Dorel Bretean a depus jurământul ca subprefect de Hunedoara

158

Evenimentul s-a produs joi, 30 ianuarie 2020, în cadrul unei teleconfreințe prezidată de ministrul de Interne Marcel Vela. Astfel, Dorel Bretean revine pe postul subprefect al judeţului Hunedoara, post pe care l-a părăsit în vara anului trecut

 

Dorel Bretean a mai fost subprefect de Hunedoara între 19 iulie 2017 și 27 august 2019, când a demisionat ca urmare a ieșirii ALDE, partid care l-a susținut pentru numirea în funcție, din coaliția de guvernare cu PSD.

Mesajul noului subprefect

Cunoscător al problemelor din teritoriu, din prima sa zi de muncă după numire, Bretean a vorbit despre câteva dintre prioritățile sale ca subprefect de Hunedoara. „Puncte vulnerabile, în sensul excesiv de rău, nu există. Trebuie regândite doar anumite structuri, iar aici putem vorbi despre Complexul Energetic Hunedoara, despre colaborarea interinstituțională între instituțiile descentralizate și agențiile existente în județ și, evident, o discutare a lucrurilor cu sindicatele și alte asociații, în sensul bunului mers al acestora, dar și cu cetățenii, în special, care au dolențe firești., de a avea servicii de bună calitate și liniște socială. Eu sper că experiența pe care o am și profesionalismul acumulat de-a lungul anilor să vină în sprijinul colegului meu, prefectul Vasilică Potecă, și împreună să reglăm lucrurile ca să meargă foarte, foarte bine în județul Hunedoara. Ne dorim mult acest lucru”, a declarat subprefectul Dorel Bretean, imediat după învestitura sa în funcţie.

Prefectul Potecă mai așteaptă un adjunct

„În primul rând vreau să-l felicit pe Dorel Bretean pentru numire. Mă bucur teribil de mult că a venit pe această funcţie pentru că a fost o lună şi jumătate foarte grea, în care nici nu am putut să îmi exercit deplin atribuţiile de prefect, în sensul că trebuia să fac niște deplasări la București, unde sunt multe lucruri de rezolvat, care s-au adunat în acest răstimp. Așteptările mele de la colegul subprefect sunt destul de mari. I-au fost repartizate, prin organigramă, diferite sarcini. În primul rând sunt chestiuni interne, de organizare din Prefectură. Se va ocupa de Legea 231, care modifică Legea 18 a Fondului Funciar privind terenurile care aparțin de locunițe, de Comisia de Dialog Social și altele”, a spus prefectul Vasilică Potecă. Totodată, Potecă nu a ascuns faptul că aşteaptă completarea structurii din fruntea instituţiei pe care o conduce cu numirea celui de-al doilea subprefect, explicând şi motivele acestei aşteptări. „Avem de lucru foarte mult. Știți, cu siguranță, că 2020 este un an destul de complicat, cu două rânduri de alegeri, și organizarea acestora cade în sarcina Instituție Prefectului, în marea majoritate a procedurilor, restul revenind Autorității Electorale Permanente și altor structuri. Deci avem multe de făcut și îl mai felicit, încă o dată, pe Dorel Bretean pentru că s-a alătura echipei de la Instituția Prefectului – Județul Hunedoara”, a mai menţionat Vasilică Potecă.

Sursa foto: OVIDIU IANCĂU

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *