Doi hunedoreni în Parlamentul European

Portraits of MEP Iuliu Winkler muresanIuliu Winkler și Siegfried Mureșan, ambii născuți în municipiul Hunedoara, sunt doi dintre cei 32 de europarlamentari ai României.

Iuliu Winkler s-a născut la Hunedoara în data de 14 martie 1964. A urmat cursurile Facultății de Electrotehnică din cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timișoara (1983-1988), obținând diplomat de inginer în electronică și telecomunicații. Ulterior, a urmat și cursurile Facultății de Științe din cadrul Universității Petroșani (1998-2001), obținând diploma de licentiat în finanțe și asigurări. El a fost consilier județean, apoi subprefect al județului. Din 2000 și până în 2004 a fost deputat de Hunedoara, apoi ministru delegat pentru Comerț, ministru al Comunicațiilor, în cele două guverne conduse de Călin Popescu Tăriceanu. Din 2007 este europarlamentar, iar din 2001 este președintele Organizației Județene a UDMR Hunedoara.

 

Siegfried Mureşan s-a născut în data de 20 septembrie 1981 în municipiul Hunedoara. A absolvit în 2004 Academia de Studii Economice din Bucureşti, Administrarea Afacerilor în Limbi Străine – Germană. A continuat la Humboldt-Universität din Berlin.

A făcut un stagiu în Parlamentul Germaniei (Bundestag), între 2006 și 2009, după care a devenit consilier al preşedintelui Comisiei pentru Afaceri Europene al Parlamentului Germaniei. Din 2011 ocupă postul de consilier pe afaceri economice al Partidului Popular European (PPE), iar de la începutul anului este consilier politic principal al PPE.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici