ANALIZĂ POLITICĂ “SWOT”. Dorin Gligor, președintele unui partid mort

politic gligorPDL Hunedoara mai există doar prin câteva declarații pe care le mai face pe la conferințe de presă șeful filialei, Dorin Gligor. În rest, s-a așternut liniștea, iar organizația pare că a trecut la cele veșnice. În atari condiții, ce mai reprezintă și Dorin Gligor pe scena politică hunedoreană? El a intrat în PD în 1999, a fost, apoi, subprefect și o scurtă vreme prefect al județului. Devenit soluția de avarie în martie 2011, Gligor a fost ales președinte al Organizației Județene a PDL, după ce a renunțat la postul de subprefect. A preluat șefia PDL și a putut dicta în politica hunedoreană doar un an. A urmat o perioadă de dezastru pentru Gligor, el pierzând atât bătălia la alegerile locale, unde iar a fost soluția de avarie, candidând pentru postul de primar al municipiului Deva, cât și pe cea pentru un post de senator. Dezastrul PDL a fost și cel al lui Dorin Gligor. Astăzi, singura sa consolare mai pare să fie postul de consilier județean pe care îl deține. Doar acolo și în câteva conferințe de presă mai poate să arate că PDL Hunedoara mai are măcar un reprezentant.

 

Puncte tari – În acest moment ele nu există.

Puncte slabe – Partidul din care face parte. Chiar și membrii cu funcții în PDL încearcă să se apropie de alte partide, iar Gligor nu mai are cu ce să îi convingă să rămână.

Oportunități – Gligor ar putea să facă acum curățenie în PDL, chiar dacă organizația e în moarte clinică. Are șansa să îi dea afară pe toți cei care joacă la două capete și să reînceapă construirea filialelor cu cei câțiva oameni care au mai rămas în PDL.

Amenințări – Dacă președintele Traian Băsescu și-a pus în cap să lichideze PDL, atunci nici Dorin Gligor nu mai prea are ce face în politică. În alt partid nu poate pleca pentru că un consilier județean își pierde mandatul dacă părăsește formațiunea politică pe listele căreia a fost ales, dacă este dat afară sau i se retrage sprijinul politic. Așa că Gligor trebuie să rămână în PDL, chiar dacă e aproape singur acolo, și să spere că până în 2016 lucrurile s-ar putea schimba pe scena politică. Dacă nu, la încheierea acestui mandat, Gligor ar putea să părăsească definitiv scena politică hunedoreană.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi