacă părăsește formațiunea politică pe listele căreia a fost ales, dacă este dat afară sau i se retrage sprijinul politic. Așa că Gligor trebuie să rămână în PDL, chiar dacă e aproape singur acolo, și să spere că până în 2016 lucrurile s-ar putea schimba pe scena politică. Dacă nu, la încheierea acestui mandat, Gligor ar putea să părăsească definitiv scena politică hunedoreană.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el